Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σουηδικό Παλάτι: Τα «σπάει» το νέο εργοστάσιο της Koenigsegg

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σουηδικό Παλάτι: Τα «σπάει» το νέο εργοστάσιο της Koenigsegg

ΝΕΑ

Σουηδικό Παλάτι: Τα «σπάει» το νέο εργοστάσιο της Koenigsegg

ΝΕΑ

Η σουηδική εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκινήτων επεκτείνει το εργοστάσιό της, εμπλουτίζοντάς το με υπερσύγχρονους χώρους και καινοτόμες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

H Koenigsegg ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το εργοστάσιό της στην περιοχή του Άνγκελχολμ της Σουηδίας, ενισχύοντας σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα.

Ειδικότερα, θα προστεθούν 30.000 τ.μ. όπου θα παράγεται το νέο τετραθέσιο plug-in υβριδικό hyper-GT, η Gemera, την ίδια ώρα που θα δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για τη φιλοξενία όλων των πτυχών των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα συνδέονται με τα υπάρχοντα γραφεία της σουηδικής εταιρείας και θα εδρεύουν στα εδάφη του πάρκου Valhall, όπου συνήθιζαν να σταθμεύουν οι πιλότοι της σουηδικής πολεμικής αεροπορίας.

Advertisement
Advertisement

Ως εκ τούτου, όλα τα μοντέλα που θα παράγονται στη νέα μονάδα θα αποτίνουν φόρο τιμής στη σμηναρχία μάχης F10 Air Force Ghost, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα το σχετικό λογότυπο.

Ο σχεδιασμός της νέας μονάδας εμπνέεται από το design των παλιών σουηδικών εργοστασίων, το οποίο επιτρέπει την είσοδο άπλετου φωτός στο κτήριο από τη μία πλευρά, και από την άλλη την εκτενή χρήση ηλιακών πάνελ.

Advertisement

Πέρα από τη γραμμή συναρμολόγησης για τη Gemera, θα υπάρχει και ένας μοντέρνος χώρος για τους έχοντες και κατέχοντες πελάτες της Koenigsegg. Εκεί θα μπορούν να διαμορφώσουν το αυτοκίνητό τους σε πραγματικό χρόνο και σε πλήρη κλίμακα.

Advertisement

Ευχαριστημένοι θα μένουν και οι απλοί επισκέπτες, δεδομένου ότι θα υπάρχει ένα Experience Center έκτασης 800 μέτρων, το οποίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό και θα φιλοξενεί τα σημαντικότερα μοντέλα της εταιρείας.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα συγκεντρώνουν και οι υπαίθριοι χώροι, παρουσία χώρων φαγητού, εκγύμνασης, συναθροίσεων, αλλά και ειδικών πιστών για επιτόπια δοκιμή των αυτοκινήτων.

Η επέκταση του εργοστασίου θα απαιτήσει και την αύξηση του εργατικού δυναμικού κατά 800 εργαζομένους έως το 2023, εκ των οποίων οι 100 θα είναι μηχανικοί και οι 150 θα εργάζονται στην γραμμή παραγωγής.

Advertisement

«Κοιτώντας από που αρχίσαμε πριν 27 χρόνια, είναι απίστευτο όταν σκεφτόμαστε το ταξίδι στο οποίο συμμετέχουμε. Η επέκταση είναι ένα σημάδι της άμεσης συσχέτισης του παρελθόντος με το μέλλον μας, αλλά και του προσανατολισμού μας στην παροχή υπερσύγχρονης τεχνολογίας κινητικότητας, και χειροποίητων οχημάτων κορυφαίων επιδόσεων», ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας, Christian von Koenigsegg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο μοντέλο ετοιμάζει η Koenigsegg
Koenig Specials Mercedes-Benz 560 SEC: Η σταρ των’ 80s
Με 680 ίππους από 85 κιλά ο νέος ηλεκτροκινητήρας της Koenigsegg