Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιστορική χρονιά για τη Ferrari με ρεκόρ πωλήσεων

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιστορική χρονιά για τη Ferrari με ρεκόρ πωλήσεων

ΝΕΑ

Ιστορική χρονιά για τη Ferrari με ρεκόρ πωλήσεων

ΝΕΑ

To 2021, τα αυτοκίνητα της εταιρείας από το Μαρανέλο έγιναν ανάρπαστα, με τη Ferrari να ανακοινώνει νούμερα-ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Έναν καλό λόγο για εορτασμούς έχει η Ferrari, μιας και το 2021 πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων, καταγράφοντας παράλληλα διψήφια ποσοστιαία αύξηση συγκριτικά με το 2020.

Ειδικότερα, το περασμένο έτος οι παραδόσεις αυτοκινήτων με σήμα το αλογάκι έφτασαν τις 11.155, ένας αριθμός που μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση της τάξεως του 22,3%.

Παράλληλα, οι 11.155 μονάδες της εταιρείας από το Μαρανέλο ήταν 10,1% περισσότερες από αυτές του 2019, το οποίο ήταν το πρώτο έτος που η Ferrari κατάφερε να πουλήσει πάνω από 10.000 αυτοκίνητα (10.131).

Advertisement
Advertisement

«Τα κορυφαία ιστορικά οικονομικά μας αποτελέσματα για το 2021 καταδεικνύουν για μια άλλη φορά τη δύναμη του επιχειρηματικού μας μοντέλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna.

Δημοφιλέστερη χώρα-προορισμός για τα αυτοκίνητα της ιταλικής μπράντας ήταν η περιοχή της EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), όπου και παραδόθηκαν σχεδόν τα μισά αυτοκίνητα (5.492), 14% περισσότερα από το 2020.

Advertisement

Δεύτερη αναδείχθηκε η αγορά της Αμερικής με 2.831 αυτοκίνητα (+22%), την ίδια ώρα που οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν γνώρισαν τη μεγαλύτερη αύξηση (+97%) με συνολικά 899 αυτοκίνητα.

Μια πιο ενδελεχής ματιά στα επίσημα στοιχεία πωλήσεων της μάρκας, δείχνει ότι οι έχοντες και κατέχοντες φίλοι της προτίμησαν τα μοντέλα με V8 μοτέρ (+34,6%), την ίδια ώρα που η δημοφιλία των V12 μειώθηκε κατά 16,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Ferrari ο λόγος έγκειται στη μειωμένη παραγωγή της 812 Superfast, η οποία εντός του περασμένου έτους απομακρύνθηκε από τους τιμοκαταλόγους.

Σημειώνεται ότι η Ferrari δεν ήταν το μοναδικό premium brand που πέτυχε νούμερα ρεκόρ, μιας και αντίστοιχα ήταν τα επιτεύγματα –μεταξύ άλλων- τόσο της Rolls-Royce όσο και της Bentley (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ πωλήσεων super cars στην Ελλάδα – Με μεταχειρισμένες Ferrari, Aston Martin και Lamborghini
Και το όνομα αυτής: Ferrari F1-75
Η DMC απογειώνει τη Ferrari 296 GTB στα 900 άλογα