Live Κίνηση
Περισσότερα
VW TAIGO 2022

Άνεση και ασφάλεια για το VW Taigo

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άνεση και ασφάλεια για το VW Taigo

VW TAIGO 2022

Άνεση και ασφάλεια για το VW Taigo

VW TAIGO 2022

Το VW Taigo σηματοδοτεί εμφανώς την εύστοχα ισορροπημένη μεταφορά της φιλοσοφίας των συμπαγών Volkswagen στον κόσμο των coupe SUV.

Advertisement
Advertisement

Το σημαντικότερο μάλιστα είναι πως οι έξυπνες λεπτομέρειες του νέου Taigo καταφέρνουν τελικά να το διαφοροποιήσουν δραστικά από το αδελφό T-Cross.

Όπως και να έχει όμως, το νέο Taigo απολαμβάνει δικαίως το “γκελ” του βαρύγδουπου λογότυπου της Volkswagen, με ότι θετικό φυσικά συνεπάγεται αυτό.

Η VW όπως αναμενόταν έριξε το βάρος στα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Το Taigo προσφέρει στον προαιρετικό εξοπλισμό ημιαυτόνομη οδήγηση, με ταχύτητα έως 210 km/h, χάρη στο IQ.DRIVE Travel Assist.

Advertisement
Advertisement

Το στάνταρ πολυλειτουργικό τιμόνι είναι ευαίσθητο στην αφή, επιβεβαιώνοντας ανά πάσα στιγμή ότι ο οδηγός είναι ενεργά παρών κατά τη λειτουργία του συστήματος – όπως ορίζεται για το Επίπεδο 2 της ημιαυτόνομης οδήγησης στην Ε.Ε.

Ανάμεσα στα στάνταρ συστήματα υποβοήθησης ανήκουν το σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών City Emergency Braking και Lane Assist.

Advertisement

Το Taigo είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, Life και Style. Οι προβολείς LED και το Digital Cockpit είναι στάνταρ. Σε επίπεδο προαιρετικού εξοπλισμού, ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακές διχρωμίες με μαύρη οροφή, η μεγάλη πανοραμική συρόμενη/ανακλινόμενη ηλιοροφή, το Digital Cockpit Pro με οθόνη 10,25 ιντσών, το ηχοσύστημα «beats» με 300 Watt και 6 ηχεία και πολλά άλλα που προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Advertisement

Στο δρόμο, το Taigo προβαίνει σε αναλογικά περιορισμένες κλίσεις προσφέροντας ακρίβεια στον έλεγχο του αμαξώματος, η ομοιογένεια του σε κάθε αντίδραση εμπνέει σιγουριά. Ακόμη και στην εσκεμμένη υπερβολή από μέρους σου το coupe SUV της VW δεν δείχνει να πτοείται ή να χάνει τον προσανατολισμό του.

Στην πόλη θα εκτιμήσεις την ευελιξία και το ελαφρύ τιμόνι, με την ορθή αίσθηση που συναντάμε στα μοντέλα της Volkswagen. Μακριά από αυτή, το νέο Taigo αποδεικνύεται ευχάριστο και ξεκούραστο ακόμη και σε μακρινό ταξίδι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πλούσια γκάμα εξοπλισμού του VW Taigo
VW Taigo: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια
Δοκιμή: VW Taigo 1.0 TSI 110 PS DSG