Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren και VW Group μαζί στην F1;

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren και VW Group μαζί στην F1;

FORMULA 1

McLaren και VW Group μαζί στην F1;

FORMULA 1

Όλοι θυμόμαστε το ρεπορτάζ για την εξαγορά της McLaren από την Audi που γρήγορα διαψεύστηκε πριν εμφανιστεί ξανά σε site και περιοδικά.

Advertisement
Advertisement

Το αφεντικό της McLaren παραδέχεται ότι μίλησε με τον Όμιλο VW για τη Formula 1

Λένε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, και αυτό είναι πιθανό να συμβαίνει εδώ αφού ο Zak Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία είχε συνομιλίες με τον Όμιλο Volkswagen.

Πιο συγκεκριμένα, ο Brown είπε στο  Reuters : «Μαζί με εμάς ακούω ότι έχουν συναντήσεις και με τη Red Bull για συνεργασία με την  Porsche». Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι είχαν συνομιλίες λέγοντας: «Νομίζω ότι έχουν μιλήσει με πολλές ομάδες στο grid και όπως θα όλοι περιμένουν είχαμε συνομιλίες. Βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα είμαστε πολύ χαρούμενοι με ότι ειπώθηκε».

Advertisement
Advertisement

Ενώ παραδέχτηκε ότι μίλησαν, ο διευθυντής της ομάδας είπε ότι τα δύο μέρη δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία ακόμη. Επιβεβαίωσε ότι η Mercedes θα παραμείνει ο προμηθευτής κινητήρων της McLaren μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί το 2026. Στη συνέχεια, είπε ότι πρόκειται να αξιολογήσουν τη θέση της ομάδας, την αποδοχή του αθλήματος και θα λάβουν μια απόφαση για την συνέχεια το 2026.

Τόσο η Audi όσο και η Porsche εξετάζουν την είσοδο στη Formula 1, αρχής γενομένης από το 2026. Ωστόσο, η τελική απόφαση για το αν θα μπουν στο άθλημα και οι δύο εταιρείες θα ληφθεί από το εποπτικό συμβούλιο του Ομίλου Volkswagen προς το τέλος Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Advertisement

Οι φήμες έλεγαν ότι η Audi θα συνεργαζόταν με τη McLaren και η Porsche με τη Red Bull. Αν και η McLaren έχει συμφωνία με τη Mercedes και η Red Bull αγόρασε την πνευματική ιδιοκτησία των κινητήρων της Honda, και οι δύο συμφωνίες ισχύουν έως το 2026, κάτι που αφήνει την πόρτα ανοιχτή για το VW Group.

Μιλώντας για την σεζόν της F1 του 2022, ο Zak Brown δήλωσε: «Προχωράμε στη νέα σεζόν της Formula 1 με ξεκάθαρο στόχο να χτίσουμε στα θεμέλια της πρόσφατης προόδου μας. Τα τελευταία τρία χρόνια, η McLaren απολαμβάνει την καλύτερη πορεία της για περισσότερο από μια δεκαετία».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)
H McLaren αποκαλύπτει τo νέο της μονοθέσιο (+video)
F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren