Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όσα γνωρίζουμε για το ολοκαίνουριο και δυναμικό Peugeot 4008

Ελλάδα 19:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσα γνωρίζουμε για το ολοκαίνουριο και δυναμικό Peugeot 4008

ΝΕΑ

Όσα γνωρίζουμε για το ολοκαίνουριο και δυναμικό Peugeot 4008

ΝΕΑ

Το γαλλικό coupe SUV θα μαγνητίζει τα βλέμματα με την αθλητική του εμφάνιση, την ίδια ώρα που θα διατίθεται και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις με εκρηκτικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένη να εισέλθει δυναμικά στην ακμάζουσα κατηγορία των coupe SUV δείχνει η Peugeot, με αιχμή του δόρατος το 4008, το οποίο θα φιγουράρει ως πιο «αθλητική» εκδοχή του δημοφιλούς 3008.

Η ονομασία “4008” δεν είναι άγνωστη στους φίλους της αυτοκίνησης, δεδομένου ότι προσδιόριζε ένα B-SUV του γαλλικού brand το οποίο κυκλοφόρησε μεταξύ του 2012 και του 2017, παραχθέν από τη Mitsubishi και μοιραζόταν την ίδια πλατφόρμα με τα Mitsubishi ASX και Citroen C4 Aircross.

Η αναβίωση της ονομασίας βέβαια θα σημάνει την κατασκευή ενός ολοκαίνουριου μοντέλου, με ραχοκοκαλιά του την αρχιτεκτονική EMP2 (όπως τα νέα Peugeot 308 και DS4), και μήκος κοντά στα 4,5 μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ολοκαίνουριο 4008 θα διατίθεται σε τέσσερις plug-in υβριδικές εκδόσεις, με κοινό παρονομαστή τον 1.600αρη turbo βενζινοκινητήρα PureTech, με ένα ή δύο (ανάλογα την έκδοση) ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 12,4 kWh.

Ειδικότερα, η γκάμα επαναφορτιζόμενων εκδόσεων φαίνεται πως θα περιλαμβάνει δύο προσθιοκίνητες εκδόσεις απόδοσης 180 και 225 ίππων, αλλά και ισάριθμες τετρακίνητες των 300 και 360 PS.

Advertisement

Η τελευταία, μάλιστα, δεν αποκλείεται να κοσμείται από το διακριτικό “PSE” (Peugeot Sport Engineered), όντας το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο επιδόσεων της γαλλικής εταιρείας μετά το «καυτό» 508 PSE.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, βασικό χαρακτηριστικό του επερχόμενου 4008 θα συνιστά η έντονα επικλινής οροφή, η οποία θα προσδίδει στο μοντέλο ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση.

Advertisement

Εντούτοις, η κομψή φύση του coupe SUV θα είναι διάχυτη στο μπροστινό μέρος, παρουσία της σύγχρονης μάσκας της Peugeot, του νέου της εμβλήματος, αλλά και των κομψών LED φωτών, πλαισιωμένα από κάθετα φώτα ημέρας σε σχήμα “δοντιού λιονταριού”.

H σύγχρονη -και πανθομολογουμένως πετυχημένη- συνταγή της Peugeot θα εφαρμόζεται και στο πίσω μέρος, με μεγάλη πρωταγωνίστρια τη μαύρη φάσα που γεφυρώνει τα φώτα.

Στο εσωτερικό θα γίνεται εκτενής χρήσης ποιοτικών υλικών, με το βλέμμα να μαγνητίζει η ευκρινής οθόνης αφής 10” για το νέο σύστημα πολυμέσων i-Connect Advanced, και της ίδιας διαμέτρου ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Advertisement

Δημοσιεύματα, τέλος, αναφέρουν ότι το 4008 θα λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2022, με την τιμή του να κυμαίνεται γύρω στα 30.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι στις φωτογραφίες απεικονίζεται το υπάρχον 3008 και όχι το μελλοντικό 4008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι περιμένουμε από το ανανεωμένο Peugeot 508;
Πρώτη επαφή με το νέο Peugeot 308
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes GLA 200 vs Peugeot 3008 PureTech 130