Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Peugeot 508 PSE: Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! (video)

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 508 PSE: Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Peugeot 508 PSE: Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αν και έμοιαζε όνειρο… θερινής νυκτός, η Peugeot έκανε πραγματικότητα το 508 PSE, το οποίο εφοδιάζεται με Plug-in Hybrid κινητήρα απόδοσης 400 ίππων και εκπέμπει μόνο 49 g/km CO2.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία κάνει άλματα και η Peugeot είναι μία από τις εταιρείες που το αποδεικνύει συνεχώς. Ένα από τα τελευταία δημιουργήματα, που όχι μόνο δεν έμεινε στα λόγια, αλλά πέρασε και ως αυτοκίνητο παραγωγής είναι το εντυπωσιακό Peugeot 508 PSE.

Μπορεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώνει η γαλλική φίρμα να… κατεβάζουν τα σαγόνια στο πάτωμα, ωστόσο αποδεικνύει ότι η τεχνογνωσία των Γάλλων είναι πολύ μπροστά και σίγουρα δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, μια γεύση πήραμε και από τα φρέσκα ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας της Peugeot, που αποτελούν τα οχήματα του αύριο και κυκλοφορούν σήμερα. Λόγος γίνεται για τα νέα Peugeot e-208 και e-2008.

Δοκιμή: Peugeot e-208

Advertisement

Αναφορικά για το Peugeot 508 PSE,το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Peugeot Sport Engineered, ένα plug-in hybrid αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης 400 ίππων. Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως η γαλλική μάρκα, βασίζεται στο πρωτότυπο 508 Peugeot Sport Engineered και το 508 Hybrid, το οποίο έχει δεχθεί πολλές αλλαγές στον σχεδιασμό και στις επιδόσεις.

Advertisement

Εξωτερικά, το «άγριο λιοντάρι» της Peugeot ξεχωρίζει από τους νέους και πιο σπορ προφυλακτήρες, τη μαύρη μάσκα και καθρέπτες, το σπόιλερ εμπρός, τις ποδιές στα μαρσπιέ και το διαχύτη πίσω με τις δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Το υβριδικό sedan πατά σε ζάντες 20 ιντσών (πίσω από τις οποίες φαίνονται οι μεγάλες κίτρινες δαγκάνες των δισκοφρένων)  με ελαστικά διαστάσεων 245/35.

Το plug-in hybrid σύνολο του πρωτότυπου μοντέλου (πιθανώς και του μοντέλου παραγωγής) αποτελείται από ένα κινητήρα 1600 κ.εκ PureTech 200 ίππων, ένα ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων για τους εμπρός τροχούς και έναν ξεχωριστό ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων, που δίνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Οι ηλεκτροκινητήρες υποστηρίζονται από μια μπαταρία 11,8 kWh, μέσω της οποίας το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει έως 50 χλμ. μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε μεικτές συνθήκες με την επιλογή Hybrid οι εκπομπές CO2 είναι 49 γρ./χλμ. (WLTP). Το μεσαίο σπορ Peugeot επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ. και η τελική του ταχύτητα σταματά στα 250 χλμ./ώρα.