Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Rally Dakar 2022: Τα μυστικά των διαδρομών (+video)

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rally Dakar 2022: Τα μυστικά των διαδρομών (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Rally Dakar 2022: Τα μυστικά των διαδρομών (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Οι διοργανωτές του Ράλι Dakar αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της διαδρομής του αγώνα της Σαουδικής Αραβίας του 2022.

Advertisement
Advertisement

Η ASO αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη διαδρομή του 44ου  Ράλι Dakar που θα διεξαχθεί από την 1η – 14 Ιανουαρίου.

Ακριβώς όπως οι δύο προηγούμενες διοργάνωσης στη Μέση Ανατολή, το ράλι Dakar του 2022 θα περιλαμβάνει συνολικά 12 ειδικές διαδρομές σε δύο εβδομάδες, με μια ημέρα ανάπαυσης στο μέσο του αγώνα στο Ριάντ.

Οι αγωνιζόμενοι σε όλες τις κύριες κατηγορίες θα διανύσουν μια απόσταση 8.375 χιλιομέτρων. Από αυτά τα 4.258 χιλιόμετρα θα χρονομετρηθούν σε ειδικές διαδρομές και η υπόλοιπη απόσταση αποτελείται από τις απλές διαδρομές που συνδέουν τα χρονομετρημένα κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

Το ράλι θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου με έναν σύντομο πρόλογο 19 χιλιομέτρων στη Τζέντα που θα βοηθήσει στον καθορισμό της σειράς εκκίνησης για την πρώτη ειδική διαδρομή της επόμενης ημέρας στην Χάυλ.

Από εκεί το ράλι θα κατευθυνθεί προς την Αλ Αρταουία για το πρώτο μέρος του μαραθωνίου όπου οι αγωνιζόμενοι απαγορεύεται να λάβουν εξωτερική βοήθεια από τα πληρώματά τους.

Advertisement

Το δεύτερο μέρος της διαδρομής του μαραθωνίου θα περιλαμβάνει διαδρομή 554 χιλιομέτρων μέχρι την Αλ Κουίσιμα, πριν οι αγωνιζόμενοι αναχωρήσουν για την πρωτεύουσα του Ριάντ, η οποία θα χρησιμεύσει ως χώρος διεξαγωγής τόσο για την πέμπτη όσο και για την έκτη διαδρομή στάδιο καθώς και ως ημέρα ανάπαυσης στη μέση του αγώνα.

Για το δεύτερο μέρος του event, το ράλι θα διασχίσει την Αλ Νταουαντίμι, την Ουάντι αντ-Νταουασίρ και την Μπίσα πριν επιστρέψει στην Τζέντα την τελευταία μέρα. Η τέταρτη διαδρομή θα είναι η μεγαλύτερη σε μήκος, με τους συμμετέχοντες να διανύουν 465 χιλιόμετρα μεταξύ της Αλ Κουίσιμα και του Ριάντ.

Advertisement

«Προσπάθησα να κάνω μια ισορροπημένη διαδρομή», δήλωσε ο διευθυντής του Ράλι Dakar David Castera και πρόσθεσε:  «Έχω κρατήσει το πιο περίπλοκο για το τέλος, η 11η ειδική διαδρομή για μένα είναι το πιο περίπλοκη, με πολλούς αμμόλοφους. Το κλειδί θα είναι η πλοήγηση».

Η πρώτη… εγκατάλειψη

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Rebellion, Alexandre Pesci, θα αγωνιστεί στο Ράλι Dakar 2022 με το πρωτότυπο DXX του συναθλητή του, Romain Dumas, αφού το δικό του αυτοκίνητο έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια του shakedown.

Ο Pesci επρόκειτο να κάνει την τρίτη συνεχόμενη εμφάνισή του στο Dakar με την Rebellion ως μέρος της συμμετοχής δύο αυτοκινήτων για τη διοργάνωση στη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, οι ελπίδες του να πετύχει ένα καλό τερματισμό φαινομενικά διαψεύστηκαν, όταν η συμμετοχή του (το #251 DXX) τυλίχτηκε στις φλόγες στο shakedown των 10,7 χιλιομέτρων κοντά στην Τζέντα, τον τόπο διεξαγωγής της εναρκτήριας φάσης του rally-raid.

Η Rebellion δεν γνωρίζει ακριβώς τι προκάλεσε τη φωτιά που κατέστρεψε το αυτοκίνητο του Pesci, αλλά οι μηχανικοί υποπτεύονται ότι μετά από άλμα προκλήθηκε διαρροή λαδιού κοντά στον κινητήρα, με την υπερβολική θερμότητα να  προκαλεί φωτιά.

Αν και ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, η φωτιά δεν μπορούσε να ελεγχθεί και κατέστρεψε ολόκληρο το αυτοκίνητο. Τόσο ο Pesci όσο και ο συνοδηγός Khuni δεν τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Toyota ετοιμάζεται για το ράλι Dakar του 2022
Φορτηγό υδρογόνου Gaussin με υπογραφή Pininfarina για το Dakar
Rally Dakar 2022:  Όσα πρέπει να γνωρίζετε λίγο πριν την εκκίνηση (+video)