Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό hypercar-φόβητρο πετάει το γάντι στο Rimac Nevera

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό hypercar-φόβητρο πετάει το γάντι στο Rimac Nevera

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό hypercar-φόβητρο πετάει το γάντι στο Rimac Nevera

ΝΕΑ

Με άκρως ψαρωτική εμφάνιση και σπαρτιάτικη καμπίνα για χαμηλό βάρος, το Arash AFX δημιουργεί πολλές προσδοκίες.

Advertisement
Advertisement

Με την ετήσια παραγωγή της να περιορίζεται σε μόλις τρία κομμάτια, ελάχιστοι είναι όσοι έχουν καταφέρει να συστηθούν δια ζώσης με ένα τετράτροχο υπεραυτοκίνητο της niche βρετανικής εταιρείας Arash.

Όσοι, ωστόσο, είχαν την ευκαιρία, μάλλον θα εντυπωσιάστηκαν από την αστραφτερή εμφάνιση και τις εκρηκτικές επιδόσεις που χαρακτηρίζει το σύνολο των τεσσάρων μοντέλων τα οποία έχει κατασκευάσει από το 1999 μέχρι σήμερα.

Σύντομα, μάλιστα, η Arash θα διευρύνει την γκάμα της με ένα ηλεκτρικό διθέσιο υπεραυτοκίνητο υπό την ονομασία AFX που θα βάλει στο στόχαστρο μοντέλα όπως η Lotus Evija, η Pininfarina Battista και Rimac Nevera.

Advertisement
Advertisement

Για να έχει ελπίδες, βέβαια, πρέπει να αποδίδει και την απαιτούμενη ισχύ, η οποία προσώρας δεν έχει ανακοινωθεί.

Τα λίγα διαθέσιμα στοιχεία αφορούν τη σκληροπυρηνική εμφάνιση του AFX, με το χαμηλό, αλλά κοντό ρύγχος, τον ευμεγέθη αεραγωγό στο καπό, το μεγάλο splitter και τα φουσκωμένα φτερά.  Επιπλέον δόσεις δυναμισμού προσδίδoυν οι ζάντες, το κάθετο πτερύγιο στην οροφή, αλλά και τα λεπτά πίσω φώτα.

Advertisement

Εικόνα υπάρχει και για το εσωτερικό, με τα καθίσματα να δείχνουν ενσωματωμένο στο monocoque πλαίσιο του AFX. Για τις ανάγκες εξοικονόμησης βάρους, η καμπίνα ενσωματώνει τα απολύτως απαραίτητα, ήτοι δύο καθίσματα, ένα τιμόνι με μια ελεύθερη ψηφιακή οθόνη και τα πεντάλ.

Μέρος του διακόσμου συνιστούν και οι οθόνες που ακροβολίζονται στις άκρες του ταμπλό, ελλείψει παραδοσιακών πλευρικών καθρεπτών.

Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι οι εικόνες αποτελούν ψηφιακές δημιουργίες, και ως εκ τούτου το μοντέλο παραγωγής ενδέχεται να φέρει σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Η τελευταία δημιουργία της Arash ήταν το AF10, ένα υπεραυτοκίνητο που κινείται από έναν supercharger V8 των 6,2 λίτρων, πλαισιωμένο από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που συνεπικουρούν για την εκτόξευση της συνδυαστικής ισχύος στα 2.080 άλογα.

Advertisement

Όσον αφορά την τιμή του; Το κάνεις δικό σου με 3.000.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς είναι να κινείσαι με 300 χλμ./ώρα με hypercar 8 εκατομμυρίων; (+video)
Νέο hypercar από τη Zenvo το 2023
Chaos: Κόβει την ανάσα το ελληνικό hypercar!