Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Chaos: Κόβει την ανάσα το ελληνικό hypercar!

Ελλάδα 0:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Chaos: Κόβει την ανάσα το ελληνικό hypercar!

ΝΕΑ

Chaos: Κόβει την ανάσα το ελληνικό hypercar!

ΝΕΑ

Διέρρευσαν στο διαδίκτυο τα πρώτα σκίτσα για το ελληνικό hypercar που έχει στόχο να ανατρέψει τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τα αυτοκίνητα υπέρ-υψηλών επιδόσεων. Θα τα καταφέρει;

Advertisement
Advertisement

Σε μερικές ημέρες η SPA έχει προγραμματίσει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Chaos, του πολύ-αναμενόμενου ελληνικού υπέρ-αυτοκινήτου που ετοιμάζει εδώ και χρόνια η ομώνυμη εταιρεία Spyros Panopoulos Automotive.

Συγκεκριμένα, η επίσημη ημερομηνία των αποκαλυπτηρίων έχει προγραμματισθεί για την 1η Νοεμβρίου και μέχρι τώρα η SPA έχει δώσει στην δημοσιότητα μερικές teaser εικόνες. Ωστόσο, από το ολλανδικό AutoWeek κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τα σχετικά σχέδια που μας δείχνουν την εμφατική εμφάνιση του Chaos.

Καταρχήν, μπορούμε να διακρίνουμε πως η βασική φόρμα μας παραπέμπει σε μονοθέσιο της Formula 1 και συγκεκριμένα βλέπουμε ναυπάρχουν πολλές επιρροές από την Ferrari Enzo.

Advertisement
Advertisement

Αλλά και από την Aston Martin Valkyrie, αν κρίνουμε από το πίσω ριζοσπαστικό μέρος. Πάντως, το μπροστινό έχει και διάφορα αεροδυναμικά πτερύγια, ενώ από το πλάι διακρίνονται και οι εισαγωγές αέρα για τον τετράλιτρο twin-turbo V10.

Advertisement

Φήμες λένε πως πέρα από την βασική έκδοση των 2.000 ίππων που θα κοστίζει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ θα υπάρχει και ισχυρότερη έκδοση με 3.000 άλογα και την τιμή να ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Τα πλάνα της της SPA προβλέπουν ένα σύνολο παραγωγής στα 100 Chaos με ετήσιο ρυθμό στα 15-20 αυτοκίνητα το χρόνο.

Advertisement

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ανακοίνωση του Σπύρου Πανόπουλου: «Μετά από σειρά κατοχυρώσεων πατεντών και σχεδίων και εφόσον είμαστε πλέον προστατευμένοι, είναι η ώρα να αποκαλύψουμε την δουλειά μας. Μετά από 4 έτη σκληρής δουλειάς, η στιγμή της αποκάλυψης του CHAOS είναι πιό κοντά από ποτέ. Και με αφορμή την ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS) 2021/22 που είχαμε σκοπό να κάνουμε επίσημη παρουσίαση. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 θα δημοσιευθούν εικόνες και λεπτομέρειες μέσα από την ιστοσελίδα της SP Automotive www.spyrospanopoulos.com.

Το Πρόγραμμα μας το 2022-23 έχεις ως εξής.

  • Παρουσίαση του αυτοκινήτου από την ελληνική κυβέρνηση
  • Παρουσίαση του αυτοκινήτου για το κοινό στο καινούριο μας κέντρο – εργοστάσιο.
  • Παρουσίαση και δοκιμή από το BBC – Top Gear
  • Προσπάθεια ρεκόρ τελικής ταχύτητας για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής. (Χορηγός Red Bull)
  • Προσπάθεια ρεκόρ χρόνου στην πίστα Nurburgring για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής
  • Προσπάθεια ρεκόρ επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής

Παράλληλα την ίδια μέρα 1/11/21 θα παρουσιάσουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, και το υπέρ αυτοκίνητο υδρογόνου όπως και διάφορες άλλες δουλειές μας που ετοιμάζαμε τόσο καιρό αθόρυβα. Όπως και θα μπορούμε πλέον να δεχτούμε παραγγελίες.

Advertisement

Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη σας και την αναμονή σας, και την αγάπη σας και για το μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το τεχνολογικό αριστούργημα, το πρώτο ultracar του πλανήτη – περήφανα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στην Ελλάδα από Έλληνες.

“Work hard, be patient, make history”»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θέμα ημερών η αποκάλυψη του ελληνικού Chaos – Τι ακολουθεί
Το Ελληνικό hypercar Chaos των 3.000 ίππων αποκαλύπτεται
Chaos: Το ελληνικό υπεραυτοκίνητο των 3.000 ίππων (νέες εικόνες)