Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Kuga PHEV: Oικονομία και πρακτικότητα στο maximum

Ελλάδα 3:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Kuga PHEV: Oικονομία και πρακτικότητα στο maximum

FORD 2021-1

Ford Kuga PHEV: Oικονομία και πρακτικότητα στο maximum

FORD 2021-1

Με την plug-in υβριδική του Kuga η Ford βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το πιο ολοκληρωμένο οικογενειακό SUV της ελληνικής αγοράς, όντας ένα αυτοκίνητο με κορυφαία επίπεδα τεχνολογίας, τεράστιους χώρους και ένα πλήθος σύγχρονων τεχνολογιών για μία ποιοτική οδηγική εμπειρία.

Advertisement
Advertisement

Η Ford στρέφεται και αυτή σταδιακά προς την ηλεκτροκίνηση, με το Kuga PHEV να αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση στις ημέρες μας. Ένα αυτοκίνητο που έχει αγκαλιαστεί από το καταναλωτικό κοινό σε όλη την Ευρώπη, αποτελώντας τον πρωταγωνιστή των plug-in υβριδικών, και έχοντας κυριαρχήσει στις επιλογές όσων αναζητούν έναν σύγχρονο αλλά και πρακτικό τρόπο να απολαύσουν τις χαρές της ηλεκτροκίνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Kuga PHEV ήταν το πρώτο σε πωλήσεις plug-in υβριδικό μοντέλο σε όλη την Ευρώπη, σε μία κατηγορία που είχε την μεγαλύτερη άνοδο σε ετήσια βάση σε όλες τις μεγάλες αγορές. Τα ιδιαίτερα χαρίσματα του μοντέλου όπως η μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, η απίστευτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά και στοιχεία από την γενικότερη σχεδίασή του όπως το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ και οι μεγάλοι χώροι, το έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό, φέρνοντάς πολύ πιο μπροστά σε πωλήσεις από τον άμεσο ανταγωνιστή του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Kuga βασίζεται στη νέα, ευέλικτη και παγκόσμια προσθιοκίνητη πλατφόρμα της Ford, η οποία υποστηρίζει τη βελτιωμένη αεροδυναμική του αμαξώματος για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα αυτή συμβάλει στη μείωση του βάρους του νέου Kuga όντας ελαφρύτερη έως και 80 κιλά σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο σε αντίστοιχες εκδόσεις κινητήρα.

Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα βασίζεται σε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο συνδυασμός και των δύο φθάνει στους 225 ίππους με την μπαταρία του συστήματος να είναι στις 14,4 kWh.

Advertisement

Χάρη σ’ αυτό το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα μπορεί να κάνει έως και 64 χιλιόμετρα (WLTP) μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα ενώ η μέση κατανάλωση φθάνει στα μόλις 1,2 λ/100 χλμ. (WLTP) και οι εκπομπές ρύπων είναι στα 32 γρ/χλμ.Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και σε οικιακό ρεύμα χρειάζεται λιγότερο από 6 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Advertisement

O οδηγός μπορεί να επιλέγει πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιεί την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι και η απαλλαγή εταιρικού φόρου χάρη στις ευνοϊκές προβλέψεις του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” ενώ απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και έχει ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο της Αθήνας.

Advertisement

Το νέο Ford Kuga διακρίνεται στους τομείς της άνεσης και των διαθέσιμων χώρων, με τον καλύτερο στην κατηγορία αέρα για τα πόδια των πίσω επιβατών και την κορυφαία στο είδος χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στα 706 λιτρα, να επιτυγχάνονται με την ενσωμάτωση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων, η οποία μετακινείται εμπρός πίσω σε διαδρομή 150 χιλιοστών.

Παράλληλα, μία έξυπνη εταζέρα μεγιστοποιεί την πρακτικότητα, αφού μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα στον όγκο των αποσκευών. Το ελαστικό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη, το εύκαμπτο πλαίσιό της και ο ιδιαίτερος τρόπος στερέωσής της στην πίσω πόρτα της επιτρέπουν να παραμένει μόνιμα στη θέση της χωρίς να εμποδίζει το κλείσιμο της πίσω πόρτας ανεξάρτητα από τον όγκο των αποσκευών.

Εξαιρετικό σε ποιότητα κατασκευής και με κορυφαίες επιλογές των υλικών που χρησιμοποιούνται στο σαλόνι του, το Kuga PHEV χαρακτηρίζεται και από ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, ο οποίος ακόμα και από την βασική έκδοση περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3’’, Sync 3 με 8’’ οθόνη αφής και Navigation, Embedded Modem, Κάμερα μπροστά και πίσω, Collision Mitigation, Active Park Assist και πολλά ακόμα.

Η αγορά του Ford Kuga PHEV υποστηρίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία από το πρόγραμμα “Ford Value”. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο πελάτης που θα κλείσει το αυτοκίνητό του τώρα, “κλειδώνει” και την τιμή μέχρι την ημέρα της παράδοσης, ενώ παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της Ford στην Ελλάδα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν άμεσα το αυτοκίνητό τους online, στην διεύθυνση: https://www.ford.gr/cars?bnpShowroom=on

Σε κάθε περίπτωση το Ford Kuga PHEV αποτελεί μία ιδανική επιλογή για μία μεγάλη οικογένεια, η οποία θα βρει σε αυτό όλα όσα χρειάζεται από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο: Οικολογικό προφίλ, απίστευτη οικονομία σε καύσιμο, τεράστιους χώρους, ποιοτική κατασκευή, πληθώρα εξοπλιστικών συστημάτων και έναν οδηγικό χαρακτήρα με εμφανή τα premium στοιχεία που εξασφαλίζει η ηλεκτροκίνηση.

Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει ιδανικά δύο κόσμους, και ανοίγει ορθάνοιχτη την πόρτα στη νέα εποχή, κρατώντας όλα τα πλεονεκτήματά της χωρίς όμως το άγχος της φόρτισης και της αυτονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Kuga Plug-in hybrid
«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV
To Ford Kuga με ένα κουμπί γίνεται 100% ηλεκτρικό