Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο SUV από ποτέ το νέο Ford Ranger

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο SUV από ποτέ το νέο Ford Ranger

ΝΕΑ

Πιο SUV από ποτέ το νέο Ford Ranger

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του pickup της Ford έχει αισθητικά στοιχεία από το Maverick και όπως όλα δείχνουν, να είναι πιο «αμερικάνικο» στην εμφάνιση από ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Με την κωδική ονομασία P703 για την παγκόσμια έκδοση και P703N για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ολοκαίνουργιο Ranger βρίσκεται σε προχωρημένες δοκιμές.

Τα νέα φώτα ημέρας, τονίζουν τη διαφορετική προσέγγιση σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική του αμαξώματος. Το Ford Maverick έχει «δανείσει» αρκετά εμφανισιακά στοιχεία, φέρνοντας το Ranger ακόμα πιο κοντά στα πρότυπα των SUV. Το εικονιζόμενο Ranger είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο, αν και στις ΗΠΑ θα διατεθεί σε όλες τις εκδόσεις μεγέθους- κάτι που δεν αναμένεται να ισχύσει για κάποιες από τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Advertisement
Advertisement

Οι εκδόσεις XL, XLT και Lariat, έχουν πέραν του διαφορετικού επιπέδου εξοπλισμού και διαφορετικό μεταξόνιο, δίνοντας τη δυνατότητα και στη διαμόρφωση της καρότσας να είναι πιο «ευέλικτη» απέναντι στις ανάγκες των πελατών της Ford. Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου με στοιχεία δανεισμένα από τα αμιγώς επιβατικά SUV της μάρκας, όπως για παράδειγμα καταδεικνύει και η κάμερα στο εμπρός παρμπρίζ που προφανώς συνδέεται με το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος.

Η παγκόσμια έκδοση του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για παρουσίαση στην Ταϋλάνδη, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως οι Αυστραλοί έμποροι αναμένουν ότι το ολοκαίνουργιο Ranger θα φτάσει στη χώρα τους τον ερχόμενο Μάιο. Η γραμμή παραγωγής της Ford στην Ταϋλάνδη θα φροντίζει για την τροφοδοσία με αυτοκίνητα της αυστραλιανής ηπείρου, ενώ τα αυτοκίνητα που θα προορίζονται για τη β. Αμερική, θα παράγονται στο Michigan– εκεί που κατασκευάζεται και η υπάρχουσα γενιά αλλά και το νέο Bronco.

Advertisement

Δεν αποκλείεται να δούμε το νέο Ranger με έκδοση plug-in υβριδική αλλά σίγουρα περιμένουμε το δίλιτρο EcoBlue diesel κινητήρα να είναι η βασική επιλογή για τις εκτός Αμερικής αγορές. Στις ΗΠΑ, ο Ecoboost των 2,3 λίτρων θα είναι βασική επιλογή, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε και τη χρήση ενός V6 κινητήρα- πιθανότατα στην έκδοση Raptor που θα αποκαλυφθεί αργότερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση για το Ford Focus και αναβαθμίσεις (+video)
Νέο Ford Ranger: Αντίστροφη μέτρηση (+video)
Το Ford Model T ήταν πιο ακριβό σε σχέση με το σημερινό Maverick;

 

Advertisement