Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Model T ήταν πιο ακριβό σε σχέση με το σημερινό Maverick;

Ελλάδα 2:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Ford Model T ήταν πιο ακριβό σε σχέση με το σημερινό Maverick;

ΝΕΑ

Το Ford Model T ήταν πιο ακριβό σε σχέση με το σημερινό Maverick;

ΝΕΑ

Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, η Ford πουλούσε το 1908 το “προσιτό” της Model T πιο ακριβά και από το σημερινό Maverick. Βρείτε παρακάτω την εξήγηση…

Advertisement
Advertisement

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το Ford Model T τόσο για τη μάρκα όσο και για την Αμερική. Όταν είχε αποκαλυφθεί και πέρασε το κατώφλι του εργοστασίου, το Model T είχε χαρακτηριστεί ως το προσιτό αυτοκίνητο, που θα μπορούσε μια οικογένεια να αποκτήσει και να ταξιδεύει με ιδιαίτερη άνεση. Για εκείνη την εποχή, αυτό ήταν ένα προνόμιο που μόνο οι ευκατάστατοι άνθρωποι κατείχαν.

Όταν κυκλοφόρησε το Ford Model T τον Οκτώβριο του 1908, η τιμή κτήσης του ήταν 850 δολάρια και σύμφωνα με τον πληθωρισμό και τους υπολογισμούς του Motor1.com, η τιμή αυτή σήμερα ισούται περίπου πάνω από 25.000 δολάρια. Επομένως, το Model T ήταν πιο ακριβό από το νέο Ford Maverick, το οποίο πωλείται αυτή τη στιγμή στις Η.Π.Α. και έχει τιμή εκκίνησης τα 19.995 δολάρια. Εάν υπολογίσουμε και τα “απαραίτητα” έξοδα, η τιμή αυτή δεν θα ξεπεράσει τα 22.000 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτά τα χρήματα, οι Αμερικάνοι αγοράζουν το Ford Maverick με ένα αξιοπρεπέστατο εξοπλισμό, που ουσιαστικά δεν του λείπει τίποτα. Κάτω από το καπό του pickup βρίσκεται ένας 2.5 hybrid κινητήρας, ο οποίος δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Βέβαια, υπάρχουν και πιο ακριβές εκδόσεις με σύστημα τετρακίνησης και τον ισχυρό 2.0 turbo EcoBoost κινητήρα.

Σίγουρα, η σύγκριση είναι δύσκολη, μιας και τους χωρίζει πάνω από 100 χρόνια, ωστόσο η γενική εικόνα δείχνει ότι το Model T ήταν πιο ακριβό εκείνη την εποχή, παρόλο που είναι βαφτιστεί ως ένα προσιτό αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Νέα Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS
Δοκιμή: Ford Ranger Raptor
Στην Ελλάδα το Ford Puma 1.0L EcoBoost mHEV με αυτόματο κιβώτιο (+τιμές)