Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q4 e-tron: Αυτονομία και φόρτιση

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron: Αυτονομία και φόρτιση

ΝΕΑ

Audi Q4 e-tron: Αυτονομία και φόρτιση

ΝΕΑ

Το νέο Audi Q4 e-tron ανταποκρίνεται και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου – από τους αστικά κυρίως κινούμενους έως και τους πολυταξιδευτές.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική φίρμα έχει διαθέσιμες δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος. Η συμπαγής μπαταρία για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 kWh (82) kWh.

Το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας.

Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ενέργεια για να διανύσει περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε μόλις 10 λεπτά. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει τη φόρτιση ή και τον κλιματισμό εξ αποστάσεως, από το smartphone του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Audi μπορεί να φορτιστεί με διάφορα επίπεδα ισχύος, χρησιμοποιώντας εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ή συνεχές ρεύμα (DC) ανάλογα με την μπαταρία. Η συμπαγής μπαταρία μπορεί να δεχθεί έως και 7,4 kW φόρτιση AC και έως 100 kW όταν χρησιμοποιείται φόρτιση HPC (φόρτιση υψηλής ισχύος) με συνεχές ρεύμα. Ως στάνταρ, η μεγαλύτερη μπαταρία επιτρέπει έως και 11 kW με AC και έως και 125 kW με HPC.

Η μπαταρία υψηλής τάσης του Audi Q4 e-tron βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών.

Advertisement

Από πλευράς απόδοσης, το Audi Q4 35 e-tron και το Audi Q4 40 e-tron εφοδιάζονται με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς και η απόδοση ξεκινάει από τους 170 PS και φτάνει τους 204 PS αντίστοιχα. Η βασική έκδοση προσφέρει από τα 0 rpm 310 Nm ροπής και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Το Q4 40 e-tron έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Q4 35 e-tron, ωστόσο είναι κατά 0,5 sec πιο γρήγορο στη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα, σταματώντας τον χρόνο στα 8,5 sec. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εντυπωσιακά ευρύχωρο το νέο Audi Q4 e-tron
Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron