Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Δύο νέα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα από τη Renault

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο νέα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα από τη Renault

Fleet Cars

Δύο νέα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα από τη Renault

Fleet Cars

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο camper van για… χίπις και το Trafic SpaceNomad που προσφέρει όλα το κομφόρ.

Advertisement
Advertisement

Ευελιξία αποφάσεων, εξοικονόμηση χρημάτων και ελευθερία επιλογών. Αυτά είναι τα βασικά πλεονεκτήματα των τροχόσπιτων που γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία. Πολλώ δε μάλλον εν μέσω κορωνοϊού δεδομένου ότι προσφέρουν… covid-free διακοπές, απαλλάσσοντας τους εκδρομείς από το άγχος του να μη προσβληθούν από τον ιό.

Η Renault, μεριμνά για τους φίλους των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων παρουσιάζοντας δύο νέα μοντέλα. Ο λόγος για το ολοκαίνουριο Trafic SpaceNomad, αλλά και το πρωτότυπο Hippie Caviar Hotel, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στο κίνημα των χίπις, στα παιδιά των λουλουδιών με τα στρογγυλά γυαλιά, τα πολύχρωμα μπλουζάκια και τα ψυχεδελικά ή ροκ ακούσματά τους.

Το Trafic SpaceNomad ήδη προσφέρεται στην αγορά της Ελβετίας, με την επιτυχημένη εμπορική του πορεία να σηματοδοτεί το λανσάρισμά του (αρχές 2022) και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία και Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται στο νέο Trafic βαν και παράγεται στο εργοστάσιο της Renault στο εργοστάσιο στο Snadouville στη Βόρεια Γαλλία. Είναι διαθέσιμο σε δύο μήκη αμαξώματος, με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων απόδοσης 110 έως και 170 ίππων, είτε με μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο.

Εξοπλίζεται με κουζίνα που διαθέτει δύο εστίες, νεροχύτη και ψυγείο 49 λίτρων, ενώ υπάρχει και ένα τραπεζάκι είτε για εσωτερική είτε για υπαίθρια χρήση. Προσφέρονται δύο κρεβάτια για έως και 4 άτομα, με το ένα (120×200) να εδρεύει στην οροφή (τύπου pop-up). Το «παρών» δίνει μια τέντα (220 x 235) για την προστασία από την βροχή, όπως και ένα εξωτερικό ντουζ.

Advertisement

Στο εσωτερικό του βαν υπάρχουν καθίσματα για πέντε επιβάτες. Τα δύο βρίσκονται στο μπροστινό μέρος και όταν δεν χρησιμοποιούνται περιστρέφονται προς τα μέσα για ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία. Το πίσω μέρος του αυτοκινούμενου διατίθεται σε δύο επιλογές διαρρύθμισης:  Έναν διθέσιο πάγκο, είτε συρόμενο με τρεις θέσεις.

Στο εξωτερικό το Trafic SpaceNomad υιοθετεί μια εκφραστική σχεδίαση, με full LED κεντρικούς προβολείς με φωτεινή υπογραφή σχήματος “C”, όταν στο εσωτερικό το ταμπλό είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, προσφέροντας αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 34 λτ. (+300 λτ. στο πίσω μέρος).

Advertisement

Για την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος φροντίζει μια ψηφιακή οθόνη αφής 8,0” για το σύστημα πολυμέσων Easy Link, συμβατό τόσο με συσκευές Apple όσο και Android.

Hippie Caviar Hotel

Με το πρωτότυπο Hippie Caviar Hotel, η Renault θέλει να επαναπροσδιορίσει την έννοια των «camper vans» και ταυτόχρονα τιμά το κίνημα των χίπις που μεσουρανούσε μετά τα μέσα του 1960.

Advertisement

Ένα από τα μεγάλα ατού του αυτοκινούμενου είναι οι πολυτελείς προσφερόμενες υπηρεσίες, που σύμφωνα με τη μάρκα συγκρίνονται μόνο με ένα 5άστερο ξενοδοχείο. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει το συρόμενο κρεβάτι που εκτείνεται προς τα πίσω –εκτός οχήματος – δίνοντας την ευκαιρία στους επιβαίνοντες να απολαύσουν τον έναστρο ουρανό.

Μάλιστα, η εταιρεία σκέφτεται πως εξετάζει να προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης γευμάτων μέσω drones όπως και υπηρεσία θυρωρείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nέο Renault Clio: Πληθωρικό σε γκάμα κινητήρων και κορυφαίων τεχνολογιών
Δοκιμή: Renault Clio E-Tech
Renault Clio E-Tech: Υβριδική τεχνολογία από την F1 στο δρόμο