Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς πώληση μια –ακόμα- σπάνια Ferrari

Ελλάδα 5:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς πώληση μια –ακόμα- σπάνια Ferrari

ΝΕΑ

Προς πώληση μια –ακόμα- σπάνια Ferrari

ΝΕΑ

Η Scuderia Spider 16M φτιάχτηκε ως φόρος τιμής για τις επιτυχίες της Ferrari στην F1 και ως τέτοια, είναι σπάνια και ιδιαίτερα επιθυμητή.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari για τα γιορτάζει το 16ο τίτλο ης ιστορίας της στους κατασκευαστές, παρουσίασε το 2009 την Scuderia Spider 16M και την κατασκεύασε σε μόλις 499 αντίτυπα.

Το μοντέλο βασίζεται στην F430 Scuderia Coure και το συγκεκριμένο είχε πουληθεί ως καινούργιο τη χρονιά της παραγωγής του, στην Pensylvania των ΗΠΑ. Η παρουσία της στις ΗΠΑ συνεχίστηκε, με τον δεύτερο ιδιοκτήτη –που την έχει ως σήμερα- να την έχει στο Texas έως και σήμερα. Την αγγελία για την εκ νέου πώλησή της, θα τη βρει κανείς στο Bring A Trailer, όπου αναφέρεται πως το αυτοκίνητο έχει 17.702 χιλιόμετρα, συνοδεύεται από όλα τα εργοστασιακά βιβλία, καθώς επίσης με την εργαλειοθήκη, μια κουκούλα και το πλήρες ιστορικό της συντήρησής του.

Αυτή η Scuderia Spider 16M είναι βαμμένη σε Rosso Scuderia, διαθέτει γκρι τροχούς 19 ιντσών με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, καθώς και κεραμικά δισκόφρενα με κόκκινες δαγκάνες. Το εσωτερικό έχει καθίσματα με σκελετό από ανθρακόνημα, με ταπετσαρία μαύρης Alcantara, ενώ το ταμπλό είναι υπενδεδυμένο με γκρι Alcantara με κόκκινες ραφές. Η ισχύς προκύπτει από τον ατμοσφαιρικό V8 που είναι τοποθετημένος στο κέντρο με χωρητικότητα 4,3 λίτρων που αποδίδει 503 ίππους και 47,9 kgm ροπής. Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων F1 και μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στους πίσω τροχούς. Η τιμή του αυτοκινήτου ως καινούργιο ήταν το 2009 313.000 δολάρια και τώρα το ερώτημα που εγείρεται είναι αν το νούμερο αυτό ξεπεραστεί.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο καινοτόμος κινητήρας της Ferrari 296 GTB
Πουλήθηκε η Ferrari Testarossa του Miami Vice
Ferrari 296 GTB: Το νέο ιταλικό κομψοτέχνημα (video)

 

Advertisement

 

 

Advertisement