Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο Opel Astra

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο Opel Astra

ΝΕΑ

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο Opel Astra

ΝΕΑ

Η Opel έδωσε στοιχεία για το νέο Astra που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας για ντιζάιν αλά Mokka. Η παρουσίαση του θα γίνει μέσα στη χρονιά με το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη να ξεκινά από τις αρχές 2022.

Advertisement
Advertisement

H Opel προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του νέου Astra που μαζί με τη νέα γενιά Mokka περνά ένα βήμα πιο μακριά την εταιρία από την GM εποχή της στην Stellantis.

Άλλωστε, καιρό τώρα το newsauto.gr σας έχει αποκαλύψει τις αποκλειστικές του σχεδιαστικές προσεγγίσεις για την εμφάνιση του νέου Astra, όπως και το ότι θα μοιράζεται την ίδια EMP2 πλατφόρμα με το νέο Peugeot 308.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, θα διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης (με 110 και 130 ίππους), diesel (με 130 ίππους), αλλά και plug-in υβριδικές (με 180 και 225 ίππους). Και αν ισχύσουν οι φήμες θα δούμε και ηλεκτρική έκδοση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για top έκδοση με 300 άλογα.

Τώρα, η Opel δίνει τις πρώτες λεπτομέρειες όπου μπορούμε να δούμε ένα μέρος από το μπροστινό τμήμα και τους προβολείς και την ονομασία του μοντέλου στο πίσω μέρος. Έτσι, το μικρομεσαίο γερμανικό μοντέλο θα υιοθετεί το νέο πρόσωπο της Opel (όπως στα Mokka, αλλά και στο Crossland), ο μπροστινός προφυλακτήρας θα έχει μία μινιμαλιστική σχεδίαση, ενώ θα υπάρχει μια διευρυμένη χρωματική παλέτα (+διχρωμίες).

Advertisement

Όσον αφορά στο εσωτερικό βλέπουμε την σύγχρονη Pure Panel διάταξη. Ένα μέρος του ταμπλό με τις δύο μεγάλες οθόνες να μας παραπέμπουν επίσης στο Mokka. Συγκεκριμένα, ο οδηγός θα έχει μπροστά του μια οθόνη ως πίνακα οργάνων και λίγα εκατοστά πιο δίπλα θα υπάρχει η touch-screen με μια ελαφριά «οδηγοκεντρική» κλίση.

Advertisement

Ένα κοινό στοιχείο μεταξύ Astra και 308 είναι πως αμφότερα θα διατίθενται και σε εκδόσεις station wagon, ικανοποιώντας τους φίλους της πρακτικότητας που δεν ενθουσιάζονται από τα SUV. Τέλος να πούμε πως το νέο Astra θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Rüsselsheim, της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Νέο Opel Manta GSe Elektromod
Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Opel Astra
Opel Mokka GSE: Ηλεκτρικά γκάζια

Advertisement