Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Tacoma Trail Edition: Για εκτός δρόμου περιηγήσεις (video)

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Tacoma Trail Edition: Για εκτός δρόμου περιηγήσεις (video)

ΝΕΑ

Toyota Tacoma Trail Edition: Για εκτός δρόμου περιηγήσεις (video)

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσιάζει τις εκδόσεις TRD Pro και Trail Edition, που ενισχύουν το off-road ταλέντο του μεσαίου της pick-up.

Advertisement
Advertisement

Τεράστια είναι η ζήτηση που γνωρίζουν τα pick-up στις ΗΠΑ, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός πως φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των best-sellers. «Βασιλιάς» είναι το Ford F-150, ακολουθούμενο από το Chevrolet Silverado και RAM Pickup.

Το δικό του κοινό, βέβαια, έχει και το μικρότερο Toyota Tacoma, το οποίο επί 16 χρόνια συνιστά ένα εκ των δημοφιλέστερων μοντέλων στην κατηγορία των pick-up μεσαίου μεγέθους.

Πριν από λίγες μέρες η ιαπωνική εταιρεία ανανέωσε το  mid-sized αγροτικό της, επαναφέροντας τις εκδόσεις TRD Pro και Trail Edition που απευθύνονται στους λάτρεις των εκτός δρόμου αναζητήσεων.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη, TRD Pro, φέρει μια βελτιστοποιημένη ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 38,1 mm εμπρός και 12,7 mm πίσω, ενώ ταυτόχρονα, βελτιώνει τις γωνίες προσέγγισης/διαφυγής/ράμπας. Οι τελευταίες πλέον αντιστοιχούν σε 36,4 °/ 24,7 °/26,6 °.  Οι τροποποιήσεις αφορούν, επίσης, τους ενισχυμένους άνω βραχίονες και τις 16άρες μαύρες ζάντες με all-terrain ελαστικά Goodyear Territory.

Σε επίπεδο αισθητικής το TRD Pro λανσάρεται στο ξεχωριστό μεταλλικό χρώμα “Electric Lime” που δημιουργεί όμορφη αντίθεση με τις μαύρες λεπτομέρειες (καπό, ζάντες, θόλοι).

Advertisement

 

Αναφορικά με την Trail Edition, αυτή προσφέρεται αποκλειστικά ως διπλοκάμπινη με τετρακίνηση και πίσω μπλοκέ διαφορικό. Όπως και στην TRD Pro, έτσι και εδώ η ανάρτηση παρέχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, με τις γωνίες προσέγγισης/διαυηγής/ράμπας να ενισχύουν το off-road ταπεραμέντο του μοντέλου.

Advertisement

Για το στιλ του Tacoma φροντίζει η ιδιαίτερη χρωματική του παλέτα, που περιλαμβάνει τα Army Green, Midnight Black Metallic και Super White. Ξεχωριστή νότα προσφέρουν οι μπρονζέ λεπτομέρειες στη μάσκα και τις ζάντες.

Τόσο το Toyota Tacoma TRD Pro όσο και το Trail Edition ενσωματώνουν έναν V6 3,5 lt των 280 PS/360 Nm ροπής, πλαισιωμένο είτε από 6ράρι μηχανικό, είτε αυτόματο ισάριθμων σχέσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα τα 4×4 με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
10 από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ελλάδα