ΝΕΑ

Με το Peugeot 508 Sport Engineered στο Ring (+video)

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με το Peugeot 508 Sport Engineered στο Ring (+video)

ΝΕΑ

Με το Peugeot 508 Sport Engineered στο Ring (+video)

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση του Peugeot 508 μας κάνει μία περιήγηση στην απαιτητική πίστα του Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Είναι η πρώτη φορά που το Peugeot 508 Sport Engineered δείχνει τις δυνατότητές του μέσα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, όπως αυτό της γερμανικής πίστας, και μάλιστα έχοντας να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά μοντέλα, την BMW M2.

Πίσω από το τιμόνι του γαλλικού fastback βρίσκεται ο Γάλλος Mathieu Sentis, ο οποίος πέραν της δημοσιογραφικής του εμπειρίας είναι και οδηγός αγώνων. Και αυτό φαίνεται καθαρά στο παρακάτω βίντεο, όπου κατά την διάρκεια της πρώτης του επαφής με το 508 Sport Engineered συναντά την ντίβα του Μονάχου.

Advertisement
Advertisement

Εκμεταλλευόμενος την γνώση του από τους αμέτρητους γύρους που έχει κάνει στην «Πράσινη Κόλαση» και την παρουσία της τετρακίνησης, κοντράρει στα ίσα το βαυαρικό μοντέλο, τουλάχιστον στις στροφές. Από εκεί και πέρα, τόσο η διαφορά των +10 PS στην ισχύ της M2 (370 PS έναντι 360 PS του Peugeot), όσο και το μικρότερο κατά 272 kg συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, της δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στις ευθείες.

Ένα επίσης θέμα για τον οδηγό του 508 Sport Engineered προκύπτει από την απόδοση της μπαταρίας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το αυτοκίνητο είχε κάνει ήδη 2,5 γύρους στην πίστα, που αντιστοιχούν σε 50 km, έχοντας διαθέσιμη την πλήρη ισχύ του. Στα μέσα όμως του 3ου γύρου, όταν και βρέθηκε πίσω από την M2, η μπαταρία άδειασε με αποτέλεσμα να αποδίδει μόλις 200 PS, από το μοτέρ εσωτερικής καύσης. Αλλά αυτό δεν πτόησε τον κο Sentis, ο οποίος κατάφερε να βρει τα κατάλληλα σημεία για να φορτίσει η μπαταρία, με αποτέλεσμα να γεμίσει και πάλι τους καθρέπτες της λευκής BMW.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 208 Rally4: Παραδόθηκε το 100ο αυτοκίνητο
Δοκιμή: Ανανεωμένο Peugeot 3008 HYBRID4
Γιατί το επόμενο Peugeot 308 δεν θα έχει GTi εκδόσεις;

Advertisement