Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νissan Leaf & e-NV200 Evalia: Για μετακινήσεις με… ρεύμα

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νissan Leaf & e-NV200 Evalia: Για μετακινήσεις με… ρεύμα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νissan Leaf & e-NV200 Evalia: Για μετακινήσεις με… ρεύμα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στις εποχές που η ηλεκτροκίνηση ήταν μία υπόθεση του μακρινού μέλλοντος, για τη Nissan ήταν από πολύ νωρίς μία απτή πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Από το 2010 που έκανε την εμφάνισή του το πρώτης γενιάς LEAF άνοιξε νέους δρόμους. Και έγινε το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που ξεπέρασε τις 500.000 μονάδες σε πωλήσεις μέχρι σήμερα, όντας το σημείο αναφοράς και ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής σε αρκετές αγορές του κόσμου.

Η νέα γενιά του LEAF βελτιώνει ακόμα περισσότερο την επιτυχημένη συνταγή προσθέτοντας μία ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία των 62 kWh στην έκδοση e+, χάρη στην οποία η αυτονομία αγγίζει πλέον τα 528 χιλιόμετρα, τιμή που απαλλάσσει οριστικά τον οδηγό από το άγχος της φόρτισης. Στην γκάμα παραμένει και η εισαγωγική έκδοσή του με την μπαταρία των 40 kWh και αυτονομία στα 389 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η φόρτισή της διαρκεί μόλις 60 λεπτά από το 20% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε έναν ταχυφορτιστή των 50 kW. Σε οικιακό φορτιστή διπλής ταχύτητας 7 kW η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 7,5 ώρες. Η Nissan παρέχει επίσης σημαντικές εγγυήσεις για την καλή λειτουργία της μπαταρίας: 5 χρόνια ή 100.000 χλμ. και 8 χρόνια ή 160.000 χλμ για τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Advertisement

Στην γκάμα των ηλεκτρικών της Nissan υπάρχει και το e-NV200 Evalia. Με τη νέα μπαταρία των 40 kWh και την αυτονομία των 301 χιλιομέτρων σε αστική χρήση, το ηλεκτρικό πολυμορφικό της Nissan αποτελεί μία λύση πασπαρτού για οικονομικές και οικολογικές μεταφορές στις σύγχρονες πόλεις.

Advertisement

Με τις συμπαγείς διαστάσεις ενός hatchback για ευκινησία στην πόλη και ευκολία στο παρκάρισμα σε συνδυασμό με τεράστιους εσωτερικούς χώρους για έως και 7 επιβάτες, το e-NV200 Evalia είναι το αντικλείδι για τις σύνθετες αστικές μετακινήσεις.

Μαζί με την πλήρη σουίτα τεχνολογιών Ευφυούς Κινητικότητας της Nissan και τον κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, τόσο το LEAF όσο και το πολυμορφικό e-NV200Evalia κάνουν κάθε μετακίνηση να μοιάζει με μία μοναδική εμπειρία. Με πολύ παρελθόν. Και ακόμα περισσότερο μέλλον και σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Advertisement

Το Leaf για παράδειγμα ξεκινά από μια Λιανική Τιμή προ Φόρων (ΛΤπΦ) της τάξης των 27.403 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” η τιμή του για ιδιώτη αγοραστή διαμορφώνεται στις 28.500 ευρώ, ενώ αν υπάρχει και απόσυρση η τελική του τιμή είναι 27.500 ευρώ. Αντίστοιχα η ΛΤπΦ για το e-NV200 Evalia είναι 29.984 ευρώ, οπότε η τελική του τιής για εταιρείες, με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και με απόσυρση διαμορφώνεται στις 31.682 ευρώ.