Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η GM αφαιρεί συστήματα από τα οχήματά της λόγω έλλειψης “τσιπς”

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η GM αφαιρεί συστήματα από τα οχήματά της λόγω έλλειψης “τσιπς”

ΝΕΑ

Η GM αφαιρεί συστήματα από τα οχήματά της λόγω έλλειψης “τσιπς”

ΝΕΑ

Τα τσιπς υπολογιστών έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού τα αυτοκίνητα σήμερα χρησιμοποιούν υψηλή τεχνολογία. Τι γίνεται όμως όταν αυτά βρίσκονται σε έλλειψη; Τρανό παράδειγμα η περίπτωση της GM.

Advertisement
Advertisement

Η τρέχουσα παγκόσμια έλλειψη τσιπ έχει επηρεάσει την αυτοκινητοβιομηχανία σε ευρεία κλίμακα, αναγκάζοντας την παραγωγή να σταματήσει σε αρκετές από αυτές. Η GM ήδη ανακοίνωσε προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου της στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν που κατασκευάζει τη Chevrolet Camaro καθώς και τα Cadillac CT4 και CT5.

Επίσης το Reuters αναφέρει πως η General Motors θα κατασκευάζει τα pick up της χωρίς το Active Fuel Management (AFM) ή πιο γνωστό ως σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου. Κάτι που επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της εταιρείας Michelle Malcho, λέγοντας πως τα μοντέλα που χρησιμοποιούν τον κινητήρα EcoTec3 V8 5,3 λίτρων δεν θα έχουν το σύστημα AFM.

Η Malcho επανέλαβε επίσης -λόγω της δημοτικότητας των pick-up στις ΗΠΑ- πως η GM προστατεύει την παραγωγή τους, καθώς είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα μοντέλα της εταιρείας. Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters σχετικά με τον όγκο των οχημάτων που επηρεάζονται από την αλλαγή παραγωγής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί στα μοντέλα που πρόκειται να κατασκευαστούν έως το τέλος του έτους.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον οικονομικό αντίκτυπο και στην απασχόληση, η παγκόσμια έλλειψη τσιπς και η σχετική διακοπή της παραγωγής αναμένεται να οδηγήσουν σε απώλεια περίπου 216.000 οχημάτων – ισοδύναμο με κέρδη 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η βιομηχανία θα μπορέσει να ανακάμψει φέτος, αλλά η έλλειψη προσφοράς αναμένεται να συνεχιστεί και το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Το εργοστάσιο της General Motors Lansing Grand River Assembly αναγκάστηκε επίσης να θέσει την παραγωγή σε αναστολή, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Τo συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το τελευταίο που υποφέρει από το φαινόμενο της παγκόσμιας έλλειψης “τσιπς” που πλήττει πλέον πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την αλυσίδα ανεφοδιασμού μας προκειμένου να βρούμε λύσεις για τις ανάγκες που δημιουργούνται και για να μετριάσουμε τον αντίκτυπο στη GM», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου στο The Detroit News. «Σκοπός μας είναι να αντισταθμίσουμε όσο το δυνατόν την παραγωγή σε αυτά τα εργοστάσια».

Διαβάστε ακόμη:
Η General Motors εξελίσσει νέες μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομίας
Η General Motors θα κατασκευάζει τα ηλεκτρικά της Acura
Συνεργασία General Motors και Honda

Advertisement