Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati Monster 2021: Στο δρόμο της παραγωγής με άρωμα.. MotoGP

Ελλάδα 8:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati Monster 2021: Στο δρόμο της παραγωγής με άρωμα.. MotoGP

NEWSMOTO

Ducati Monster 2021: Στο δρόμο της παραγωγής με άρωμα.. MotoGP

NEWSMOTO

H μοτοσυκλέτα-σταθμός για τη Ducati αλλάζει άρδην χαρακτήρα από το 2021 και ήδη βρίσκεται στη φάση της μαζικής παραγωγής, με τους αναβάτες της Ducati στο MotoGP να παρακολουθούν την όλη διαδικασία!

Advertisement
Advertisement

Παρουσιάστηκε πρόσφατα, άλλοι είπαν πως έχασε την ταυτότητα του, άλλοι πως εξελίχθηκε, οπωσδήποτε όμως προκάλεσε ντόρο γύρω από το όνομα του. Ο λόγος για το Monster –σκέτο- δίχως αριθμό, δίχως χωροδικτύωμα και για πολλούς δίχως την «ψυχή» του προκατόχου του. Μια άποψη που δε μπορεί να κατηγορηθεί με ελαφρά τη καρδία, αφού το Monster είναι το μοντέλο της Ducati με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, καθώς και η μοτοσυκλέτα της με τη μεγαλύτερη ιστορία, γράφοντας χιλιόμετρα από το 1993 με συνολικά 350.000 «τέρατα»  στους δρόμους αυτού του κόσμου.

Η εξέλιξη όμως βελτιώνει το είδος και αυτό το γεγονός έρχεται να επισφραγίσει το Monster του 2021, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ. Στη φαρέτρα του έχει το δοκιμασμένο L-twin Testastretta 11° κινητήρα των 937cc, με τους 110Hp και τα 93Nm ροπής, που πλέον φιλοξενείται σε πλαίσιο από αλουμίνιο και όχι στο ατσάλινο χωροδικτύωμα που είχαμε συνηθίσει τα -σχεδόν- τριάντα τελευταία χρόνια. Έχει επίσης και πλήθος χαρακτηριστικών που σκιαγραφούν το προφίλ μιας συμπαγούς και ευχάριστης μοτοσυκλέτας, τόσο από άποψη γεωμετρίας και περιφερειακών, όσο και από άποψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με τα ABS Cornering, Traction Control, Wheelie Control και Launch Control να έρχονται από τον κόσμο των superbike.

Advertisement
Advertisement

Και επειδή όσο πάει και θολώνει η γραμμή μεταξύ superbike και… MotoGP, οι πλέον κατάλληλοι καλεσμένοι για το ξεκίνημα της παραγωγής του νέου Monster δεν ήταν άλλοι από τους Pecco Bagnaia, Enea Bastianini και Luca Marini, οι οποίοι θα κυνηγήσουν τα φετινά βάθρα για την εταιρεία από το Borgo Panigale στην αγωνιστική σεζόν που οσονούπω ξεκινάει. Οι εν λόγω αναβάτες πέρασαν ένα ολόκληρο πρωινό στη γραμμή παραγωγής του νέου μοντέλου, γευματίζοντας με τους υπαλλήλους και ανακαλύπτοντας το Monster ενδελεχώς λίγο πριν αναχωρήσουν για το Qatar, για τις ανάγκες του πρώτου test της σεζόν του MotoGP 2021.

Advertisement

Η διανομή του Monster αναμένεται να αρχίσει μέσα στον Απρίλιο, ενώ στη χώρα μας θα έρθει αρχές Μαϊου. Θα διατίθεται σε 4 εκδόσεις, με το κόστος απόκτησης να κυμαίνεται από τα 12.300 έως τα 13.000€. Από το μενού δε λείπει και το customization, του οποίου τις επιλογές μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Aprilia RSV4 1100: Περισσότερες πληροφορίες, τιμές και.. ήχος

Yamaha TMAX 20th Anniversary: Επετειακό και αριθμημένο

Advertisement

KTM 1290 Super Adventure R: Χωμάτινος οδοστρωτήρας