Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Audi RS E-Tron GT “τελικιάζει” στην Autobahn (video)

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Audi RS E-Tron GT “τελικιάζει” στην Autobahn (video)

ΝΕΑ

To Audi RS E-Tron GT “τελικιάζει” στην Autobahn (video)

ΝΕΑ

Το νέο Audi RS E-Tron GT παρουσιάστηκε πριν από περίπου έναν μήνα ταράζοντας τα… νερά στην κατηγορία των sport ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό, μιας και η συνολική απόδοση του Audi RS E-Tron GT αγγίζει τα 646 PS και η ροπή φτάνει τα 830 Nm. Συνεπώς, ένα μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά έχει σίγουρα και τις ανάλογες επιδόσεις. Φανταστείτε ότι χρειάζεται μόλις 3,3 sec για να φτάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Το τελευταίο ήθελε να το δει πρακτικά και ο χρήστης του καναλιού στο Youtube, Automann-TV, ο οποίος αφενός έφτασε την τελική ταχύτητα του ηλεκτρικού μοντέλου αφετέρου μαγνητοσκόπησε τον χρόνο που χρειάζεται το Audi RS E-Tron GT για τη ρεπρίζ (100-200 χλμ./ώρα).

Να θυμίσουμε ότι το εντυπωσιακό ηλεκτρικό μοντέλο της Audi εφοδιάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 86 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη ανάμεσα στους άξονες, στο χαμηλότερο σημείου του μοντέλου, γεγονός που του χαρίζει χαμηλό κέντρο βάρους, και σχεδόν τέλεια (50:50) κατανομή. Η παρεχόμενη αυτονομία φτάνει τα 488 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Το συνολικό βάρος πλησιάζει τους 2,5 τόνους. Το μεταξόνιο αποτυπώνεται σε 2,90 μ., το μήκος 4,99 μ., το πλάτος σε 1,96 μ. και το ύψος σε μόλις 1,41 μ., με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να αντιστοιχεί σε 0,24 cd.

Περισσότερα για το Audi e-tron GT quattro και RS e-tron GT

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το κατάμαυρο Audi RS7-R της ABT προκαλεί ανατριχίλα
Δοκιμή: Audi A3 Sportback 30 TFSI MHEV S Tronic
Με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία τα Audi Q5, A6 & Α7 Sportback