Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φτιαγμένη BMW Μ850i είναι το απόλυτο περιπολικό

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φτιαγμένη BMW Μ850i είναι το απόλυτο περιπολικό

ΝΕΑ

Φτιαγμένη BMW Μ850i είναι το απόλυτο περιπολικό

ΝΕΑ

Η εταιρεία AC Schnitzer, υποβάλλει το “θηρίο” της BMW σε ποικίλες επεμβάσεις, αποδεικνύοντας πως το tuning μπορεί να γίνει για καλό σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Η λέξη “tuning” ναι μεν ιντριγκάρει τους petrolheads ανά τον κόσμο, στα όργανα της τάξης, ωστόσο, προκαλεί… πονοκεφάλους. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί μια BMW M850i, η οποία μετατρέπεται σε σύμμαχο της αστυνομίας (περιπολικό), αφού πρώτα έχει υποβληθεί σε μια ενδελεχή διαδικασία «βελτίωσης».

Το «θηρίο» της εταιρείας από το Μόναχο απόλαυσε τη… φροντίδα της εταιρείας tuning AC Schnitzer, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού “TUNE IT! SAFE!”, ο οποίος διοργανώνεται από την Ένωση Γερμανών Βελτιωτών Αυτοκινήτων και έχει στόχο να γαλουχήσει το κοινό με τις αξίες… της ασφαλούς βελτίωσης. Αρωγό στο θεσμό συνιστά και το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που υποβλήθηκε σε tuning ήταν μια BMW M850i xDrive (2020), η ισχύς της οποίας εκτοξεύτηκε από τα 530 ps στα 620 ps. H διαδικασία ενίσχυσης των επιδόσεων ήταν φυσικά εγκεκριμένη, ενώ, όπως επισημαίνει η AC Schnitzer, οι βελτιώσεις είναι καταφανείς με το που ανοίξει κανείς το καπό.

Δέουσα προσοχή έχει δοθεί στη βελτιστοποίηση του συστήματος εξάτμισης, με μια τετραπλή απόληξη και πιο επιβλητικό ήχο, πλήρως συμβατό, με τη γερμανική νομοθεσία. Ακόμη, το όχημα είναι κατά 20-30 χλστ. και κατά 20-25 χλστ. χαμηλωμένο σε εμπρός και πίσω μέρος, γεγονός που επιτρέπει στους αστυνομικούς να… διαγράφουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τις στροφές. Ακόμη, έχουν ενσωματωθεί ανθρακονημάτινο μπροστινό σπόιλερ, σπλίτερ, ανθρακονημάτινα φτερά και μαρπσιέ.

Advertisement

Οι επεμβάσεις επεκτείνονται και στο πίσω μέρος μέσω της χρήσης διαχύτη και σπόιλερ. Όλα τα προαναφερθέντα εξαρτήματα φέρουν την υπογραφή της AC Schnitzer. Βελτιστοποιήσεις έχουν γίνει και στον τομέα της αεροδυναμικής με έμφαση στην κάθετη δύναμη. Στο εσωτερικό μεταξύ άλλων έχει ενσωματωθεί ένα σετ από αλουμινένια paddles και αλουμινένια πεντάλ.

Σημειώνεται πως το πανίσχυρο περιπολικό θα αποτελέσει ατραξιόν σε διάφορες εκθέσεις.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ο Robert Kubica απογειώνει την BMW M4 στο Nurburgring (video)

Advertisement

Αυτή είναι η BMW M4 του 2021

Επετειακή BMW M4 Heritage