Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η BMW M4 του 2021

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η BMW M4 του 2021

ΝΕΑ

Αυτή είναι η BMW M4 του 2021

ΝΕΑ

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της νέας BMW Σειράς 4, μια εικόνα της επίσης νέας BMW M4 έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στις καρδιές των πιστών της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Παραμένει ασαφές πού τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία (ωστόσο, υποπτευόμαστε ότι βρίσκεται σε ένα από τα κέντρα της BMW M), αλλά η εικόνα που κοινοποιήθηκε στο Reddit από τον χρήστη «solkee» δείχνει τη νέα M4 σε γκρίζα απόχρωση “gunmetal”. Η πιο εντυπωσιακή όψη του αυτοκινήτου είναι προφανώς η πρόσθια, φυσικά, με τις διευρυμένες γρίλιες της μάσκας να δίνουν δυναμικό “παρών”.

Ενώ η παρόμοια μεγάλη γρίλια με τις μικρότερες εκδόσεις της σειράς 4 υιοθετεί ένα περίπλοκο τρισδιάστατο πλέγμα, η μάσκα της M4 έχει απλοποιήσει κάπως τις οριζόντιες γραμμές. Όπως μπορείτε να δείτε σε μια δεύτερη φωτογραφία, οι μεμονωμένες γρίλιες της μάσκας της M4 είναι επίσης ελαφρώς λεπτότερες από τις αντίστοιχες των πιο προσιτών εκδόσεων της σειράς 4. Ρίξτε τα μάτια σας πέρα από τη μάσκα και θα διαπιστώσετε πως η νέα BMW M4 έχει τους ίδιους γωνιακούς προβολείς με την υπόλοιπη σειρά, ενώ σημειώστε ότι και στις δύο πλευρές της μάσκας υπάρχουν πρόσθετες μαύρες εισαγωγές αέρα. Τα άκρα του μπροστινού προφυλακτήρα είναι σχετικά λιτά, αν και υπάρχει ένα κάθετο στοιχείο στη σχεδίαση που θα μπορούσε να αποτελεί αγωγό ψύξης φρένων ή απλά ένα κομμάτι κλειστού πλαστικού, κάτι σαν διακοσμητικό δηλαδή.

Advertisement
Advertisement

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή του σχεδιασμού του επερχόμενου σπορ βαυαρικού αυτοκινήτου αποτελεί το καπό, καθώς φαίνεται ότι έχει δύο λεπτές εσοχές που ξεκινούν ακριβώς πάνω από τη μάσκα της BMW και εκτείνονται προς το παρμπρίζ. Πέρα από τον σχεδιασμό, γνωρίζουμε ήδη ότι η νέα BMW M4 θα διαθέτει τον ίδιο twin turbo κινητήρα S58 3.0 λίτρων με τις X3 M και X4 M. Η ισχύς του ανέρχεται σε 473 ίππους, ή 503 ίππους στην έκδοση Competition. Νέα για τη M4 θα είναι και η τετρακίνηση, αλλά, όπως συμβαίνει στις M5 και M8, οι τυχεροί οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής και πισωκίνητης έκδοσης. Τέλος, το 8άρι αυτόματο κιβώτιο θα είναι στάνταρ στη νέα M4, αν και ορισμένες εκδόσεις πρόκειται να διατίθενται και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.