Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Huracan Evo RWD: Ότι ακριβώς χρειάζεσαι! (+vid)

Ελλάδα 21:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini Huracan Evo RWD: Ότι ακριβώς χρειάζεσαι! (+vid)

ΝΕΑ

Lamborghini Huracan Evo RWD: Ότι ακριβώς χρειάζεσαι! (+vid)

ΝΕΑ

Πήρε το όνομά της από το θεό του ανέμου των Μάγια, η Lamborghini Huracan υπάρχει ήδη από το 2014, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, αναβαθμίζεται διαρκώς από τότε. Η πισωκίνητη βέβαια είναι όλα τα λεφτά…

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές δεν ήταν μόνο στιλιστικές, αλλά και τεχνικές. Ευτυχώς, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της που έχουν υιοθετήσει την υπερτροφοδότηση, η Lamborghini διατήρησε τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 5,2 λίτρων, ο οποίος δικαίως αποτελεί ένα από τα τελευταία θαύματα του είδους του.

Στην πιο προσιτή έκδοση, η Huracan Evo RWD, αποδίδει 610 άλογα και ροπή 560 Nm. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, είναι πισωκίνητη ενώ χρησιμοποιεί ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Είναι 30 ίππους και 40 Nm λιγότερο ισχυρή από την τετρακίνητη, αλλά το σπουδαιότερο, 33 κιλά ελαφρύτερη. Παρ’ όλα αυτά, κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα και σταματά να επιταχύνει στα 325 km/h.

Η Huracan Evo RWD παραμένει καρφωμένη στην άσφαλτο σε δρόμους με στροφές, σταματά αμέσως με τα προαιρετικά κεραμικά φρένα, το τιμόνι διαθέτει το κατάλληλο βάρος και φυσικά, θα κλωτσήσει προκλητικά την ουρά της εάν το επιχειρήσεις στην έξοδο της στροφής. Με άλλα λόγια… ευτυχία!

Advertisement
Advertisement

Η μικρότερη των Lambo είναι το μόνο διασκεδαστικό αυτοκίνητο που θα χρειαστείτε ποτέ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση, ακόμη και σε μεγάλες διαδρομές, καθώς τα καθίσματα είναι αρκετά άνετα και η ανάρτησή της απορροφά τις κακοτεχνίες των εργολάβων ειδικά στο πρόγραμμα οδήγησης «Strada».

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά αρνητικά σε αυτή ή καλύτερα, το μοναδικό ένα. Και δεν αφορά φυσικά το γεγονός ότι δεν διαθέτει κίνηση σε όλους τους τροχούς. Αλλά την τιμή κτήσης, η οποία με όλα τα κομφόρ μπορεί να σκαρφαλώσει στα δυσθεώρητα 70.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

Από τον δρόμο στην πίστα: Η νέα Lamborghini Huracan STO (video)

Advertisement

Επίσημο: Η νέα Lamborghini Huracan STO

Οδηγούμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracán Evo

Advertisement