Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS e-tron GT: Πρώτη γεύση του ηλεκτρικού “πυραύλου”

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS e-tron GT: Πρώτη γεύση του ηλεκτρικού “πυραύλου”

ΝΕΑ

Audi RS e-tron GT: Πρώτη γεύση του ηλεκτρικού “πυραύλου”

ΝΕΑ

Το μοντέλο θα συνιστά τρανή απόδειξη πως η ηλεκτροκίνηση δεν υποδαυλίζει την οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες μέρες μετά την επίσημη επιβεβαίωση περί λανσαρίσματος μιας σκληροπυρηνικής έκδοσης του Audi e-tron GT, που θα φέρει το λογότυπο “RS”, η εταιρεία δημοσίευσε κάποιες teaser φωτογραφίες όπου απεικονίζεται το μοντέλο με καμουφλαρισμένη ένδυση.

Το RS prototype πόζαρε στην πίστα του Σπα συνοδεία των Audi R8 μοντέλων που υπάγονται στην «οικογένεια» LMS. Ναι μεν οι πληροφορίες για την ημερομηνία λανσαρίσματος απουσιάζουν, είναι, ωστόσο, βέβαιο πως το εν λόγω μοντέλο αναμένεται να γεφυρώσει το «χάσμα» μεταξύ θερμικών και ηλεκτρικών μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικότερα, θα αποτελέσει απτή απόδειξη πως η ηλεκτροκίνηση δεν συνεπάγεται παραγκωνισμό των επιδόσεων, κάτι που τόνισε και ο επικεφαλής της Audi Sport αγώνων, Chris Reinke.

«Το Audi R8 και το RS E-Tron GT prototype με το εκφραστικό του design εξυπηρετεί τη σπορ οδήγηση στο παρόν και το μέλλον, τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο θα «σταβλίζει» 700 ίππους, γεγονός που θα το καθιστά στο πιο ισχυρό μοντέλο της εταιρείας και θα συνιστά υπολογίσιμο αντίπαλο της Porsche Taycan.

Advertisement

Περί «απλού» Audi e-tron GT ο λόγος, από το 2018, το μοντέλο έχει αποτελέσει πρωταγωνιστή σε δεκάδες teaser φωτογραφίες, με αποκορύφωμα τις 122 πρόσφατα δημοσιευμένες.

Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παράγει 590 άλογα, η αυτονομία θα φτάνει τα 400 χλμ./ώρα και θα παράγεται στις εγκαταστάσεις εγκαταστάσεις Böllinger Höfe, οι οποίες έχουν επωμιστεί και την κατασκευή του Audi R8. Αναφορικά με το λανσάρισμα, αυτό αναμένεται εντός του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Audi Financial Services: Αποκτήστε το Audi των ονείρων σας

Audi A3 4πορτο κουπέ: Ο αντίπαλος της Mercedes CLA

Οδηγούμε το Audi RS Avant