Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επείγουσα στήριξη ζητά ο κλάδος του αυτοκινήτου

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επείγουσα στήριξη ζητά ο κλάδος του αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Επείγουσα στήριξη ζητά ο κλάδος του αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μαζί με τους προμηθευτές τους απέστειλαν επιστολή στους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ.

Advertisement
Advertisement

Οι Ενώσεις ACEA, CECRA και CLEPA, οι οποίοι εκπροσωπούν σχεδόν ολόκληρη την αγορά αυτοκινήτου απέστειλα μια επιστολή τους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ ζητώντας επείγουσα στήριξη μετά την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι περισσότεροι κατασκευαστές οχημάτων έπρεπε να κλείσουν εντελώς τα εργοστάσια και την παραγωγή τους για αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι απώλειες στην παραγωγή οχημάτων να ξεπεράσουν τα 2,4 εκατ. μονάδες ενώ παράλληλα έχει επηρεάσει και τις θέσεις εργασίας 1,1 εκατ. εργαζομένων. Πολλά εργοστάσια επαναλειτουργούν σταδιακά, αλλά η παραγωγή τους κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την προ κρίσης κορωνοϊού εποχή.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν όλες οι εταιρείες στον κλάδο των προμηθευτών αναμένουν απώλεια εσόδων 20% ή ακόμη υψηλότερο ποσοστό για φέτος, ενώ περισσότερες από τις μισές προβλέπουν αρνητικά αποτελέσματα. Αυτό θα έχει επίσης τρομακτικές επιπτώσεις στα έσοδα από φόρους και ΦΠΑ σε όλα τα κράτη μέλη. Μάλιστα οι περισσότερες εταιρείες δεν αναμένουν να ανακάμψουν πριν από το 2022 με αποτέλεσμα η ανάκαμψη να καθυστερήσει αρκετά.

Οι περισσότερες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της ΕΕ έκλεισαν επίσης για πολλές εβδομάδες, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να καταρρεύσουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ανεξαρτήτως τύπου οχημάτων. Μάλιστα εταιρείες που λειτουργούν σε χώρες που πλήττονται περισσότερο τον κορωνοϊό και τα περιοριστικά μέτρα είναι έντονα καταγράφουν πτώση πάνω από 85% στην δραστηριότητά τους αλλά και στον τζίρο τους.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα:

Τέλος ο χαμένος ΦΠΑ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!

Advertisement

Ξεχάστε τα τεκμήρια και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!

Επιβεβαίωση Newsauto! Ιδού το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση