Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Η Toyota πολεμά την πανδημία

Ελλάδα 8:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορωνοϊός: Η Toyota πολεμά την πανδημία

ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Η Toyota πολεμά την πανδημία

ΝΕΑ

Ο Όμιλος της Toyota ανακοινώνει μέτρα υποστήριξης για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή στην «μάχη» για την θεραπεία του κορωνοϊού στον Ιατρικό Τομέα αλλά και στην κατασκευή και προμήθεια Ιατρικών Προϊόντων

Advertisement
Advertisement

 

Πρώτα από όλα, οι εταιρείες Toyota Motor Corporation και Toyota Group  στέλνουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στους ανθρώπους που θρηνούν την απώλεια οικογένειας και φίλων λόγω των πνευμονικών και αναπνευστικών προβλημάτων που προκαλεί ο COVID-19 σε όλο τον κόσμο. Επίσης, η Toyota εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και τον βαθύ σεβασμό προς όσους καταβάλλουν προσπάθειες νύχτα και μέρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών κυβερνήσεων, καθώς και των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται χωρίς ανάπαυση για τη διάγνωση και τη θεραπεία μολυσμένων ασθενών.

Advertisement
Advertisement

Η πολιτική της Toyota

Με βάση την απόφαση του Προέδρου της Toyota, Akio Toyoda, να εστιάζουν στην ασφάλεια ως ύψιστη προτεραιότητα, η εταιρία θα κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει τις προσπάθειες όσων εργάζονται στις πρώτες γραμμές θεραπείας για να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του COVID-19. Αυτό τώρα σύμφωνα με τον Akio Toyoda έχει γίνει η μεγαλύτερη προτεραιότητα της κοινωνίας. Και η Toyota θα βοηθήσει σε αυτό.

Advertisement

Μερικοί τρόποι με τους οποίους η εταιρία θα βοηθήσει είναι να εξετάσει μέτρα υποστήριξης από διάφορες οπτικές γωνίες χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της στον τομέα της κατασκευής μεταποίησης και του εφοδιασμού υλικών στην καταπολέμηση του ιού. Οι εταιρείες του ομίλου θα δουλέψουν μέσα στα πλαίσια που επιτρέπονται εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19.

Κορωνοϊός: Φτιάξτε την δική σας επετειακή Toyota GT86

Οι εταιρίες του ομίλου καταβάλλουν προσπάθειες για να καταστείλουν την εξάπλωση του ιού και να υποστηρίξουν τους Ιατρούς και τους επαγγελματίες του κλάδου στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορωνοϊο. Η Toyota θεωρεί επίσης ότι πρέπει να προετοιμαστεί για την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας μετά την επιστροφή στην κανονικότητα.

Advertisement

Οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειες της Toyota

Μέτρα στήριξης για τις πρώτες γραμμές του ιατρικού τομέα και των ιατρικών προϊόντων με: Παραγωγή ιατρικών προστατευτικών μάσκες, γυαλιά, γάντια και φόρμες. Για να βοηθήσει με την τρέχουσα έλλειψη σε μάσκες, η Toyota θα παράγει τα καλούπια και τις 3D τυπωμένες ιατρικές μάσκες προσώπου. Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο Teiho της Toyota (Ιαπωνία) ετοιμάζεται να παράγει μάσκες προσώπου με αρχικό όγκο παραγωγής από 500 έως 600 κομμάτια την εβδομάδα. Απαντώντας σε αίτημα της ιαπωνικής κυβέρνησης προς τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Toyota, θα συνεργαστεί με κατασκευαστές ιατρικού εξοπλισμού. Στόχος η παραγωγή αναπνευστήρων για τους ασθενείς. Εδώ θα χρησιμεύσει το σύστημα παραγωγής Toyota (TPS) για τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

 

Advertisement

Υποστήριξη στις μεταφορές για τους μολυσμένους από τον COVID-19

Για τις περιφέρειες που παρουσιάζουν αύξηση στους ανθρώπους που είναι θετικοί  στον COVID-19, η Toyota εξετάζει πρόσθετους τρόπους για να βοηθήσει στην πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού στα οχήματα. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει κάποιες από τις τις μεθόδους προετοιμασίας των αυτοκινήτων πριν την παράδοση στους ιδιοκτήτες (PDI Pre-Delivery Inspection). Οι διαδικασίες θα επικεντρωθούν στον καθαρισμό και την απολύμανση.

Το Toyota Hilux και σε GR έκδοση

Εξοπλισμός εφοδιασμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ιατρικά ιδρύματα

Η Aisin Seiki Co., Ltd. έχει αρχίσει να εξετάζει τη δυνατότητα συνεργασίας στην παραγωγή άλλου εξοπλισμού που μπορεί να χρειαστούν τα νοσοκομεία όπως κρεβάτια ή θάλαμοι κενού αέρος.

Οι δράσεις ανά χώρα (Ξεκινούν από τις 7 Απριλίου 2020)

Κίνα

Χρηματικές δωρεές στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας με σκοπό την αγορά ιατρικών προμηθειών. Δωρεά ιατρικών προμηθειών (μάσκες προσώπου για ιατρούς, προστατευτικά εργαλεία, ιατρικές φόρμες και απολυμαντικά)

Βόρεια Αμερική

Προετοιμασία για την παραγωγή προστατευτικών (μάσκες προστασίας προσώπου) από την Toyota και DENSO, καθώς και αναπνευστήρες. Δωρεά σε μάσκες προσώπου και προϊόντων υγιεινής (συμπεριλαμβανομένων των καλύμματα παπουτσιών, γάντια, βαμβάκι) στις τοπικές ιατρικές εγκαταστάσεις και στις υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

Ευρώπη

Παραγωγή ιατρικών προστατευτικών μάσκες και αναπνευστήρων με 3D εκτυπωτές Παροχή γνώσεων σχετικά με το σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού του ιατρικού προσωπικού και τη συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία παραγωγής. Παροχή οχημάτων, ενοικίαση αυτοκινήτων.

Ασία

Παροχή λεωφορείων για την μετακίνηση Ιατρικού προσωπικού κατόπιν αιτήματος (Ίδρυμα Κινητικότητας Toyota). Προμήθεια οχημάτων για χρήση από εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και άλλους που εμπλέκονται στην πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων. Παροχή ιατρικών προστατευτικών μάσκας και προστατευτικών εργαλείων. Η Toyota έχει επίσης προσφέρει διάφορες υποστηρικτικές υπηρεσίες ιατρικών προμηθειών σε οργανώσεις υγείας, υποστηρίζοντας μέσω δωρεών ιατρικών προμηθειών και τροφίμων στις τοπικές κοινότητες σε άλλες χώρες και περιοχές.