Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτώση-ρεκόρ 36% σημείωσαν οι πωλήσεις diesel ΙΧ στη Βρετανία

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πτώση-ρεκόρ 36% σημείωσαν οι πωλήσεις diesel ΙΧ στη Βρετανία

ΝΕΑ

Πτώση-ρεκόρ 36% σημείωσαν οι πωλήσεις diesel ΙΧ στη Βρετανία

ΝΕΑ

Οι Βρετανοί καταναλωτές στράφηκαν στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα βυθίζοντας τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Πτώση 7,3% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη Βρετανία και ανήλθαν σε 149.279 μονάδες καθώς οι καταναλωτές ακύρωσαν πολλές παραγγελίες εξαιτίας των αυξημένων περιορισμών κίνησης στα οχήματα diesel αλλά και εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει το Brexit.

«Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών δεν επιστρέφει στην αγορά και δεν θα βοηθηθεί από την απόφαση της κυβέρνησης να προσθέσει περαιτέρω σύγχυση και αστάθεια στην αγορά ανακοινώνοντας την απαγόρευση της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035» ανέφερε ο Mike Hawes, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (SMMT). Οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησε κατά 14% τον Ιανουάριο καταλαμβάνοντας το 41,3% της αγοράς ενώ παράλληλα και οι εταιρικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση 22% καταλαμβάνοντας το 56,7% του συνόλου των πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα με εναλλακτικά καύσιμα κατέγραψαν ρεκόρ πωλήσεων καταλαμβάνοντας το 11,9% από 6,8% της αγοράς που είχαν τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων κατέγραψαν πτώση 36% καταλαμβάνοντας το 19,8% ενώ επίσης οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων κατέγραψαν πτώση 9,5% καταλαμβάνοντας το 61,5%.

Κερδισμένοι και χαμένοι

Οι πωλήσεις της No1 μάρκας της Βρετανίας που δεν είναι άλλη από την Ford σημείωσε πτώση 1,5% ενώ η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που είναι η VW υποχώρησε κατά 0,2%. Η Mercedes-Benz βρέθηκε στην Τρίτη θέση καταγράφοντας μείωση 9% ενώ αντίθετα η BMW κινήθηκε ανοδικά με ποσοστό 5,5% καταλαμβάνοντας την 4η θέση ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Audi η οποία κατέγραψε άνοδο 13%. Οι μάρκες που σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά ήταν η Lexus με 44%, η Bentley με 37%, η Lotus με 27% και η Nissan με ποσοστό ανόδου 18%.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό! Αυτές είναι οι αλλαγές στους δασμούς των αυτοκινήτων

Advertisement

Τον Ιούνιο το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

Ποια οχήματα πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ το 2020