Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό το μέλλον των coupe Jaguar

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό το μέλλον των coupe Jaguar

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό το μέλλον των coupe Jaguar

ΝΕΑ

Η Jaguar θα συνεχίσει και στο μέλλον να διαθέτει στη γκάμα της κουπέ μοντέλα τα οποία πιθανότατα θα έχουν και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar Land Rover βρίσκεται μπροστά σε αρκετές προκλήσεις που θα καθορίσουν και το μέλλον του ομίλου. Οι τολμηρές αποφάσεις που απαιτούνται φαίνεται πως έχουν άμεσο αντίκτυπο στα λιγότερο εμπορεύσιμα μοντέλα που όμως τονίζουν το γόητρο της εταιρίας. Έτσι για παράδειγμα αποφασίστηκε πως τα Discovery SVX και Range Rover SV Coupe δεν θα φθάσουν τελικά στην παραγωγή όμως όπως τόνισε και ο διευθυντής σχεδιασμού Ian Callum τα κουπέ μοντέλα δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν στη γκάμα της Jaguar.

Παρά το γεγονός πως ο όγκος πωλήσεων της F-Type είναι περιορισμένος ο Callum τονίζει πως η παρουσία της είναι καθοριστική για την αίγλη του ονόματος της Jaguar. Πάντως συνολικά η κατηγορία των coupe έχει περιορισμένη εμπορική δυναμική και γι’αυτό το λόγο για παράδειγμα οι BMW και Toyota ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να μοιραστούν το κόστος εξέλιξης των Z4 και Supra ενώ η Mercedes έβαλε τέλος στην πορεία της SLC μετά από μια σειρά ετών πτωτικών πωλήσεων.

Σύμφωνα με τον Callum λοιπόν η κατηγορία θα πρέπει να αποκτήσει έναν πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα και γι’αυτό το λόγο είναι πολύ πιθανό η επόμενη γενιά της F-Type να έχει μια διευρυμένη γκάμα επιλογών μονάδας ισχύος προσφέροντας από αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση έως κλασική σκληροπυρηνική V8 twin-turbo. Σε κάθε περίπτωση πάντως ακόμα και με ορισμένα παραδείγματα που έχουμε σήμερα είναι σαφές πως ακόμα και η ηλεκτρική προοπτική μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με τον σπορτίφ χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement