Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Volkswagen T-Cross

Ελλάδα 6:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Volkswagen T-Cross

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Volkswagen T-Cross

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H αναμονή τελείωσε και η Volkswagen παρουσίασε το μικρότερο SUV στην ιστορία της! Ο λόγος για το T-Cross, το οποίο αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πατάει πάνω στη πλατφόρμα του Polo, την MQB, ενώ πρόκειται για ένα «παγκόσμιο» μοντέλο, που θα λανσαριστεί δηλαδή σε αγορές σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Αισθητικά θυμίζει μικρό Touareg, καθώς η γρίλια και τα φωτιστικά σώματα έχουν παρόμοια εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Στο πλάι το μυαλό πάει στο Tiguan ενώ το μοναδικό μέρος του T-Cross που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μέλη της «οικογένειας» SUV της γερμανικής μάρκας, είναι το πίσω.

Ειδικά τα φωτιστικά σώματα, που ενώνονται από μία φαρδιά λωρίδα φώτων που δίνει στο μοντέλο από το Βόλσφμπουργκ την αίσθηση πως είναι πλατύτερο απ’ ότι πραγματικά είναι.

volkswagen-t-cross-b640
Μιλώντας για διαστάσεις, το μήκος του είναι στα 4.11 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2.56. Σύμφωνα με τη Volkswagen αυτό εξασφαλίζει αρκετούς χώρους για άνετες μετακινήσεις πέντε ενηλίκων.

Advertisement

volkswagen-t-cross-c640

Στα ατού του T-Cross είναι τα μετακινούμενα πίσω καθίσματα, που επιτρέπουν την επιλογή είτε για μέγιστο δυνατό χώρο για τους πίσω επιβάτες είτε μεγιστοποίηση του χώρου αποσκευών. Στην κανονική διάταξη αυτός έχει χωρητικότητα στα 385 μέτρα και αυτή αυξάνεται στα 455.

Advertisement

volkswagen-t-cross-d640

Καθώς μπήκαμε στον εσωτερικό κόσμο, το περιβάλλον είναι γνώριμο και θυμίζει το Polo, αν και με μικροδιαφοροποιήσεις στο ταμπλό και εντελώς νέο τιμόνι. Εφοδιάζεται με το γνωστό σύστημα infotainment, προσφέρει τις αναμενόμενες δυνατότητες συνδεσιμότητας και διαθέτει τέσσερις θύρες USB.

volkswagen-t-cross-e640

Advertisement

Στην τεχνολογική φαρέτρα μπορεί να βρει κανείς πληθώρα βοηθημάτων ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως τα Front Assist με Pedestrian Monitoring, City Emergency Braking System, Lane Assist, Hill Start Assist και Blind Spot Detection με ενσωματωμένο Rear Traffic Alert. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται τα Driver Alert System, Adaptive Cruise Control και Park Assist.

volkswagen-t-cross-f640

Το T-Cross θα προσφέρεται με κίνηση μόνο  στον εμπρός άξονα ενώ στο μέτωπο των κινητήριων συνόλων δεν είχαμε εκπλήξεις. Εφοδιάζεται με τέσσερις υπέρ-τροφοδοτούμενους κινητήρες, οι τρεις βενζίνης και ένας diesel. Υπάρχουν δύο τρικύκλινδροι TSI 1.0 lt απόδοσης 95 και 115 PS, ένας τετρακύλινδρος 1500άρης που προσφέρει 150 PS ενώ η ισχύς του 1600άρη TDI ορίζεται στα 95 PS.

Το T-Cross θα παράγεται σε Ευρώπη (Ισπανία), Νότια Αμερική και Κίνα, με τις πωλήσεις να αρχίζουν το 2019.