Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Γιατί δεν προσπερνάει κανείς;

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Γιατί δεν προσπερνάει κανείς;

FORMULA 1

F1: Γιατί δεν προσπερνάει κανείς;

FORMULA 1

Αναλύοντας τους αριθμούς της φετινής χρονιάς και αντιπαραβάλλοντάς με τους περσινούς αποκαλύπτονται τα πραγματικά προβλήματα της F1. Του Τάκη Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Είναι γεγονός πως η απήχηση των αγώνων της F1 πέφτει διαρκώς και αυτό αποτελεί
σημείο έντονου προβληματισμού για τους ιθύνοντες της Liberty Media που έχουν πλέον τις τύχες του σπορ στα χέρια τους.

Τα μονοθέσια του 2017 ήταν εντυπωσιακά ταχύτερα απ’ αυτά του 2016. Ο ρυθμός περιστροφής ανά γύρο όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό διάγραμμα ήταν από 2,5sec έως 3 sec πιο γρήγορος. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή των τεχνικών κανονισμών είχαμε φαρδύτερα μονοθέσια με καλύτερη αεροδυναμική απόδοση αλλά και φαρδύτερα ελαστικά.

13 12d3
Ο ρυθμός περιστροφής ανά γύρο όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό διάγραμμα ήταν από 2,5sec έως 3 sec πιο γρήγορος.

Advertisement
Advertisement

Καλώς ή κακώς όμως η ταχύτητα δεν απεικονίζεται στην τηλεοπτική εικόνα. Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή καθώς ο τηλεθεατής σε αντίθεση με το θεατή δε βρίσκεται στο χώρο για να έχει σημείο αναφοράς. Μπορεί λοιπόν φέτος οι θεατές να το ευχαριστήθηκαν και αυτό απεικονίζεται στην αύξηση των εισιτηρίων (σ.σ: κόπηκαν 4 εκ. εισιτήρια) αλλά μάλλον δεν ισχύει το ίδιο για τους τηλεθεατές.
Τα προσπεράσματα που έγιναν φέτος ήταν 435 ενώ πέρυσι ήταν 866. Ακριβώς τα μισά! Θα συμφωνήσω ότι θέαμα στη F1 δεν είναι μόνο το προσπέρασμα και πολλά προσπεράσματα δεν είναι θέαμα. Όμως όπως η πεμπτουσία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι τα γκολ έτσι και στους αγώνες πίστας μια καλή μονομαχία ολοκληρώνεται ιδανικά με προσπέρασμα.

13 12d1
Τα φετινά προσπεράσματα ήταν τα μισά από τα περσινά

Ως προσπέρασμα λογίζεται μια αλλαγή θέσης όταν επιτυγχάνεται σε κανονικό γύρο πλην του πρώτου και διατηρείται ως την ολοκλήρωση του γύρου. Δεν προσμετρούνται αλλαγές που συμβαίνουν λόγω μηχανικών προβλημάτων ή ντουμπλαρισμάτων.

Advertisement

Ένα κομβικό ερώτημα είναι γιατί φέτος είχαμε τόσο λιγότερα προσπεράσματα. Η απάντηση απλή: Τα ταχύτερα και με καλύτερη αεροδυναμική απόδοση μονοθέσια παράγουν μεγαλύτερους στροβιλισμούς στο πίσω μέρος τους. Έτσι είναι πιο δύσκολο να τα ακολουθήσει κανείς. Όταν ένας οδηγός προσπαθεί να πλησιάσει έναν άλλο νιώθει το μονοθέσιό του να αποσταθεροποιείται λόγω της ακάθαρτης ροής αέρα που κυριαρχεί πίσω από το προπορευόμενο μονοθέσιο. Η σταθερότητα και η αεροδυναμική απόδοση ενός μονοθεσίου εξαρτάται από την καθαρή ροή αέρα στο σώμα του. Όσο πιο μεγάλο το σώμα και η αεροδυναμική απόδοση τόσο μεγαλύτεροι οι στροβιλισμοί στο πίσω μέρος και η αποσταθεροποίηση του μονοθεσίου που έπεται.

Χρόνια πριν τα μεγάλα κεφάλια της F1 προσπάθησαν να λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα με τη χρήση του Drag Reduction System. Σε δυο προκαθορισμένα σημεία στην πίστα ανιχνεύεται διαφορά μικρότερη του 1 sec ανάμεσα σε δυο μονοθέσια. Ο οδηγός που ακολουθεί ακούει έναν προειδοποιητικό ηχητικό βόμβο καθώς απελευθερώνεται με ειδικό λογισμικό η χρήση ενός πτερυγίου της πίσω αεροτομής. Πατώντας ο οδηγός το σχετικό κουμπί σε συγκεκριμένο σημείο στην ευθεία το στοιχείο της αεροτομής κινείται μέχρι να έρθει σε παράλληλη θέση με το έδαφος.

Advertisement

Καθώς μηδενίζεται η μετωπική επιφάνεια του στοιχείου, οι αντιστάσεις μειώνονται αυξάνεται η τελική ταχύτητα και διευκολύνεται το προσπέρασμα στα φρένα στο τέλος της ευθείας. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ως «σικέ» αυτό το προσπέρασμα. Σκεφτείτε όμως να μην υπήρχε και το DRS φέτος. Σίγουρα παίζει ρόλο και η σχεδίαση των διαδρομών δεν είναι τυχαίο ότι σε πίστες όπως αυτή στο Σότσι δεν γίνονται προσπεράσματα.

13 12 d2
Τα περσινά προσπεράσματα έφτασαν τα 866

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
• Συνολικά ήταν: 435 , κατά μέσο όρο 21.8 ανά αγώνα.
• Περισσότερα προσπεράσματα σε αγώνα: 42 στο Αζερμπαϊτζάν
• Περισσότερα προσπεράσματα σε αγώνα υπό βροχή: 31 στην Κίνα
• Λιγότερα προσπεράσματα σε αγώνα: 1 στη Ρωσία
• Οδηγός που προσπέρασε περισσότερες φορές: Daniel Ricciardo, 43
• Οδηγός με τα περισσότερα προσπεράσματα σε έναν αγώνα: Daniel Ricciardo, 13 (Bρετανικό Grand Prix)
• Οδηγοί που δέχτηκαν λιγότερα προσπεράσματα: Max Verstappen και Lewis Hamilton, 2 φορές.

Advertisement

Το θέμα αυτό ζητά άμεση επίλυση και δε θα μας εκπλήξει αν θα δούμε κάποιες ρυθμίσεις στην εφαρμογή του DRS το 2018. Ο Ρος Μπρον είναι επικεφαλής του συμβουλίου της F1 που ασχολείται μ’ αυτά τα θέματα.