ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μελλοντική λιμουζίνα της BMW

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μελλοντική λιμουζίνα της BMW

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μελλοντική λιμουζίνα της BMW

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της Gran Lusso, ενός μεγάλου υπερπολυτελούς coupe, ο κατασκευαστής από το Μόναχο επιστρέφει με την επόμενη σχεδιαστική μελέτη για το άνω άκρο της γκάμας του. Το Vision Future Luxury κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Πεκίνου, σε ένα περιβάλλον που λατρεύει τις λιμουζίνες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η BMW χρησιμοποιεί το Vision Future Luxury ως πλατφόρμα για να παρουσιάσει τον τρόπο μετακίνησης στο μέλλον. «Με οχήματα όπως αυτό δείχνουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε στους τομείς της τεχνολογίας και της πολυτέλειας. Ταυτόχρονα μας δίνουν έμπνευση και κίνητρο», σχολίασε ο Adrian van Hooydonk, Αντιπρόεδρος της BMW και υπεύθυνος για τη σχεδίαση σε όλο το γερμανικό όμιλο.

Στο αμάξωμα – το μήκος του δεν έγινε γνωστό αλλά εκτιμάται κοντά στα 5,5 m. – και το εσωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα για περιορισμό του βάρους και αύξηση της ακαμψίας (οι ανθρακονημάτινες μπάρες στο πλάι χρησιμεύουν ως μεσαίες κολώνες). Στην καμπίνα των επιβατών «βασιλεύουν» το υψηλής ποιότητας δέρμα και το ξύλο. Τρεις ψηφιακές οθόνες παρέχουν στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, με το χειρισμό των συστημάτων να γίνεται και μέσω φωνητικών εντολών.

Advertisement
Advertisement

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει Head Up Display, φώτα laser εμπρός και φώτα OLED (οργανικές φωτοδίοδοι) πίσω. Οι δύο πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ένα αφαιρούμενο tablet (τοποθετημένο ανάμεσα στα καθίσματα) το οποίο τους επιτρέπει να βλέπουν στις δύο οθόνες ό,τι επιθυμούν: από πληροφορίες για το υπόλοιπο του ταξιδιού, έως video μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Όταν η BMW περάσει ένα τέτοιο μοντέλο στην παραγωγή, θα το λανσάρει πιθανόν ως τη Σειρά 9, άμεσο ανταγωνιστή της αναμενόμενης Mercedes S-Class Maybach. Πρόκειται για λιμουζίνες που απευθύνονται σε επιχειρηματίες και κροίσους, όσους αναζητούν δηλαδή τον υπέρτατο τρόπο μετακίνησης με αυτοκίνητο.