Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οριακά προλαβαίνουν τις δοκιμές της Jerez

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριακά προλαβαίνουν τις δοκιμές της Jerez

FORMULA 1

Οριακά προλαβαίνουν τις δοκιμές της Jerez

FORMULA 1

Το πρώτο χειμερινό τεστ εξέλιξης είναι προγραμματισμένο για τις 28-31 Ιανουαρίου στην πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα στην Ισπανία. Ωστόσο, οι ομάδες παραδέχονται πως οριακά θα έχουν προλάβει να ετοιμάζουν τα μονοθέσια του 2014 μέχρι τότε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της McLaren, Σαμ Μάικλ: «Θα κινηθούμε στο… όριο. Θα είναι μεγάλη πρόκληση. Τη σημερινή εποχή, έχουμε προσομοιωτές, δυναμόμετρα και άλλες δυνατότητες που θα μας βοηθήσουν σε σχέση με τη προηγούμενη φορά που υπήρξαν τόσο μεγάλες αλλαγές κανονισμών. Όμως και πάλι, χρειάζεται μεθοδικότητα και καλή οργάνωση. Ξεκινάμε όλοι από την αρχή, πρέπει να ενσωματώσουμε στα μονοθέσια μας νέα συστήματα και θα είναι μία πρόκληση».

Στο παρελθόν έχουμε δει ομάδες να επιλέγουν να καθυστερούν το ντεμπούτο του νέου τους μονοθεσίου στην πίστα, επιλέγοντας να μη παρευρεθούν στο πρώτο χειμερινό τεστ εξέλιξης και αντ’ αυτού να περάσουν περισσότερο χρόνο δουλεύοντας στην αεροδυναμική σήραγγα. Δύσκολα όμως θα γίνει το ίδιο και φέτος.

Advertisement
Advertisement

«Δεν βλέπω πιο πλεονέκτημα μπορεί να αποκτήσει κάποιος χάνοντας το πρώτο τεστ. Αν το κάνεις, θα το κάνεις για να κάνεις επιπλέον δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα, όχι για λόγους αξιοπιστίας. Με το σασί… δεν κερδίζεις κάτι δουλεύοντας περισσότερο πάνω σε αυτό. Φυσικά όλοι θα θέλαμε τρεις επιπλέον εβδομάδες δουλειάς πάνω στις εμπρός αεροτομές ή τους διαχύτες αλλά δεδομένου πως στον πρώτο αγώνα θα έχουμε όλοι το πρώτο σημαντικό πακέτο αναβάθμισης αυτών, πάλι δεν προκύπτει κάποιο πλεονέκτημα. Γνώμη μου είναι πως κανένας δεν θα θέλει να χάσει τις δοκιμές της Χερέθ», τόνισε ο βρετανός τεχνικός μιλώντας στο περιοδικό Autosport.