Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Δανία τα πρώτα ix35 με κυψέλες καυσίμου

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Δανία τα πρώτα ix35 με κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Στη Δανία τα πρώτα ix35 με κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Στο στόλο των δημοτικών οχημάτων της Κοπεγχάγης εντάχθηκαν 15 ix35 Fuel Cell. Πρόκειται για αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Hyundai, στο Ουλσάν της Νότιας Κορέας. Τα ix35 με καύσιμο το υδρογόνο θα βοηθήσουν την πρωτεύουσα της Δανίας να πετύχει τους στόχους της για μηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025. Παράλληλα έγιναν και τα εγκαίνια του πρώτου πρατηρίου υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Το υδρογόνο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια που φορτίζει τις μπαταρίες πολυμερών λιθίου, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 PS. Το ix35 Fuel Cell – όπως όλα τα αυτοκίνητα τεχνολογίας κυψελών καυσίμου – εκπέμπει στο περιβάλλον μόνο νερό. Οι επιδόσεις του «πράσινου» ix35 δεν επιβαρύνονται δραματικά, με τα 100 km/h να έρχονται σε 12,5 sec και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 160km/h. Η αυτονομία με ένα γέμισμα φθάνει έως τα 594 km.

Άλλα δύο ix35 Fuel Cell θα προμηθευτεί η πόλη Σκένε της Σουηδίας, ενώ συνολικά θα παραχθούν 1.000 μονάδες έως το 2015. Προορίζονται για να κυκλοφορήσουν υπό την μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) προς εταιρείες αλλά και δημόσιους οργανισμούς, κυρίως στην Ευρώπη. Μετά από αυτή την ημερομηνία, θα αρχίσει η μαζική παραγωγή του μοντέλου, με δεδομένη την έως τότε μείωση του κόστους αλλά και την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών στις μεγάλες πόλεις.[nggallery id=2679]