Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen T-Roc: SUV με premium τεχνολογική διάθεση

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volkswagen T-Roc: SUV με premium τεχνολογική διάθεση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen T-Roc: SUV με premium τεχνολογική διάθεση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H VW συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή του T-Roc πρώτης γενιάς, αναβαθμίζοντας την ποιότητα στο σαλόνι του και εφοδιάζοντάς το με ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σε τεχνολογίες διασύνδεσης.

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσίαση του πρώτου T-Roc το 2017 έγινε αμέσως ξεκάθαρο ότι η VW είχε στα χέρια της μία μικρή φλέβα χρυσού. Το αυτοκίνητο αγκαλιάστηκε αμέσως από το κοινό, και έγινε μία άνευ προηγουμένου εμπορική επιτυχία, καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει τα πρωτεία των πωλήσεων και ανάμεσα στα μοντέλα της ίδιας της εταιρίας.

Για φέτος, η VW κάνει την απόλυτα λογική κίνηση να “φρεσκάρει” το T-Roc θέλοντας να το διατηρήσει στην κορυφή της κατηγορίας του και να παραμείνει η ραχοκοκαλιά των πωλήσεων της εταιρίας στα ιδιαίτερα δημοφιλή compact SUV.

Για να το επιτύχει αυτό άλλαξε κάποια στοιχεία στην εμφάνιση, κάνοντας το νέο T-Roc σαφώς πιο μοντέρνο και ελκυστικό, χωρίς όμως να επέμβει στην βασική σχεδιαστική κατεύθυνση του μοντέλου που έτσι και αλλιώς εξακολουθεί να αρέσει πολύ.

Advertisement
Advertisement

Εκεί που έκανε τις περισσότερες και πιο χαρακτηριστικές επεμβάσεις ήταν στο σαλόνι του T-Roc. Επεμβάσεις που αναβαθμίζουν συνολικά την παρουσία του αυτοκινήτου και τον καθιστούν τον αδιαμφισβήτητο ορισμό του premium όταν αναφερόμαστε στην κατηγορία των compact SUV.

Στο νέο Τ-Roc γίνεται άμεσα εμφανής η ποιοτική αναβάθμιση, χάρη στα νέα και υψηλής ποιότητας διακοσμητικά στοιχεία στο ταμπλό, την νέας σχεδίασης κονσόλα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις εμπρός θύρες.

Advertisement

Παράλληλα έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υλικά για την κάλυψη του ταμπλό, από αφρώδες και μαλακό πλαστικό σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες, έτσι ώστε να προσδίδουν μία αίσθηση ποιότητας και πολυτέλειας μοναδικής για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Advertisement

Αντίστοιχης ποιότητας είναι και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα καθίσματα. Οι επιλογές είναι πολλές όπως για παράδειγμα οι επενδύσεις Art Velours στην έκδοση Style οι οποίες εντυπωσιάζουν με την καλαισθησία τους.

Για όποιον επιθυμεί υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης του σαλονιού, με τα καθίσματα να μπορούν να έχουν και δερμάτινη επένδυση και πολλαπλές ρυθμίσεις (έως 14) μαζί και λειτουργία θέρμανσης.

Advertisement

Εκτός από τη νέα σχεδίαση και τα πιο ποιοτικά υλικά, η VW έδωσε μεγάλη έμφαση και στην υλοποίηση ενός περισσότερο ψηφιακού περιβάλλοντος μέσα στο T-Roc, όπου πλέον κυρίαρχη θέση έχουν οι οθόνες υψηλής ευκρίνειας ενώ τα οι κλασικοί διακόπτες έχουν αντικατασταθεί από μοντέρνες επιφάνειες αφής.

Έτσι ο διζωνικός κλιματισμός Climatronic δεν έχει πλέον τα κλασικά φυσικά κουμπιά για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και του ανεμιστήρα, αλλά επιφάνειες αφής μέσω των οποίων ο οδηγός απλά αγγίζοντας με το δάχτυλό του, μπορεί να μεταβάλλει τις παραμέτρους της λειτουργίας του κλιματισμού.

Στη νέα εικόνα του σαλονιού συμβάλλει και το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, το οποίο διαθέτει μία σειρά διακοπτών που ελέγχουν διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου, και μαζί πολλές άλλες λειτουργίες, όπως το Μedia payer, την λειτουργία των φωνητικών εντολών, το τηλέφωνο ακόμα και την εναλλαγή πληροφοριών στον στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit, που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Life, διαθέτει μία οθόνη 8 ιντσών με όμορφα γραφικά και πλήθος πληροφοριών οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες από τον οδηγό. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις, ο ψηφιακός πίνακας είναι ο Digital Cockpit Pro, με μία οθόνη υψηλής ανάλυσης 10,25 ιντσών ο οποίος παρέχει πολλές δυνατότητες για εξατομικευμένη διαμόρφωση και έχει έξτρα ενδείξεις όπως για παράδειγμα την προβολή του χάρτη GPS.

Το σύστημα πολυμέσων χρησιμοποιεί πλέον ένα εξελιγμένο και ταχύτατο λογισμικό ΜΙΒ3 με νέα οθόνη τοποθετημένη ψηλά στην κονσόλα για καλύτερη ορατότητα από τον οδηγό.

Στην πιο πλούσια εκδοχή του, το σύστημα Discover Pro εφοδιάζεται με μία μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης 9,2 ιντσών μέσα από την οποία προβάλλονται οι ρυθμίσεις σε συστήματα όπως το ραδιόφωνο, ψηφιακό ραδιόφωνο, στο σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών, τον φωνητικό χειρισμό, την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, οι ασύρματες συνδέσεις με Apple CarPlay και Αndroid Auto, το σύστημα GPS με προεγκατεστημένους χάρτες όλης της Ευρώπης και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW T-Roc, SUV με αυτοπεποίθηση (video)
Στην Ελλάδα το ανανεωμένο VW T-Roc
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο VW T-Roc