Live Κίνηση
Περισσότερα
VW-TROC-2022

To αναβαθμισμένο σαλόνι του νέου VW T-Roc

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To αναβαθμισμένο σαλόνι του νέου VW T-Roc

VW-TROC-2022

To αναβαθμισμένο σαλόνι του νέου VW T-Roc

VW-TROC-2022

Το ανανεωμένο VW T-Roc εκτός από την πιο ελκυστική εμφάνιση στο αμάξωμα και την ενημέρωση σε νέες τεχνολογίες διαθέτει και ένα σημαντικά αναβαθμισμένο σαλόνι, που τονίζει ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ως στόχο την διατήρηση του T-Roc στην κορυφή των επιλογών της κατηγορίας του, η VW προχώρησε σε μία σημαντική αναβάθμιση του αυτοκινήτου σε όλους τους τομείς, από το φρεσκάρισμα του αμαξώματος έως την πλήρη ανανέωση σε τεχνολογίες αιχμής.

Στις προτεραιότητες της VW ήταν και η διατήρηση του premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου σε ότι αφορά τις ανέσεις και την αίσθηση που απολαμβάνουν οι επιβάτες στο σαλόνι του. Κάτι που οδήγησε σε πλήρη ανασχεδιασμό του ταμπλό, στην ενσωμάτωση ποιοτικότερων υλικών και στην διατήρηση των κορυφαίων χαρακτηριστικών του T-Roc σε ότι αφορά την ευρυχωρία για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Tα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του σαλονιού του νέου T-Roc ξεκινούν από τον μοντέρνο σχεδιασμό του ταμπλό, με νέα οριζόντια δομή και μία πολύ όμορφη επένδυση που εκτείνεται σε όλη το πλάτος του αυτοκινήτου. Το πάνω μέρος του ταμπλό διαθέτει νέα υλικά με βελτιωμένη αίσθηση στην αφή που ενισχύουν την ποιοτική αντίληψη που αποκομίζει ο επιβάτης.

Advertisement
Advertisement

Τα διακοσμητικά των θυρών είναι και αυτά σε μαλακό στην αφή υλικό και είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ύφασμα. Στις εκδόσεις Style και R-Line γίνεται χρήση δερματίνης σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων στο υποβραχιόνιο όπως και στα προσκέφαλα. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις χρησιμοποιούνται ακόμα πιο ποιοτικά υλικά, όπως επένδυση από δέρμα nappa.

Xάρη στα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα η είσοδος των επιβατών είναι ιδιαίτερα άνετη. Η θέση του οδηγού προσφέρει πλήρη επόπτευση περιμετρικά του αυτοκινήτου, ενώ τα χειριστήρια είναι τοποθετημένα εργονομικά, ώστε να εξυπηρετούν τον χειρισμό του οχήματος.

Advertisement

Υπάρχει επίσης μία νέα γενιά τιμονιών πολλαπλών λειτουργιών, τα οποία διαθέτουν προσεκτικά σχεδιασμένους διακόπτες που εξασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες του οχήματος, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Advertisement

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της ανανέωσης του T-Roc στο σαλόνι του, αφορά το νέο ψηφιακό περιβάλλον. Στην διάθεση του οδηγού βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών, που προσφέρει ένα πλήθος πληροφοριών και λειτουργιών του αυτοκινήτου. Από την έκδοση Style και επάνω προσφέρεται και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit Pro με την πολύχρωμη οθόνη των 12,25 ιντσών και με πρόσθετες λειτουργίες.

Το νέο T-Roc διαθέτει την τρίτη γενιά το Modular Infotainment Toolkit (MIB3), που επιτρέπει τη χρήση ενός πλήθους λειτουργιών και υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο. Το νέο αυτό σύστημα πολυμέσων διαθέτει εκτός των άλλων φωνητικό έλεγχο, λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto και πολλά ακόμα.

Advertisement

Η οθόνη του συστήματος πολυμέσων είναι επανασχεδιασμένη και τοποθετημένη κεντρικά στην κονσόλα, έχοντας το σχήμα ενός tablet. Η κεντρική τοποθέτησή της στο ύψος των ματιών του οδηγού εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες και να μην αποσπάται η προσοχή του.

Η οθόνη αφής είναι εργονομικά βελτιστοποιημένη και προσφέρει αναβαθμισμένες λειτουργίες, καθώς και μία πιο εξελιγμένη εκδοχή του λειτουργικού συστήματος που κάνει ακόμα πιο εύκολη την διαχείριση των μενού και τον έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου.

Μία ακόμα νέα “πινελιά” είναι τα χειριστήρια αφής για τον χειρισμό του κλιματισμού, ο οποίος είναι για πρώτη φορά ηλεκτρονικά ελεγχόμενος, μειώνοντας έτσι τα πολλά αναλογικά χειριστήρια που υπήρχαν στο προηγούμενο μοντέλο. Οι ρυθμίσεις για την θερμοκρασία και τον ανεμιστήρα γίνονται μέσω επιφανειών αφής, ενώ όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες ελέγχονται με ένα απλό άγγιγμα.

Τέλος, το T-Roc παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας του σε ότι αφορά τους διατιθέμενους χώρους για τους επιβάτες, με τους πίσω να έχουν στην διάθεσή τους αεραγωγούς για τον κλιματισμό και θύρα φόρτισης USB-C. Εξίσου κορυφαίος είναι και ο χώρος των αποσκευών ο οποίος φθάνει από 445 έως και 1.290 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW T-Roc, SUV με αυτοπεποίθηση (video)
Στην Ελλάδα το ανανεωμένο VW T-Roc
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο VW T-Roc