Live Κίνηση
Περισσότερα
VW SUV 2021

VW Tiguan eHybrid: Φόρτιση και προφίλ οδήγησης

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Tiguan eHybrid: Φόρτιση και προφίλ οδήγησης

VW SUV 2021

VW Tiguan eHybrid: Φόρτιση και προφίλ οδήγησης

VW SUV 2021

H plug-in υβριδική εκδοχή του VW Tiguan «παντρεύει» δύο κόσμους: Της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και των επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο VW Tiguan έχει κάνει δυναμικό μπάσιμο στη χώρα μας, σερβίροντας νέα, ακόμα πιο μοντέρνα εμφάνιση και πρακτικότητα, ενώ ενσωματώνει κάποια από τα πιο σύγχρονα συστήματα της αγοράς.

Παράλληλα, μπορεί να αποδειχτεί και άκρως… οικονομικό. Για το τελευταίο φροντίζει η Plug-in Υβριδική έκδοση, με την κωδική ονομασία VW Tiguan eHybrid.

Το νέο Tiguan eHybrid είναι ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον. Το plug-in υβριδικό με τον TSI κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει συνδυαστικά 245 PS και κάνει το Tiguan εξαιρετική επιλογή μετακίνησης. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείται εντός της πόλης ή την εξοχή,  το νέο Tiguan eHybrid αποδεικνύεται εξίσου… συνεπές.  Ένα από τα μεγάλα του «όπλα», μάλιστα, είναι οι λειτουργίες (προφίλ) οδήγησης που ενσωματώνει, οι οποίες επιλέγονται μέσω της ηλεκτρονικής επιλογής οδηγικού προφίλ Driving Profile Selection. 

Advertisement
Advertisement

vw tiguan ehybrid

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Το Tiguan eHybrid εκκινεί πάντα στο E-Mode, τη βελτιωμένη λειτουργία ηλεκτρικής οδήγησης, με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία του έχει φορτιστεί επαρκώς. To όχημα μπορεί να καλύψει με ηλεκτροκίνηση περίπου 50 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες μέσες ημερήσιες διαδρομές, θα καλύπτονται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την κίνηση.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

vw tiguan ehybrid

Advertisement

Στην υβριδική λειτουργία Hybrid-Mode, ο ηλεκτρικός κινητήρας υποστηρίζει τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα TSI άμεσου ψεκασμού, κατά την επιτάχυνση.

Στη λειτουργία GTE, ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας TSI συνδυάζονται για να παρέχουν τη μέγιστη ισχύ (245 PS) του συστήματος. Έτσι, απολαμβάνετε τα μεγάλα ταξίδια πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Η γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας

Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται πολύ εύκολα. Συνδέστε το καλώδιο φόρτισης σε μία οικιάκη πρίζα ή σε έναν δημόσιο σταθμό ανεφοδιασμού. Στο σπίτι, η φόρτιση πραγματοποιείται σε παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 2,3 kW και η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα επαναφορτίζεται σε μόλις 5 ώρες χρησιμοποιώντας μια απλή οικιακή πρίζα.

Σε επιτοίχιο φορτιστή (Wallbox) ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης με ισχύ φόρτισης 3,6 kW, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 3 ώρες και 40 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο

Διαβάστε επίσης:
Στην Ελλάδα το νέο VW Tiguan R των 320 ίππων (+τιμές)
VW Tiguan: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Η δυναμική εμφάνιση του VW Tiguan