Live Κίνηση
Περισσότερα
VW TAIGO 2022

VW Taigo: Τα 5+1 στοιχεία που το κάνουν μοναδικό

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Taigo: Τα 5+1 στοιχεία που το κάνουν μοναδικό

VW TAIGO 2022

VW Taigo: Τα 5+1 στοιχεία που το κάνουν μοναδικό

VW TAIGO 2022

Με το Taigo η VW δημιουργεί ένα μοντέρνο compact SUV με σχεδιαστικά στοιχεία από κουπέ αμάξωμα, έντονο οδηγικό χαρακτήρα και κορυφαία τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Σε μια εποχή που όλα δείχνουν να μοιάζουν μεταξύ τους, το δικαίωμα στην διαφορά είναι κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα. Και εκεί ποντάρει η VW με το νέο Taigo, δημιουργώντας ένα μικρό SUV που ξεφεύγει από την πεπατημένη και φέρνει νέα δεδομένα στην κατηγορία του.

Το νέο Taigo αποτελεί μία πολύ μοντέρνα πρόταση για τα compact SUV με ένα πολύ εντυπωσιακό σε σχεδίαση αμάξωμα, το οποίο συνδυάζει την πρακτικότητα ενός σύγχρονου crossover με τον σπορ χαρακτήρα και τον δυναμισμό ενός κουπέ μοντέλου.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρόταση που καταφέρνει να φέρνει μία νέα και φρέσκια πνοή στην κατηγορία, και η οποία δεν μένει μόνο στην εμφάνιση αλλά εστιάζει και στο πλούσιο τεχνολογικό και ψηφιακό της υπόβαθρο. Ας δούμε συνοπτικά ποια είναι τα 5+1 χαρακτηριστικά που το κάνουν μία πραγματικά μοναδική πρόταση στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

1. Το ελκυστικό design. Η κουπέ σιλουέτα του Taigo αποτελεί την σχεδιαστική του υπογραφή και γίνεται άμεσα αντιληπτή από την έντονη κλίση της οροφής και τις δυναμικές γραμμές στο πλάι. Το μήκος του αμαξώματος παραμένει στα πλαίσια της κατηγορίας, στα 4,266 μέτρα, όμως χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,554 μέτρων οι χώροι για επιβάτες είναι κορυφαίοι όπως και τα 440 λίτρα του πορτ-μπαγκάζ.

Advertisement

2. Oι καινοτόμες τεχνολογίες. Τα φωτιστικά σώματα του νέου Taigo είναι τεχνολογίας LED για καλύτερη απόδοση κατά την οδήγηση στη νύχτα. Διατίθεται επίσης και το εξελιγμένο σύστημα φωτισμού ΙQ. Light LED Matrix, το οποίο είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην κατηγορία του, δημιουργώντας μία εντελώς νέα εμπειρία άνεσης και ασφάλειας κατά την οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες.

Advertisement

3. Κορυφαίο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης. Στο νέο Taigo η VW ενσωματώνει το σύστημα ΙQ. Drive Travel Assist, το οποίο είναι μία εκδοχή της εταιρίας για ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα βασίζεται σε ηλεκτρονικά συστήματα όπως το Adaptive Cruise Control, το Lane Assist ενώ χρησιμοποιεί ένα ραντάρ στο εμπρός μέρος και μία κάμερα στο παρμπρίζ έτσι ώστε να έχει πλήρη εικόνα για τα δεδομένα του δρόμου.

Υπάρχουν διαθέσιμα επίσης Predictive Adaptive Cruise Control, Side Assist με Lane Assist και Rear Traffic Alert, Autonomous Emergency Braking Front Assist, Park Assist, κ.ά.

Advertisement

4. Premium σαλόνι με δεκάδες ψηφιακές παροχές. Το κορυφαίας ποιότητας σαλόνι του νέου VW Taigo εφοδιάζεται με σύγχρονες τεχνολογίες και ψηφιακά συστήματα διασύνδεσης. Ξεχωρίζουν το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων ΜΙΒ3 με πληθώρα νέων δυνατοτήτων, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit Pro με οθόνη 12,5 ιντσών, το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι με διακόπτες αφής, το εξαιρετικό σύστημα κλιματισμού Air Care Climatronic.

Yπάρχουν επίσης όλες οι σύγχρονες δυνατότητες ψηφιακής διασύνδεσης, ασύρματη φόρτιση κινητού, θύρες USB εμπρός και πίσω για την φόρτιση κινητών, κάμερα οπισθοπορείας Rear View και πολλά ακόμα.

5. Εξαιρετική γκάμα κινητήρων. Στην χώρα μας το νέο Τaigo διατίθεται με τους σύγχρονους και οικονομικούς κινητήρες του 1,0 λίτρου σε έκδοση 95 και 110 ίππων καθώς και με τον τετρακύλινδρο του 1,5 λίτρου στους 150 ίππους.

Οι κινητήρες αυτοί συνδυάζονται ανάλογα με την έκδοση με μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων ή αυτόματο DSG 7 σχέσεων. Τρία εξαιρετικά σε απόδοση και χαρακτήρα μηχανικά σύνολα τα οποία εμπίπτουν στις προδιαγραφές ρύπων Εuro 6.

6. Πολλές εκδόσεις, ελκυστική τιμή. Στην ελληνική αγορά, το νέο Taigo θα είναι διαθέσιμο σε δύο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις, Life και Style. Δημοφιλή στοιχεία εξοπλισμού, όπως οι προβολείς LED και το Digital Cockpit είναι στάνταρ.

Παράλληλα η εταιρία προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης με εντυπωσιακές διχρωμίες στο αμάξωμα αλλά και πολλά εντυπωσιακά έξτρα στοιχεία εξοπλισμού όπως η πανοραμική ηλιοροφή ή το ηχοσύστημα “Beats” με ισχύ 300 Watt και 6 ηχεία.

Το νέο Volkswagen Taigo έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην χώρα μας, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από 21.100 € για το Taigo 1.0 TSI 95PS Life με χειροκίνητο κιβώτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τα πρώτα VW Taigo που ήρθαν στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το ολοκαίνουριο VW Taigo (+τιμή)
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW Taigo