Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Volvo S90: Όλες οι εκδόσεις

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo S90: Όλες οι εκδόσεις

Volvo

Volvo S90: Όλες οι εκδόσεις

Volvo

Το premium σεντάν των Σουηδών ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης και ασφαλείας, ενώ διατίθεται σε εκδόσεις που επιτρέπουν την εξοικονόμηση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι του 2016 η Volvo πραγματοποίησε ακόμα πιο δυναμικό μπάσιμο στην κατηγορία των premium σεντάν, λανσάροντας την πρώτη γενιά του S90. Ένα μοντέλο που ενθουσίασε με την αρτιότητα κατασκευής του, την ευρυχωρία του, το εξαιρετικό «πάτημα» στο δρόμο και, ομολογουμένως, την παρεχόμενη ασφάλεια.

Πλέον, στην ελληνική αγορά διατίθεται το νέο Volvo S90, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα SPA των Σουηδών η οποία χρησιμοποιείται απ’ όλα τα μοντέλα των σειρών 90 και 60.

Σχεδιαστικά, το πολυτελές σεντάν υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα της Volvo με αιχμή του δόρατος τους LED κεντρικούς προβολείς τύπου “Σφυρί του Θορ”, τη νέα γρίλια και τις καθαρές γραμμές που ενισχύουν την κομψότητα του μοντέλου. Το βλέμμα μαγνητίζει και το πίσω μέρος με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα “C”.

Advertisement
Advertisement

Περί διαστάσεων ο λόγος, το S90 έχει ύψος 1,443 μ., μήκος 4,963 μ., πλάτος 1,879 μ. ενώ το μεταξόνιο αντιστοιχεί σε 2.941 μ. Η άνεση στο εσωτερικό αποτελεί ένα από τα μεγάλα ατού του σουηδικού σεντάν, κάτι που αποτυπώνεται από τον χώρο για τα πόδια εμπρός και πίσω – 1,071 μ. και 0,911 μ. αντίστοιχα.

Με φιλοσοφικό της πυρήνα το «πάντρεμα» των επιδόσεων με οικονομικές και χαμηλών εκπομπών ρύπων μετακινήσεις, η σουηδική εταιρεία διαθέτει το S90 στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις κινητήρων: Μία ήπια υβριδική (mild hybrid) πετρελαιοκίνητη με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και μία επαναφορτιζόμενη (plug-in υβριδική) τετρακίνητη.

Advertisement

Ακολουθούν οι κινητήριες εκδόσεις του Volvo S90 αναλυτικά:

Β5 (235 ps) αυτόματο πετρελαίου

Advertisement

Τύπος κινητήρα: 4κύλινδρος σε σειρά turbo

Ισχύς με την υποβοήθηση του ήπια υβριδικού συστήματος: 250 ps μεταξύ 5400 – 5700 rpm

Ροπή: 480 Nm

Advertisement

Μικτή κατανάλωση καυσίμου: 4,8 – 5,0 λ./100 χλμ.

Εκπομπές CO2: 128 – 132 γρμ./χλμ.

0-100 χλμ./ώρα: 6,9 δευτ.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη έκδοση επωφελείται από τη 48βολτη υβριδική τεχνολογία, χάρη στην οποία ανακτάται ενέργεια κατά την επιβράδυνση του οχήματος. Το εν λόγω σύστημα, μάλιστα, επιτρέπει τον μετριασμό κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων έως και 15%.

T8 (390 ps) αυτόματο plug-in hybrid

Τύπος κινητήρας 4κύλινδρος βενζίνης με διπλή υπετροφοδότηση  + ηλεκτροκινητήρας

Ροπή 640 Nm

Μικτή κατανάλωση καυσίμου 1.7 – 1.8 λ./100 χλμ.

Εκπομπές CO2: 38-40 γρμ./χλμ.

0-100 χλμ./ώρα: 5,1 δευτ.

Αυτονομία μπαταρίας: 51-54 χλμ. (NEDC) και 47-57 χλμ. (WLTP)

Σημειώνεται πως η χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία τροφοδοτεί με ενέργεια το ηλεκτρικό μοτέρ, αντιστοιχεί σε 11,6 kWh.

Εκδόσεις εξοπλισμού

Η Volvo μεριμνά τόσο για τους λάτρεις του πιο αθλητικού στιλ όσο και για όσους αναζητούν την κομψότητα. Ως εκ τούτου διαθέτει το S90 σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την RDesign και την Inscription.

Η πρώτη υπηρετεί τον δυναμισμό χάρη στις ζάντες ελαφρού κράματος 18″ με 5 ακτίνες, Black, Diamond Cut, τη μάσκα RDesign, τα σπορ πεντάλ, το σπορ δερμάτινο τιμόνι 3 ακτίνων, τις εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες Metal Mesh από αλουμίνιο και τα σπορ καθίσματα από ύφασμα Nubuck και δέρμα.

Το πιο κομψό πακέτο διακρίνεται για τη μάσκα Inscription, τα πλευρικά κρύσταλλα ασφαλείας, τη Χρωμιωμένη διακοσμητική επένδυση στις πόρτες με λογότυπο “Recharge”, τα δερμάτινα καθίσματα, τις εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες από ξύλο Grey Ash, το δερμάτινο τιμόνι 3 ακτίνων, τον επιλογέα ταχυτήτων από κρύσταλλο Orrefors και τις Φωτιζόμενες εσωτερικές επενδύσεις μαρσπιέ με λογότυπο “Recharge”.

Αμφότερες οι εκδόσεις ενσωματώνουν, μεταξύ άλλων, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’, αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού, ηχοσύστημα High Performance, Φωτιζόμενα καθρεπτάκια στα σκιάδια οδηγού/συνοδηγού, Ηλεκτρικά αναδιπλούμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων, Ηλεκτρικά αναδιπλούμενα πίσω προσκέφαλα και Κεντρικό υποβραχιόνιο πίσω με ποτηροθήκες και αποθηκευτικό χώρο.

Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, συναντώνται τα συστήματα Navigation Pro, σύστημα προειδοποίησης για ολισθηρό οδόστρωμα, Pilot Assist, Adaptive Cruise Control, Hill Start Assist, Volvo On Call, σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας, SIPS – σύστημα Προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα, WHIPS – σύστημα Προστασίας αυχένα και πλάτης στα εμπρός καθίσματα και σύστημα Αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης.

Σημειώνεται πως όλα τα νέα μοντέλα της Volvo συνδυάζονται με 5ετη εγγύηση και οδική βοήθεια Volvo Assistance.

Περισσότερες πληροφορίες για τiς εκδόσεις του S90 θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Volvo: Καινοτομεί και στην παιδική ασφάλεια

Volvo XC90 Recharge: Με χαμηλή κατανάλωση και κορυφαίες τεχνολογίες

Volvo V60 Recharge: Για ιδανικές οικογενειακές μετακινήσεις