Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Volvo XC40 Recharge Pure Electric P6: Ενδιαφέρουσα επιλογή

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo XC40 Recharge Pure Electric P6: Ενδιαφέρουσα επιλογή

VOLVO XC40 2022

Volvo XC40 Recharge Pure Electric P6: Ενδιαφέρουσα επιλογή

VOLVO XC40 2022

Εκτός από την τετρακίνητη έκδοση του επιτυχημένου και αμιγώς ηλεκτρικού Volvo XC40 Recharge, πλέον υπάρχει και η πιο προσιτή πρόταση της προσθιοκίνητης έκδοσης με τον κωδικό P6 και 231 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Αυτή επιστρατεύει έναν ηλεκτροκινητήρα τεχνολογίας μόνιμου μαγνήτη ο οποίος είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, αλλά και μια μπαταρία χωρητικότητας 67 kWh.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι μια συνολική απόδοση 231 ίππων αλλά και άμεσα διαθέσιμη ροπή της τάξης των 330 Nm.

Αυτά μεταφράζονται στην πράξη σε εξαιρετικές επιδόσεις όπως για παράδειγμα είναι τα 7,4 δευτερόλεπτα για την διαδικασία επιτάχυνσης από στάση (0-100 km/h). Η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 160 km/h, ενώ και η μεγάλη αυτονομία των 400 km εγγυάται απρόσκοπτες μετακινήσεις σε καθημερινή βάση. Η φόρτιση από το 10 έως το 80% απαιτεί μόλις 32 λεπτά (σε ταχυφορτιστή), την ίδια ώρα που υπάρχει και η επιλογή κοτσαδόρου για ρυμούλκηση τρέιλερ έως και 1.500 kg.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά το ηλεκτρικό XC40 ξεχωρίζει αμέσως όπως και το ισχυρότερο αδελφάκι του από τη μάζα των αυτοκινήτων που το πλαισιώνουν στους δρόμους. Εξωτερικά υιοθετεί νέους πιο λεπτούς προβολείς με ελαφρώς διαφοροποιημένα LED.

Με το που το αντικρίσεις σε κερδίζει αμέσως η ψαρωτική κλειστή μάσκα, ενώ οι νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος επιτελούν στο έργο της ολοκληρωμένης εικόνας με το καλημέρα. Στο πίσω τμήμα του προσθιοκίνητου αμιγώς ηλεκτρικού XC40, οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες τραβούν το βλέμμα δηλώνοντας διαφοροποίηση.

Advertisement

Το Volvo XC40 αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά με την αξιόλογη των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP να αποτελεί απλά την επιβεβαίωση για τις προσπάθειες της σουηδικής εταιρίας. Για την Volvo που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την παθητική και ενεργητική ασφάλεια δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό και για τη νέα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση XC40 Recharge, η οποία έχει χτιστεί σε μια άκαμπτη πλατφόρμα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας.

Advertisement

Τώρα, για την αμέριστη ασφάλεια των επιβατών η ίδια προσοχή δόθηκε και στην τοποθέτηση των μπαταριών. Η συστοιχία περιβάλλεται από ειδικό κλωβό αλουμινίου ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην δομή του αυτοκινήτου παρέχοντας μια ακόμη ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης γύρω από αυτή.

Η τοποθέτησή της χαμηλά στο πάτωμα του ηλεκτρικού XC40 προσφέρει την ίδια στιγμή χαμηλότερο κέντρο βάρος που συνεπάγεται ακόμη μικρότερη πιθανότητα ανατροπής του SUV της Volvo.

Advertisement

Το ηλεκτρικό XC40 φέρει τη νέα γενιά προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού ADAS (Advanced Driver Assistance System) της εταιρίας, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση για τα μελλοντικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης της Volvo.

Η νέα γενιά συστημάτων της Volvo φέρει λογισμικό της Zenuity της εταιρίας που αποτελεί κοινοπραξία με την Veoneer, μιας από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης. Μια σειρά από κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες υπέρηχων φροντίζει για την ενημέρωση του οδηγού, με το σύστημα να δίνει παράλληλα τη δυνατότητα αναβάθμισης του όσο προοδεύει η τεχνολογία στην αυτόνομη οδήγηση και την ασφάλεια του οδηγού αλλά και των υπόλοιπων χρηστών των δρόμων.

Το προσθιοκίνητο Volvo XC40 Recharge διατίθεται με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- πίσω θερμαινόμενα καθίσματα, αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα οπισθοπορείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Video: Πέντε λόγοι που το Volvo XC40 Recharge είναι best-seller
Δοκιμή: Volvo XC40 Recharge
Στην Ελλάδα το φθηνότερο ηλεκτρικό Volvo XC40 (+τιμές)