Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Η σχεδιαστική ιστορία του Volvo C40 Recharge

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σχεδιαστική ιστορία του Volvo C40 Recharge

VOLVO XC40 2022

Η σχεδιαστική ιστορία του Volvo C40 Recharge

VOLVO XC40 2022

H γαλήνη της σκανδιναβικής φύσης με την ισχυρή αυτοπεποίθηση της ηλεκτροκίνησης, βρίσκει ξεκάθαρα την απόλυτη εφαρμογή στο νέο προικισμένο Volvo C40 Recharge.

Advertisement
Advertisement

Επειδή σε κάθε τι στη ζωή όλα κρίνονται από την πρώτη ματιά, το νέο C40 Recharge κερδίζει το οπτικό στοίχημα με το “καλημέρα”.

Δεδομένο θεωρείται πως το νέο C40 Recharge εκφράζει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους το ευοίωνο μέλλον της Volvo. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της φίρμας που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό και προσφέρεται στον πελάτη με ένα πρακτικό πακέτο παροχών.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία και πλεονεκτήματα ενός SUV, τα οποία συνδυάζονται με ένα πιο χαμηλό προφίλ, εισάγοντας τη Volvo σε μία νέα κατηγορία – και το κάνει αυτό με προηγμένο design και χαρακτηριστικά που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητα της εταιρίας.

Διαθέτει την προσωπικότητα του XC40, που έχει ιδιαίτερη απήχηση σε μεγάλο μέρος του κοινού, αλλά είναι ακόμη πιο δυναμικό και με κομψό προφίλ. Είναι ένα πραγματικά ελκυστικό προϊόν, για ανθρώπους που επιθυμούν τα πρακτικά στοιχεία ενός SUV σε μία πιο σύγχρονη έκφραση.

Βασισμένο στα δομικά στοιχεία του XC40, το C40 παρέχει την ίδια αίσθηση δύναμης και ισχυρού χαρακτήρα, ενώ διακρίνεται για την αθλητική και ανάλαφρη σιλουέτα του. Η ιδέα ενός εντελώς διαφορετικού design με αφετηρία κάτι οικείο αντανακλάται σε επιμέρους λεπτομέρειες.

Advertisement

Το χαρακτηριστικό Σφυρί του Θωρ στους προβολείς επαυξάνεται με τη νέα τεχνολογία pixel Led, που προσαρμόζεται αυτόματα στις φωτιστικές συνθήκες και ανάβει ή σβήνει ανεξάρτητες μονάδες για να βελτιστοποιήσει το φωτιστικό μοτίβο.

Advertisement

Τα εξίσου εμβληματικά κάθετα πίσω φώτα έχουν πλέον τμηματική διάταξη, απαντώντας έτσι στη σχεδιαστική πρόκληση της επέκτασης ενός μεγάλου φωτιστικού σώματος κατά μήκος της γραμμής οροφής, ενώ δημιουργούν επίσης μια σύγχρονη εκδοχή ενός κλασικού σχεδίου.

Όπως συνέβη και με τη γέννηση του XC40, το C40 ξεκίνησε ως ένα αυθόρμητο σκίτσο που έφτιαξε ένας από τους σχεδιαστές της ομάδας. Το σκίτσο του Yury Zamkavenka έκανε δυνατό ξεκίνημα από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με τον T. Jon Mayer, Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης.

Advertisement

Μερικές από τις ιδέες που έχουν χαρακτήρα είναι εκείνες που ανθίζουν, επειδή αποτελούν ξεκάθαρη πρόταση από το πρώτο κιόλας σκίτσο. Η θέση του οδηγού προσφέρει απόλυτο έλεγχο και σε συνδυασμό με ένα αεροδυναμικό σχήμα γίνεται άμεσα αντιληπτή στο δρόμο, δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα.

Αναμφισβήτητα η καλύτερη γωνία του νέου C40 Recharge είναι η “επτά όγδοα πίσω”, που σου προσφέρει θέα της πλευράς αλλά και της κουπέ γραμμής του προφίλ. Δύναται να αντικρίσεις τα SUV στοιχεία του C40 Recharge, καθώς στέκεται σε αυτούς τους πραγματικά μεγάλους τροχούς. Ο ανθεκτικός χαρακτήρας του συνοδεύεται από μία ιδιαίτερα κομψή προσέγγιση στην οροφή.

Βασίζεται στη στιβαρότητα του XC40, αλλά με έναν πιο δυναμικό τρόπο. Αυτοί οι συνδυασμοί τού προσδίδουν μία πλήρως διαφορετική έκφραση, ενώ διατηρούν το σχεδιαστικό DNA της Volvo. Πρόκειται για το DNA που διακρίνεται για τη σκανδιναβική του προσέγγιση στη σχεδιαστική γλώσσα.

Οι όγκοι του αμαξώματος προκύπτουν από τη γλυπτική επεξεργασία ενός συμπαγούς σχήματος που σμιλεύεται και διαμορφώνεται κατάλληλα προκειμένου να δίνει μία αίσθηση καθαρότητας και φινέτσας, εκπέμποντας αυτοπεποίθηση χωρίς προσπάθεια.

Αλήθεια είναι πως το C40 Recharge δείχνει σαν τη μύγα μες στο γάλα στο δρόμο, καταφέρνοντας με μαεστρία να μαγνητίσει τα βλέμματα του θεατή κρύβοντας τον όγκο και το μπόι του, μέσω ενός εμπνευσμένου σχήματος. Σπάνιο δηλαδή για SUV και δη αμιγώς ηλεκτρικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo C40 Recharge: Αμιγώς ηλεκτρικό σχεδιασμένο σε λευκή κόλλα χαρτί
Οδηγούμε στην Ελλάδα το Volvo C40 Recharge
Ο πλούσιος εσωτερικός κόσμος του Volvo C40 Recharge