Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo V60 Recharge Plug-in: Δυναμικό στιλ και πρακτικότητα στο μάξιμουμ

Ελλάδα 6:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo V60 Recharge Plug-in: Δυναμικό στιλ και πρακτικότητα στο μάξιμουμ

VOLVO 2021

Volvo V60 Recharge Plug-in: Δυναμικό στιλ και πρακτικότητα στο μάξιμουμ

VOLVO 2021

Το πιο όμορφο station wagon της αγοράς συνδυάζει ένα πολύ δυναμικό χαρακτήρα με πρακτικότητα και κορυφαία τεχνολογία. Το V60 Recharge Plug-in προσθέτει σε όλα τα παραπάνω και μοναδική οικονομία σε καύσιμο, δημιουργώντας το απόλυτο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Στην Volvo αρέσουν τα station wagon. Kαι η σχέση της εταιρίας με αυτού του τύπου τα οχήματα πάει πολύ βαθιά στον χρόνο και είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Τόσο ισχυρή που όχι μόνο είχαν πάντα κυρίαρχη θέση στην ατζέντα της σουηδικής εταιρίας, αλλά έφθασαν στο σημείο να αποτελούν και την πρότασή της για την συμμετοχή της στους αγώνες. Με εντυπωσιακά μάλιστα αποτελέσματα και δημιουργώντας έναν αλησμόνητο μύθο που ακολουθεί ακόμα και σήμερα την πορεία της εταιρίας.

Αυτή η ξεχωριστή φιλοσοφία γύρω από τα station wagon συνεχίζεται και στις μέρες μας στην μορφή του V60 Recharge Plug-in. Και μάλιστα επαυξημένη. Τόσο στο αισθητικό κομμάτι, όπου χωρίς αμφιβολία έχουμε να κάνουμε με το πιο όμορφο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, γεμάτο δυναμισμό και μία υψηλής αισθητικής σχεδίαση. Όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία, αφού πέρα από τα πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, διατίθεται και με ένα πολύ εξελιγμένο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το Volvo V60 Recharge Plug-in διατίθεται στην χώρα μας στην έκδοση T6 με τους 340 ίππους (υπάρχει και η T8 με τους 390 ίππους) η οποία αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις για εταιρική χρήση, μιας και η Λιανική Τιμή Προ Φόρων βρίσκεται κάτω από τις 40.000 ευρώ, γεγονός παρέχει την δυνατότητα σε όποιον το επιλέξει να τύχει των φορολογικών απαλλαγών του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το plug-in υβριδικό σύστημα βασίζεται στον δίλιτρο κινητήρα της Volvo που χάρη στην χρήση υπερσυμπιεστή και turbo μαζί, αποδίδει 253 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 350 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω άξονα και προσθέτει άλλους 88 ίππους και 240 Nm ροπής. Η συνδυαστική ισχύς του συνόλου φτάνει τους 340 ίππους και τα 590 Νm, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις στο V60 Recharge Plug-in, καθώς το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων ειδικά ρυθμισμένου για την υβριδική διάταξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Η μπαταρία του συστήματος είναι μία ιόντων-λιθίου των 11,4 kWh η οποία εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 58 χιλιομέτρων. Η κατανάλωση σε καύσιμο κυμαίνεται μεταξύ 1,7-2,0 lt/100 km ενώ και οι εκπομπές CO2 είναι ιδιαίτερα χαμηλές, μεταξύ 37 και 46 gr/km, (με βάση το πρότυπο WLTP) κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement

To Plug-in υβριδικό σύστημα του V60 Recharge εφοδιάζεται με πέντε προγράμματα οδήγησης: το Pure για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, το Hybrid για την τυπική υβριδική λειτουργία με συνεργασία των δύο κινητήρων, το πρόγραμμα AWD το οποίο “κλειδώνει” την παράλληλη λειτουργία των κινητήρων για κίνηση σε ειδικές συνθήκες (χιόνι, πάγο κ.λπ.), το Polestar Engineered για σπορ οδήγηση και το Individual για επιλογή από τον οδηγό όποιων από τις παραπάνω ρυθμίσεις επιθυμεί για την διαδρομή του.

Και εδώ είναι διαθέσιμη η δυνατότητα για σταθεροποίηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας σε ένα προεπιλεγμένο σημείο μέσω του προγράμματος Hold αλλά και η φόρτιση της μπαταρίας μέσω του βενζινοκινητήρα μέσα από το πρόγραμμα Charge. Υπάρχει επίσης και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, κρατώντας την μπαταρία διαρκώς φορτισμένη για να παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα όταν αυτό απαιτηθεί από τις συνθήκες κίνησης του αυτοκινήτου.

Advertisement

Πέρα από το ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανολογικό υπόβαθρο, το Volvo V60 Recharge Plug-in είναι αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα όμορφο και γεμάτο στιλ αυτοκίνητο, που κρύβει ιδανικά το μέγεθός του και τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση τον δυναμικό του χαρακτήρα. Ιδίως η ενσωμάτωση του τρίτου όγκου γίνεται με έναν πολύ ευφάνταστο όσο και λειτουργικό τρόπο, καθώς οι τονισμένοι θόλοι των πίσω φτερών και η κλίση της οροφής δημιουργούν ένα πολύ “αθλητικό” σχήμα, με έντονο το σπορ στοιχείο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η πρακτικότητα είναι δεδομένη, καθώς η πίσω πόρτα είναι ευμεγέθης και αφήνει ένα μεγάλο άνοιγμα για τον τεράστιο χώρο φόρτωσης ο οποίος ξεκινά από τα 529 και φθάνει έως και τα 1.441 λίτρα. Το μεγάλο αυτό πορτμπαγκάζ είναι ιδιαίτερα πρακτικό σε σχήμα επιτρέποντας την πλήρη εκμετάλλευσή του, ενώ στα έξυπνα στοιχεία της σχεδίασης είναι οι έξτρα χώροι για μικροαντικείμενα που φθάνουν στα 57 λίτρα καθώς και η ύπαρξη μηχανισμού hands free για αυτόματο άνοιγμα της πόρτας με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Mε μήκος στα 4.761 χιλιοστά και μεταξόνιο στα 2.872 χιλιοστά, το V60 Recharge Plug-in είναι ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο αυτοκίνητο για πέντε επιβάτες, συνδυάζοντας κορυφαία άνεση και υψηλή πολυτέλεια με ένα πληθωρικό πακέτο εξοπλισμού. H “ομπρέλα” συστημάτων IntelliSafe αποτελείται από ένα σύνολο δικλείδων ασφαλείας, όπως το City Safety με Steering Support, το Αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση αντιθέτως ερχόμενου οχήματος (Oncoming Mitigation by Braking), το Lane Keeping Aid, το Driver Alert Control, το σύστημα για τις Πληροφορίες Οδικής Σήμανσης, το Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS™ με Steer Assist και προειδοποίηση κάθετα διερχόμενης κυκλοφορίας Cross Traffic Alert (CTA) με αυτόματο φρενάρισμα, το σύστημα Προειδοποίησης οπίσθιας σύγκρουσης (Rear Collision Warning) με πέδηση σε στάση και πολλά ακόμα.

Το σαλόνι του V60 Recharge Plug-in χαρακτηρίζεται επίσης από το ιδιαίτερα κομψό σχεδιασμό του ταμπλό, την εξονυχιστική προσοχή στην λεπτομέρεια, το άψογο φινίρισμα και τα πολλά στοιχεία πολυτέλειας τα οποία δημιουργούν ένα premium περιβάλλον διαβίωσης και άνετων μετακινήσεων για τους επιβάτες. Το ψηφιακό υπόβαθρο τονίζεται από τον εντυπωσιακό πίνακα οργάνων με την πληθώρα των ενδείξεων καθώς και από το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Sensus 2, το οποίο αποτελεί το κέντρο ελέγχου του οχήματος μέσω μιας υψηλής ανάλυσης οθόνης 9 ιντσών, η οποία διαθέτει ένα από τα πιο φιλικά προγράμματα αλληλεπίδρασης με τον χρήστη.

Συνολικά, το Volvo V90 Recharge Plug-in είναι ένα απολαυστικό αυτοκίνητο, με κορυφαία ποιότητα και πρακτικές ιδέες. Στοιχεία που πάντα χαρακτήριζαν τα station wagon της Volvo, μόνο που στην περίπτωση αυτή συνδυάζονται με μία εμφάνιση που καθηλώνει και ένα μηχανολογικό υπόβαθρο που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του αλλά και την οικονομία σε καύσιμο και το οικολογικό του προφίλ. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το προνόμιο της υπαγωγής στους ευνοϊκούς όρους του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, γεγονός που το καθιστά την ιδανική εταιρική επιλογή για όσους χρειάζονται χώρους για την οικογένειά τους, αλλά δεν θέλουν να μείνουν χωρίς κορυφαίο στιλ, premium πολυτέλεια και ικανότητες για μοναδικές οδηγικές απολαύσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo V60 Recharge: Για ιδανικές οικογενειακές μετακινήσεις
Εκδόσεις Polestar με 415 ίππους για τα Volvo V60 και XC60
Όλες οι εκδόσεις του Volvo V60 Cross Country