Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.3 – ID.4: Σε διαρκή δικτύωση και ψηφιακή ενημέρωση

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.3 – ID.4: Σε διαρκή δικτύωση και ψηφιακή ενημέρωση

VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.3 – ID.4: Σε διαρκή δικτύωση και ψηφιακή ενημέρωση

VOLKSWAGEN 2021-1

Ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν αρκεί να διαθέτει απλά προηγμένα συστήματα κίνησης. Τα μοντέλα της γενιάς ID. της VW κάνουν ξεκάθαρο ότι η νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας επιβάλλει τα αυτοκίνητα να είναι και ανοιχτά στον έξω κόσμο με διαρκείς ενημερώσεις και ό,τι πιο εξελιγμένο σε ψηφιακό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Με την είσοδο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και με την παρουσίαση μοντέλων όπως το ΙD.3 και ID.4, η VW ανοίγει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην μεγάλη ιστορία της. Ένα κεφάλαιο που δεν αφορά μόνο τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και τις εξελιγμένες δυνατότητές τους, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία και το ψηφιακό υπόβαθρο των αυτοκινήτων της. Μία εντελώς νέα περίοδος προκλήσεων και σημαντικών καινοτομιών για την γερμανική εταιρία, η οποία στοχεύει να παραμένει στην ηγεσία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και για τα επόμενα χρόνια.

Το νέο στοιχείο που προστίθεται στην εξελικτική πορεία της VW είναι η ταχύτατη μετάβαση στην ψηφιοποίηση των αυτοκινήτων της και η μετατροπή της σταδιακά σε πάροχο υπηρεσιών πλήρους υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών. Η εισαγωγή ενημερώσεων Over-the-Air είναι το επόμενο σημαντικό βήμα στη μετατροπή σε εταιρεία τεχνολογίας και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες ενός σύγχρονου και απαιτητικού καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα VW ID.3 και ID.4 στην Ευρώπη μπορούν πλέον να λαμβάνουν αναβαθμίσεις στις λειτουργίες τους και σε βάθος τεχνικές ενημερώσεις μέσω W-LAN ή δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Το όχημα του πελάτη παραμένει πάντα στην αιχμή των ψηφιακών εξελίξεων με το λεγόμενο “Over the air” ενημερώσεις.

Η έκδοση λογισμικού ID.2.1, η οποία καθορίζει τις τεχνικές προϋποθέσεις για ενημερώσεις “Over-the-Air”, και είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα μοντέλα που έχουν παραχθεί από τον Φεβρουάριο και μετά.

Από το καλοκαίρι και μετά, η VW προσφέρει στους κατόχους ID. ενημερώσεις του λογισμικού κάθε τρεις μήνες. Εκτός από τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του λογισμικού, οι ενημερώσεις αυτές μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν νέες λειτουργίες και επιλογές εξατομίκευσης στις απαιτήσεις του εκάστοτε οδηγού.

Advertisement

Η προσπάθεια είναι να διατηρηθεί σε όλα τα μοντέλα της γενιάς ID. ένα ταυτόσημο επίπεδο λογισμικού, καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους. Οι “Over the Air” ενημερώσεις θα είναι επίσης μία καθημερινότητα για τα αυτοκίνητα στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρούνται όλα τα μοντέλα της σειράς ID που παραδίδονται στο ίδιο επίπεδο λογισμικού με τα νέα αυτοκίνητα για τα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Το νέο τμήμα της εταιρίας με την ονομασία ΙD. Digital έχει αναλάβει να συντονίσει την εξέλιξη των προγραμμάτων και την διαχείριση της εφαρμογής των ενημερώσεων στα αυτοκίνητα της οικογένειας ΙD. Η ευέλικτη προσέγγιση της συγκεκριμένης ομάδας θα θέσει νέα πρότυπα στη συντήρηση λογισμικού με σύντομους κύκλους ενημέρωσης και ευέλικτη εξέταση των απαιτήσεων των πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, οι αποφάσεις σχετικά με νέες ψηφιακές υπηρεσίες και βελτιωμένη αλληλεπίδραση με τους πελάτες μπορούν να πραγματοποιηθούν γρήγορα και εύκολα.


Το νέο λογισμικό ID. Software 2.1 είναι ήδη στάνταρ σε όλα τα καινούργια μοντέλα που βρίσκονται στην αγορά. Αλλά και για τους παλαιότερους αγοραστές, υπάρχει δυνατότητα για άμεση ενημέρωση “Over the Air”. Με το νέο λογισμικό, θα είναι δυνατή για πρώτη φορά η ενημέρωση των μονάδων ελέγχου που είναι εγκατεστημένες στο όχημα χωρίς ο πελάτης να χρειάζεται να πάει στο συνεργείο

Oι “Over the Air” ενημερώσεις έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε πάνω από 3.000 αυτοκίνητα της εταιρίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απροβλημάτιστη εφαρμογή στα αυτοκίνητα των πελατών. Kάτι ιδιαίτερα κρίσιμο, μιας και το λογισμικό είναι πλέον ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για ένα αυτοκίνητο, και στο μέλλον θα είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος αγοράς για την αγορά ενός αυτοκινήτου.

Advertisement

Για την VW είναι προφανές ότι από τώρα οι πελάτες της οικογένειας μοντέλων ΙD. βιώνουν τα πλεονεκτήματα της νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικών με τη λειτουργία ενημέρωσης συστήματος που επιτρέπει στο λογισμικό των κεντρικών μονάδων ελέγχου να ενημερώνεται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και καθιστά δυνατή τη συνεχή βελτιστοποίηση πολλών λειτουργιών.

Tα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο πολύ σύνθετες κατασκευές πλησιάζοντας την αίσθηση των smartphones και η VW βρίσκεται ήδη στην πρωτοπορία των εξελίξεων, χωρίς να ξεχνά το μηχανολογικό υπόβαθρο και την οδηγική απόλαυση που πρέπει να προσφέρει ένα αυτοκίνητο με ηλεκτρική καρδιά και ψυχή από την μεγάλη αυτοκινητική παράδοση της VW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.4 GTX: Η νέα εποχή της σπορ οδήγησης
VW ID.3: 10 λόγοι γιατί να το επιλέξετε
VW ID.4: Ένα “σαλόνι” με θέα στο αύριο