Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Ένα “σαλόνι” με θέα στο αύριο

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW ID.4: Ένα “σαλόνι” με θέα στο αύριο

VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Ένα “σαλόνι” με θέα στο αύριο

VOLKSWAGEN 2021-1

Ένα κορυφαίας τεχνολογίας αυτοκίνητο όπως το ID.4 με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον δεν θα μπορούσε παρά να έχει ότι πιο μοντέρνο και σύγχρονο υπάρχει στην διαμόρφωση ενός σαλονιού μοναδικής άνεσης και αισθητικής απόλαυσης για τους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

H έλευση της ηλεκτροκίνησης δεν αλλάζει μόνο τον τρόπο που οδηγούμε τα αυτοκίνητα αλλά δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για μία πραγματική επανάσταση στην σχεδίαση των αυτοκινήτων. Οι μικρές διαστάσεις των ηλεκτροκινητήρων καθώς και η απουσία πολλών κλασικών μηχανικών μερών, επιτρέπουν την δημιουργία μεγάλων και ευρύχωρων αυτοκινήτων, με πρωτοφανείς ανέσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας τους και δυνατότητες για πολλές νέες παροχές σε σύνθετες ψηφιακές υπηρεσίες.

Το καινοτόμο αυτό πνεύμα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση κυριαρχεί και στην σχεδίαση του σαλονιού του νέου ΙD. 4. Tου πρώτου ηλεκτρικού SUV της VW, το οποίο έρχεται μετά το εκπληκτικό ID. 3 να εδραιώσει την μάρκα ως την κυρίαρχη δύναμη στις ευρωπαϊκές και όχι μόνο αγορές, κάτι που έχει ήδη φανεί μέσα στο 2021 όπου και τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας κυριαρχούν στις πωλήσεις και δείχνουν ότι η VW θα είναι και πάλι η εταιρία που θα δίνει τον τόνο και την δυναμική και στη νέα εποχή.

Advertisement
Advertisement

Για το ID. 4 επιλέχθηκε ένας κομψός και ποιοτικός σχεδιασμός για το σαλόνι, με έντονο το μινιμαλιστικό και φουτουριστικό στοιχείο, χωρίς όμως να χάνεται η έννοια της πρακτικότητας και της φιλικότητας σε καθημερινή χρήση για το μέσο αγοραστή του σήμερα. Άφθονοι χώροι, ξεκάθαρο design, επιδραστικός φωτισμός και υλικά ταπετσαρίας με τη σφραγίδα της αειφορίας: το εσωτερικό του ID.4 είναι ένα μοντέρνο σαλόνι με feel-good αύρα που ξεδιπλώνει το χαρακτήρα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV της Volkswagen, σε όλες τις αισθήσεις.

Η είσοδος στο όχημα είναι από μόνη της μια ευχαρίστηση. Οι χειρολαβές στις πόρτες του ID.4 βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το αμάξωμα και διαθέτουν αυτόματο ξεκλείδωμα. Ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στο όχημα μέσω μεγάλων ανοιγμάτων θυρών και επωφελούνται από ψηλά τοποθετημένα καθίσματα, ενώ η πίσω σειρά τους προσφέρει τόσο χώρο όσο ένα συμβατικό SUV στην επόμενη υψηλότερη κατηγορία. Παραπάνω από εντυπωσιακά άφθονοι και οι χώροι για τις αποσκευές που φθάνουν έως και τα 543 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση!

Advertisement

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του ID.4 υπογραμμίζει την αίσθηση ευρυχωρίας: όπως και στον εξωτερικό σχεδιασμό, οι επιφάνειες ρέουν και οι γραμμές είναι απαλές αλλά ξεκάθαρες, χωρίς να είναι φλύαρες. Ο πίνακας ταμπλό φαίνεται να αιωρείται, καθώς δεν συνδέεται με την κεντρική κονσόλα, η οποία έχει σχεδιαστεί ως ανεξάρτητο στοιχείο. Μια προαιρετική, μεγάλη γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή με κλίση, προσφέρει απεριόριστη θέα στον ουρανό. Καθώς πέφτει το σκοτάδι, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός μπορεί να ρυθμιστεί σε φάσμα 30 χρωμάτων, για να ορίζει εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές και λειτουργίες στο εσωτερικό του οχήματος.

Το ID. Light είναι μια νέα δυνατότητα σε όλα τα ID. μοντέλα – μια λεπτή λωρίδα κάτω από το παρμπρίζ. Υποστηρίζει τον οδηγό σε πολλές καταστάσεις, με διαισθητικά εφέ φωτισμού σε διαφορετικά χρώματα. Ως αποτέλεσμα, το ID. Light επισημαίνει στον οδηγό ότι το κινητήριο σύστημα του οχήματος είναι ενεργό και ότι το αυτοκίνητο έχει ξεκλειδωθεί ή κλειδωθεί.

Advertisement

Παρέχει τις πληροφορίες που προέρχονται από το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού και το σύστημα πλοήγησης ενώ παρέχει οπτική προειδοποίηση φρεναρίσματος και σήμα για εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης, το ID. Light βοηθά στην άνετη κίνηση στην κυκλοφορία: αναβοσβήνοντας συνιστά αλλαγή λωρίδας και μπορεί επίσης να προειδοποιήσει τον οδηγό εάν το ID.4 βρίσκεται σε λάθος λωρίδα.

Τα μπροστινά καθίσματα στο ID.4 είναι σπορ και άνετα ταυτόχρονα, σε κάποιες εκδόσεις φέρουν τη σφραγίδα έγκρισης από τη Γερμανική Εκστρατεία για Υγιέστερες Πλάτες (AGR). Διαθέτουν διάφορες επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης, ενώ τα πλαϊνά οσφυϊκά στηρίγματα έχουν ενσωματωμένη λειτουργία μασάζ. Επίσης τα υλικά που έχουν επιλεγεί για τις επενδύσεις του τονίζουν ακόμα περισσότερο την ευχάριστη αίσθηση που αποκομίζει κανείς στο σαλόνι του ID. 4.

Advertisement

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον διάκοσμο και στα εκλεπτυσμένα χρώματα των καθισμάτων, ενώ το τιμόνι, η κολόνα τιμονιού, τα περιβλήματα των οθονών και οι πίνακες ελέγχου στις πόρτες έρχονται σε απόχρωση Piano Black ή Electric White. Τα φωτεινά χρώματα προσθέτουν μια φουτουριστική αίσθηση σε όλο το εσωτερικό του οχήματος και υπογραμμίζουν την ξεκάθαρη σχεδίασή του.

Η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του αυτοκινήτου είναι 10 ιντσών, πολύ υψηλής ανάλυσης και με κορυφαίο σε χρηστικότητα σύστημα πολυμέσων. Υπάρχει επίσης τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με χειρισμό αφής και ανατροφοδότηση με δόνηση. Ο φωτισμός Ambient στα χρώματα που θα επιλέξει ο οδηγός ενισχύει την ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Υπάρχουν επιλογές ανάμεσα σε 30 χρώματα για ενός ευχάριστου φωτισμού στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων του ταμπλό, της θήκης κινητού τηλεφώνου και των θυρών.

Η μεγάλη σε επιφάνεια ηλιοροφή καλύπτει όλο το πλάτος της οροφής, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και φωτεινό περιβάλλον για τους επιβάτες. Η φιμέ οροφή φροντίζει να υπάρχει μία σταθερά ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σαλόνι, ενώ παρέχει και σημαντική αντηλιακή προστασία. Παράλληλα όταν νυχτώσει και μέσω της φωνητικής εντολής «Γεια σου ID., δείξε μου τα αστέρια», το ρολό θα ανοίξει επιτρέποντας σε οδηγό και επιβάτες να απολαύσουν τον έναστρο ουρανό.

Το νέο ID. 4 διαθέτει επίσης προαιρετική Augmented Reality οθόνη Head-up Display η οποία προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο πάνω στο παρμπρίζ. Χάρη την τεχνολογία Augmented Reality, η προβολή γίνεται στο οδόστρωμα στην απόσταση που θέλει ο οδηγός με αποτέλεσμα να φθάνει πιο ξεκούραστος στον προορισμό του χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο.

Χάρη στο App-Connect μπορεί να γίνει χειρισμός σε επιλεγμένες εφαρμογές απευθείας στο αυτοκίνητο. Αυτά μεταδίδονται στην οθόνη του συστήματος Infotainment. Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός αποκτά εύκολη και άμεση πρόσβαση σε μουσική, ειδήσεις, χάρτες ή audio books. Η Volkswagen προσφέρει τρεις διεπαφές για τη σύνδεση συσκευών Smartphone με πολυάριθμες δυνατότητες: Apple CarPlay™, Android Auto™ της Google και MirrorLink®. Τα Apple CarPlay™ και Android Auto™ της Google μπορούν ακόμα και να χρησιμοποιηθούν ασύρματα.

Με τις ψηφιακές υπηρεσίες του «We Connect Start» το ID.4 γίνεται ένα πλήρως δικτυωμένο όχημα, αφού μέσω της εγκατεστημένης κάρτας SIM το όχημά είναι online, όταν το θελήσει ο οδηγός. Έτσι έχει στην διάθεσή του ην ενημέρωση κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, τους σταθμούς με κατάσταση διαθεσιμότητας, τιμές και ωράρια λειτουργίας. Με την κατάλληλη εφαρμογή We Connect ID. παρακολουθείτε το όχημά σας και το Smartphone γίνεται τηλεχειριστήριο.

Επιπλέον, με το Online Remote Update μπορεί ο χρήστης να παραμένει πάντα ενημερωμένος. Με τη βοήθεια της εφαρμογής μπορείτε να δει ο οδηγός την υπολειπόμενη αυτονομία του οχήματός , να ρυθμίσει το σύστημα κλιματισμού και να ξεκινήσει ή να σταματήσει την διαδικασία φόρτισης. Η χρήση του “We Connect Start” στο ID.4 σας παρέχεται δωρεάν για τρία χρόνια. Έτσι μπορεί ο χρήστης να παραμείνει συνδεδεμένος με το όχημά του ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε καθ’ οδόν ή στον καναπέ του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησαν οι ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού των VW ID.3 και ID.4
Η εντυπωσιακή αυτονομία του VW ID.4
Tο ID.4 θα είναι το παγκόσμιο EV αυτοκίνητο της VW