Live Κίνηση
Περισσότερα
TRIUMPH 2023

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer: Περιπέτεια χωρίς όρια

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer: Περιπέτεια χωρίς όρια

TRIUMPH 2023

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer: Περιπέτεια χωρίς όρια

TRIUMPH 2023

Η κορυφαία adventure μοτοσικλέτα που κατασκεύασε ποτέ η Triumph σε νέα δελεαστική τιμή.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Triumph παρουσίασε πριν από έναν χρόνο την εμβληματική Tiger 1200 όλα τα βλέμματα στράφηκαν αμέσως στην κορυφαία και καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση Rally Explorer. Η συγκεκριμένη έκδοση ξεχώρισε αμέσως ανάμεσα στις υπόλοιπες Tiger 1200 καθώς οι Βρετανοί είχαν φροντίσει εκτός από τον υπερπλήρη εξοπλισμό να της δώσουν και τον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε ο μύθος της Tiger 1200 Rally Explorer ο οποίος συνεχίζει να ενισχύεται μέχρι και σήμερα από εκείνους που την έχουν οδηγήσει και έχουν διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις τρομερές δυνατότητές της.

Το μυστικό της έκδοσης Rally Explorer βρίσκεται στις αναρτήσεις και τον ακαταμάχητο εξοπλισμό της που την μετατρέπουν στο απόλυτο όπλο περιπέτειας και ταξιδιού. Η Tiger 1200 Rally Explorer διαθέτει ημιενεργητικές, ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Showa που αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 49 χιλ. εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ, επίσης Showa, πίσω.

Advertisement
Advertisement

Η διαδρομή και στις δύο περιπτώσεις είναι αυξημένες στα 220 χιλ. κάτι που σημαίνει ότι η Tiger 1200 δεν θα σταματήσει ακόμα και στο πιο δύσκολο χωμάτινο πέρασμα που θα βρεθεί στο δρόμο της. Οι ρυθμίσεις γίνονται με πολύ εύκολο ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ αν ο αναβάτης το θελήσει μπορεί να αφήσει την ίδια τη μοτοσικλέτα να προσαρμόσει τον τρόπο λειτουργίας της ανάλογα με τις συνθήκες στο δρόμο.

Advertisement

Ο κινητήρας της κορυφαίας Triumph είναι τρικύλινδρος σε σειρά 1.160 κ.εκ. ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία T-Plane. Το σύνολο αποδίδει 150 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και 130 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με ηλεκτρονικό γκάζι και πολλαπλά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως Traction Control, επιλογές οδήγησης, quickshifter, ABS Στροφής και πολλά ακόμα.

Advertisement

Για να ενισχύσει τις εκτός δρόμου δυνατότητες της μοτοσικλέτας η Triumph τοποθέτησε ακτινωτούς τροχούς με ενισχύσεις σε διαστάσεις 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω. Παράλληλα, τα φρένα είναι πολύ ισχυρά και φέρουν την εγγύηση της Brembo με δαγκάνες Stylema M4.30 και ABS Στροφής.

Μια ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα ταξιδιού δεν θα μπορούσε να μην έχει έναν πλήρη εξοπλισμό που θα κάνει τη ζωή του αναβάτη εύκολη. Η Tiger 1200 Rally Explorer λοιπόν διαθέτει μεγάλο ρεζερβουάρ 30 λίτρων για αμέτρητα συνεχόμενα χιλιόμετρα, TFT οθόνη 7 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, κεντρικό σταντ, σύστημα ραντάρ εντοπισμού τυφλού σημείου, σύστημα Cruise Control, LED φώτα με Adaptive Cornering Lighting, προστατευτικά κάγκελα, προστατευτικές χούφτες, θερμαινόμενα grip και θερμαινόμενη σέλα.

Advertisement

Η «παγκόσμια» Triumph Tiger 1200 Rally Explorer αυτήν την περίοδο είναι διαθέσιμη σε μια απίθανη προσφορά από την εταιρεία με την τιμή να ορίζεται στις 21.990 ευρώ (από 23.990 ευρώ). Η προσφορά ισχύει για λίγα τελευταία κομμάτια του μοντέλου 2022 και δεν περιλαμβάνουν τη χρέωση που υπάρχει σε συγκεκριμένα χρώματα. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης με επιτόκιο 4,9%.

Ενημερωθείτε για την προσφορά της Triumph Tiger 1200 Rally Explorer ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Triumph Classics: Νέες χρωματικές επιλογές για το 2024
Triumph Tiger 900 Aragon: Τιμή και δόξα στα Rally Raid (+video)
Ρεκόρ παραγγελιών για τα 400άρια της Triumph (+video)