Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Τest: Aνανεωμένο Nissan X-Trail 2,0 D 177 PS Xtronic

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τest: Aνανεωμένο Nissan X-Trail 2,0 D 177 PS Xtronic

ΔΟΚΙΜΕΣ

Τest: Aνανεωμένο Nissan X-Trail 2,0 D 177 PS Xtronic

ΔΟΚΙΜΕΣ

To μεσαίο ιαπωνικό SUV ανανεώθηκε πρόσφατα αποκτώντας φρέσκια εμφάνιση, περισσότερες τεχνολογικές εφαρμογές και αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα της 3ης γενιάς του Χ-Trail, η Nissan μας παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του «Made in Japan» μοντέλου της. Εκτός των αισθητικών αλλαγών που είναι άμεσα αντιληπτές, η εταιρεία προχώρησε και σε πιο ουσιώδη πράγματα στους τομείς της τεχνολογίας και της ποιότητας. Εμείς, από την πλευράς μας, δοκιμάσαμε την πιο ισχυρή τετρακίνητη version του αυτοκινήτου η οποία εφοδιάζεται με τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 177 ίππων και το αυτόματο CVT κιβώτιο Xtronic.

Πιο δυναμικό στο σύνολό του

Advertisement
Advertisement

Αισθητικά, το Nissan X-Trail διαθέτει έναν αλλαγμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, ανανεωμένα φώτα και πλατύτερη γρίλια στη μάσκα. Επανασχεδιασμένος είναι ο πίσω προφυλακτήρας με χρωμιωμένες λεπτομέρειες, αλλαγμένα είναι τα φώτα, ενώ υπάρχουν νέες ζάντες 17 και 18 ιντσών, αλλά και 4 νέα χρώματα αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, το X-Trail αποκτά το ίδιο σπορ τιμόνι με αυτό του νέου Micra, μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες στους αεραγωγούς, αλλά και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ 565 λίτρων (από 550) στην 5θέσια έκδοσή του. Μπαίνοντας στην καμπίνα του αυτοκινήτου η ατμόσφαιρα είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένη, συγκριτικά με το προ ανανέωσης μοντέλο, και έτσι το ιαπωνικό SUV παρουσιάζει έναν premium αέρα. Και εδώ τα ποιοτικά υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους όντας στιβαρά στο σύνολο του εσωτερικού διάκοσμου.

CAR008_XTRAIL_002

Advertisement

Σε επίπεδο χώρων το X-Trail σκοράρει στην κορυφή και αποτελεί ένα από τα πιο ευρύχωρα μεσαία SUV. Επίσης, από τον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου δεν λείπει τίποτα και έτσι, η πρώτη έκδοση Energy περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Τέλος, να σημειώσουμε πως αναβάθμιση είχαμε και στο τεχνολογικό τομέα του μοντέλου, καθώς μεταξύ άλλων για πρώτη φορά σε X-Trail η Nissan προσφέρει το σύστημα ProPilot αυτόνομης οδήγησης, το οποίο φροντίζει ώστε να κρατά το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του και να επιταχύνει και φρενάρει χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.

CAR008_XTRAIL_008
CAR008_XTRAIL_009

Advertisement

Για κάθε είδους διαδρομή

Το μοντέλο της δοκιμής εφοδιάζεται με τον 2λιτρο ντίζελ της φίρμας απόδοσης 177 ίππων & 380 Νm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων). Η κίνηση περνά επιλεκτικά στους 4 τροχούς μέσω του συστήματος «ΑLL MODE 4X4-I». Έτσι μέσω του περιστροφικού διακόπτη στο κέντρο της κονσόλας ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την αυτόματη λειτουργία της τετρακίνησης ή να εμπλέξει μόνιμα τους δύο άξονες σε ποσοστό 50-50 για πιο δύσκολες καταστάσεις.

Στο δρόμο ο οδηγός του X-Trail θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την ποιότητα κύλισης του μοντέλου και την αποτελεσματικότητα της ανάρτησης, με τη μαλακή ρύθμιση να ευνοεί τις έντονες κλίσεις υπό πίεση.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση το ιαπωνικό SUV σου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας, στην άσφαλτο και στο χώμα, όντας μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία του. Το CVT κιβώτιο ικανοποιεί σε λειτουργία αυξάνοντας όμως τα επίπεδα θορύβου στην καμπίνα κατά τις επιταχύνσεις. Παράλληλα οι 177 ίπποι δείχνουν να ταιριάζουν γάντι στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όμως αν πιέσεις παραπάνω το δεξί πεντάλ η κατανάλωση ξεπερνά κατά πολύ τα εργοστασιακά νούμερα.

Συνολικά το μοντέλο προτάσσει ένα ολοκληρωμένο χαρακτήρα στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς με έμφαση στην άνεση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA
Κινητήρας: 1.995 cc
Ισχύς: 177 PS/3.750 rpm
Ροπή: 380 Nm /2.000 rpm
Μετάδοση: Στους 4 τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 10.0 sec
Τελική ταχύτητα: 196 km/h
Μεικτή κατανάλωση: 8.5 l/100 km (τιμή δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 162 gr/km
Βάρος: 1.675 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.690/1.820/1.710 mm
Μεταξόνιο: 2.705 mm
Χώρος αποσκευών: 565 lt

Η δοκιμη εγινε με καυσιμα ελιν
Elin logo copy1

CAR008_XTRAIL_006