Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Ιδού τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

Ελλάδα 6:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ιδού τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στα χέρια των δοκιμαστών του No1 αυτοκινητικού site, και του πρώτου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα… περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες.

Advertisement
Advertisement

Πολλά διεκδικούν τον τίτλο του νικητή της αξιοπιστίας, αλλά ποια θα τα καταφέρουν;

Οπως και να έχει, το ότι οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, τολμούν να βάλουν τα προϊόντα τους σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία, δείχνει τη σιγουριά που έχουν για το προϊόν του… Και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τα παρακάτω αυτοκίνητα!

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε πως την απαιτητική δοκιμασία των δοκιμών μεγάλης διάρκειας έχουν υποστεί και αυτοκίνητα της Honda, της Audi (η μόνη premium εταιρεία προς το παρόν) και της Suzuki…

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα Long Term αυτοκίνητα που βρίσκονται αυτή την εποχή στη διαδικασία μακράς δοκιμής απο τους δοκιμαστές του CAR και του NewsAuto:

 

Advertisement

CITROËN C3 AIRCROSS 1.2 PURETECH 110

Advertisement

Hρθε στις 15 Φεβρουαρίου του 2019 με 3.290 km. Τώρα έχει 4.190 km. Κατανάλωση: 8,4 lt/100 km

Σε αυτή την ολοένα αυξανόμενη παρέα προστέθηκε και το Citroën C3 AirCross με τον βενζινοκινητήρα των 1,2 lt με ισχύ 110 PS. Το πρώτο στοιχείο που μας έχει κάνει εντύπωση είναι η άνεση από την ανάρτηση, ακόμη κι όταν το φορτώσαμε αρκετά προτού κινηθούμε στο επαρχιακό δίκτυο. Το δεύτερο στοιχείο είναι ο «αέρας» στο πίσω κάθισμα, σε σημείο οι συντάκτες (κυρίως όσοι έχουν παιδιά) να λογομαχούν για το ποιος θα το πάρει το Σαββατοκύριακο. Προς το παρόν η κατανάλωση δείχνει να επηρεάζεται αρκετά από τις εκάστοτε συνθήκες, ωστόσο θεωρούμε
ότι στην πορεία θα την τιθασεύσουμε.

OPEl GRANDLAND X

Advertisement

Ηρθε στις 12 Φεβρουαρίου του 2019 με 190 km.Τώρα έχει 580 km. Κατανάλωση: 8,2 lt/100 km.

Μαζί με το Astra στην παρέα των αυτοκινήτων που δοκιμάζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα προστέθηκε και το Grandland X με τον υπερτροφοδοτούμενοβενζινοκινητήρα των 1,2 lt και απόδοση τους 130 PS.Από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα μας έχουν εντυπωσιάσει η μόνωση της καμπίνας και η ποιότητα κύλισης,γεγονός που μας κάνει να θέλουμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο προσεγμένο εσωτερικό του. Ο κινητήρας δεν δείχνει να κομπιάζει αντιμέτωπος με το σχετικά μεγάλο απόβαρο, κάτι που διαπιστώσαμε στην πρώτη του αποστολή εκτός των τειχών. Περιμένουμε να δούμε πώς θα κυμανθεί η κατανάλωση,αφού θα παρελάσουν από το τιμόνι του πολλοί και απαιτητικοί χρήστες. Προς το παρόν, το Grandland Xαποτελεί το μήλον της Εριδος μεταξύ των υπόλοιπωνlong term αυτοκινήτων για τους περισσότερους συντάκτες, λόγω του ότι υπόσχεται πολλά σε διαφορετικά μάλιστα τερέν. Ιδωμεν… .

OPEl ASTRA 1.4 T

Ηρθε στις 12 Φεβρουαρίου του 2019 με 12 km.Τώρα έχει 1.231 km. Κατανάλωση: 7,9 lt/100 km.

Το παραλάβαμε ολοκαίνουριο με αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά των Opel στο εσωτερικό, έτοιμο να περάσει τους επόμενους μήνες μαζί μας και κυρίως να αποδείξει ότι επάξια μπορεί να σταθεί στις δύσκολες δοκιμασίες τις οποίες θα βιώσει κοντά μας. Εχουμε στα χέρια μας το Astra με τον υπερτροφοδοτούμενοβενζινοκινητήρα των 1,4 lt και 150 PS στην επετειακή έκδοση για τα 120 χρόνια της Opel, η οποία είναι εντυπωσιακή χάρη στις μαύρες ζάντες αλουμινίου αλλά και στα λογότυπα περιμετρικά. Ο κινητήρας δείχνει να θέλει ακόμη κάποια χιλιόμετρα για να έρθει στα ίσια του, ενώ και το κιβώτιο εμφανίζεται αρκετά σφιχτό στις αλλαγές, κάτι που ευελπιστούμε ότι θα αλλάξει με τη χρήση. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εντυπώσεις που θα αφορούν και την κατανάλωση.

PEUGEOT 2008 1.6 BLUEHDI

Hρθε στις 9 Μαρτίου του 2018 με 17.890 km.Τώρα έχει 31.658 km. Κατανάλωση: 6,1 lt/100 km

Πιστός μας σύντροφος σε κάθε εξόρμηση, κυρίως όταν πρόκειται για φωτογράφηση εκτός Λεκανοπεδίου με όλο τον απαραίτητο φωτογραφικό εξοπλισμό στον χώρο αποσκευών. Το κιβώτιο δεν έχει χάσει την αρχική σφιχτή αίσθηση, ενώ και τα φρένα δεν έχουν εμφανίσει σημάδια κόπωσης. Τα ευχάριστα έρχονται από την κατανάλωση που συνεχίζει την πτωτική της πορεία, κυρίως όταν χρησιμοποιούμε αρκετά τις εθνικές οδούς.

ŠKODA FABIA 1.0 TSI MONTE CARLO

Ηρθε στις 21 Δεκεμβρίου του 2018 με 2.289 km.Τώρα έχει 3.602 km. Κατανάλωση: 6,0 lt/100 km.

Δίνει το απαραίτητο χρώμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα μακράς διάρκειας που έχουμε στην κατοχή μας. Αρκεί βέβαια να το πλένουμε πού και πού διότι μόνο τότε το κόκκινο της φωτιάς κάνει «μπαμ» από μακριά. Κατά τα άλλα, αποδεικνύεται σβέλτο στις καθημερινές μας μετακινήσεις, χωράει να παρκάρει σχεδόν παντού, το εσωτερικό σε απομονώνει από περιττούς θορύβους και η κατανάλωση είναι σταθερά χαμηλή.

MITSUBISHI SPACESTAR 1.0

Ηρθε στις 20 Νοεμβρίου του 2018 με 9.789 km.Τώρα έχει 13.330 km. Κατανάλωση: 7,2 lt/100 km.

Δεν υιοθετεί τυχαία τον τίτλο του αξιόπιστου και απροβλημάτιστου μέσου μεταφοράς κυρίως για την πόλη.Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τσικ στο εσωτερικό, παρότι αυτό τον μήνα μέχρι και χώμα χρειάστηκε να πατήσει σε μια δύσκολη φωτογράφηση στην οποία μας συνόδευσε. Περιμένουμε ακόμη καλύτερη επίδοση στην κατανάλωση, όσο δηλαδή συνηθίζουμε τα χούγια του και προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις του ατμοσφαιρικού συνόλου.