Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Κάναμε 2.000 χλμ. με το νέο Renault Clio 1.0 TCe

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάναμε 2.000 χλμ. με το νέο Renault Clio 1.0 TCe

ΔΟΚΙΜΕΣ

Κάναμε 2.000 χλμ. με το νέο Renault Clio 1.0 TCe

ΔΟΚΙΜΕΣ

Όταν πρόκειται να σημειώσουμε πολλά χιλιόμετρα στο οδόστρωμα, τότε αναζητάμε το αυτοκίνητο με το οποίο νιώθουμε ασφαλείς και άνετοι.

Advertisement
Advertisement

Τι καλύτερο λοιπόν από το νέο Renault Clio, το οποίο μπορεί εξωτερικά να δείχνει να μην έχει μεγάλες αλλαγές, αλλά… μην γελιέστε. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο!

Καταρχάς βασίζεται σε νέα πλατφόρμα. Κάθε πάνελ του αμαξώματος είναι καινούριο και στο σύνολό του το αυτοκίνητο είναι 22 κιλά ελαφρύτερο από πριν. Τα υποπλαίσια είναι νέα, η ανάρτηση είναι νέα και οι κινητήρες είναι σε μεγάλο βαθμό ανανεωμένοι. Το ίδιο και στο εσωτερικό: ο διάκοσμος, οι ταπετσαρίες, η διακόσμηση είναι όλα νέα!

Advertisement
Advertisement

Συνεπώς, το 5ης γενιάς Renault Clio έχει αλλάξει από το απερχόμενο μοντέλο και είναι κάτι που αντιληφθήκαμε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Φυσικά τιμήσαμε το κορυφαίο στην κατηγορία του πορτμπαγκάζ, μιας και φτάνει τα 391 λίτρα, ενώ φιλοξενήσαμε χωρίς παράπονα 5 άτομα. Η νέα οθόνη αφής χρειάστηκε αρχικά εξικοίωση, ωστόσο μετά από λίγες ημέρες η χρήση του ήταν αναγκαία και λειτουργική. Ενδιαφέρον έχει και το σύστημα πλοήγησης, το οποίο απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στους δρόμους.

Από τα 1000 κ.εκ. αποδίδονται 100 ίπποι στις 5.000 σ.α.λ, οι οποίοι μεταφέρονται στους εμπρός τροχούς με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Σύμφωνα με την Renault κάνει το 0-100 σε 11,8 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 187 χλμ και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (4,4-4,7 lt/100 χλμ). Αλλά για τα 2.000 χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα, το 3κύλινδρο μοτέρ “έκαψε” συνολικά περίπου 150 ευρώ (υπολογίσαμε τιμή βενζίνης ανά λίτρο το 1,5 ευρώ).