Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στα χέρια των δοκιμαστών του No1 αυτοκινητικού site, και του πρώτου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα… περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες.

Advertisement
Advertisement

RENAULT CAPTUR 1.3 TCe EDC 130 PS
Hρθε την 1η Σεπτεμβρίου με 2.857 km. Τώρα έχει 4.097 km. Κατανάλωση 6,1 lt/100 km 

Eγραψε ασταμάτητα χιλιόμετρα στα χέρια μας η δεύτερη γενιά του compact SUV της Renault τον τελευταίο μήνα. To νέο Captur με τον 1.300άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα των 130 PS και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία και καταφέρνει να καλύψει μια μεγάλη παλέτα αναγκών. Ευέλικτο εντός πόλης, ευρύχωρο και πρακτικό για όλη την οικογένεια και ταυτόχρονα με ταξιδιάρικο DNA που πηγάζει από το ισχυρό μηχανικό σύνολο. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το σύνολο -σχεδόν- των χιλιομέτρων που διανύσαμε αφορούσε διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο. Εκεί ο οδηγός και οι επιβάτες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την ποιοτική καμπίνα που καταφέρνει να αφήσει εκτός κάθε ενοχλητικό θόρυβο. Τέλος, να σημειώσουμε πως σε απολύτως λογικά πλαίσιο κινείται η κατανάλωση, ειδικά αν επιδείξεις την ανάλογη πειθαρχία στο δεξί πεντάλ.

 NISSAN MICRA 1.0 IGT
Ηρθε στις 21 Σεπτεμβρίου με 20.136 km. Τώρα έχει 20.541 km. Κατανάλωση: 6,3 lt/100 km

Advertisement
Advertisement

Το Micra μπαίνει και πάλι στην οικογένεια των αυτοκινήτων που γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας και πολλές φορές βρίσκονται απέναντι σε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα με αντίστοιχα απαιτητικές αποστολές. Εχουμε ήδη πολλές και καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη συμβίωσή μας με το μικρό Nissan που κατάφερε να μας εκπλήξει ευχάριστα με τη χρηστικότητα και την οικονομία μέσα στην πόλη, όπου και είναι το βασικό πεδίο δράσης του. Κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και πάλι από το Micra με τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα των 100 PS που στο επόμενο διάστημα θα γράψει κοντά μας αρκετά απαιτητικά χιλιόμετρα. Μείνετε συντονισμένοι.

PEUGEOT 208 1.2 PURETECH 100 MT6 ALLURE
Ηρθε στις 10 Μαρτίου του 2020 με 4.000 km. Τώρα έχει 10.881 km. Κατανάλωση: 6,1 lt/100 km

Advertisement

Το 208 συνεχίζει ακάθεκτο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Newsauto. Εντύπωση μας κάνει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει συγκριτικά με την πρώτη μέρα που το πήραμε στα χέρια μας. Στο εσωτερικό δεν υπάρχει κανένα σημάδι ταλαιπωρίας, τα φρένα διατηρούν αναλλοίωτη την απόδοση που είχαν από την πρώτη μέρα, ενώ ο συμπλέκτης παραμένει ακούραστος ακόμη και στο συνεχόμενο σταμάτα-ξεκίνα του απροσπέλαστου Κηφισού. Μας συνόδευσε επίσης σε ένα δύσκολο φωτογραφικό concept στο κέντρο της Γλυφάδας, όπου πάρκαρε εύκολα στον ελάχιστο δυνατό χώρο, αποσπώντας μάλιστα κολακευτικά σχόλια από σικάτες κυρίες της περιοχής. Δεν καταφέραμε να κατεβάσουμε κι άλλο την κατανάλωση, ίσως επειδή το μπρίο του 100άρη κινητήρα σε προκαλεί να αξιοποιήσεις τα αποθέματά του.

Advertisement

DS3 CROSSBACK 1.2 PURETECH 130 PS
Ηρθε στις 9 Φεβρουαρίου του 2020 με 3.582 km. Τώρα έχει 16.187 km. Κατανάλωση: 7,6 lt/100 km

Συνεχίζει να μας φτιάχνει το κέφι με την εκκεντρική σχεδίαση και τον τρόπο που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα φιλοξενούμενοι στο σαλόνι του. Η ανάρτηση δεν παύει να μας εντυπωσιάζει με την ικανότητά της να σιδερώνει τις περισσότερες κακοτεχνίες. Οσο συμβιώνουμε μαζί του τόσο εξοικειωνόμαστε και με τους ασυνήθιστα τοποθετημένους διακόπτες περιμετρικά της κεντρικής κονσόλας. Ο κινητήρας έχει πλέον ανοίξει, κάτι που επιβεβαιώνει η τονισμένη ζωντάνια του κάθε φορά που εξαντλούμε τη διαδρομή του γκαζιού, ενώ είδαμε και τη μέση κατανάλωση να πέφτει, καθώς τον μήνα που μας πέρασε κινηθήκαμε αρκετά σε αυτοκινητόδρομο.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Δοκιμάζουμε το Peugeot e-208

Νέο Renault Captur: Ηλεκτρικό κατ’ επιλογή